НВ-ВМХ, част 80

• 36 512
  • 739
  •   2
Отговори
# 570
  • Варна
Здравейте и от мен. Чета ви всеки ден и вече не издържам да се скатавам...
Скрит текст:
В последните 2 месеца въобще не съм била режимна. Причината е уважителна - ще си имаме бебе... Обаче всичко започна с голямо гадене и липса на апетит и единственото, което можех да ям бяха плодове. И така до преди 2 седмици. Сега започнах да ям кисело мляко с протеин на прах и мазно сирене, малко риба, оризовки, оризови нудъли, салати със зехтин. Храненето ми е просто потресаващо, свалих килограми, но реално изгубих мускули и краката ми станаха отпуснати и меки. Много съм отчаяна вече и не знам как ще я карам за напред с толкова много въглехидрати започвам да се притеснявам и от гестационен диабет. Нищо от любимите ми храни не ми понася - яйца не съм яла от един месец поне, месо също трудно преглъщам. За това взех протеина, Иначе тренирам по малко и ходя много пеша. И аз не знам защо ви занимавам с моите драми, но ако някой има успокоителна дума ще се радвам да я прочета. Надявам се и Асос като най-скоро била в моето положение да даде едно окуражително рамо и да каже как беше при нея.  Hug Помня, че съм чела че си е спазвала режима почти през цялата бременност и само един кратък период се е хранила с въглехидрати. И после нямаше и особено много излишни килограми, а аз както вървя кой знае колко мазнини ще кача.  Confused

# 571
Radost NezemnaЧестито за бебока и  Hug за Вас   bouquet

# 572
Radost NezemnaЧестито за бебока и  Hug за Вас   bouquet

Хайде, до като съм тук да  дам и днешният отчет : з пропуснах (имах малко работа ) , о : сиренето по шопски останало от вчера, и сега си направих омлет с 3 яйца,"косъмче" масло + малко извара и 2 малки резена кашкавал ,хубава вечер на всички Simple Smile

# 573
  • SA
Радостче, страхотни новини!  Hug
Леле, ще си имаме още едно ВМ-НВ бебе!  Simple Smile
Пьрво, изобщо не се безпокой, че ядеш повечко вьглехидрати в момента!
И повече плодове и ориз да ядеш за известно време, диабет не мисля, че ще развиеш. Не е като да се тьпчеш с торти, сладкиши и шоколад.  Simple Smile
Мисля, че до месец-два нещата ще се успокоят и ще може да похапваш повечко храни.
Та хич не бери грижа, гледай да се чувстваш добре и да не гладуваш.
 Hug

# 574
Радост, честито  за бебенцето !   Hug
Днес почивам, сънцето е напекло от сутринта, ще има басейн ! /ама след тренировката /  С храната - идеално, започвам пак да се следя с Фитдей... 1500-1600 кал, на ден.

# 575
Да Ви попитам колко пъти дневно тренирате и как ?
Аз правя само кардио и малко упражнения,а предполагам за този режим трябва да се правят повече,дори не знам без спорт може ли да постигнеш резултати  newsm78
Скрит текст:
Съжалявам за постоянните питанки  Praynig

# 576
Радост, честито! Да минат леко бременността и раждането и да си имаш най-хубавото, умно и здраво бебче! Hug

# 577
Виляна,  може и да не тренираш и пак  ще свлиш, но тяло,което тренира изглежда съвсем различно от тяло,което е само на режим, дори и да едни и същи кг. Аз имам да свалям и да стягам, имам доста работа по тялото си. Тренирам 1 път на ден, 5-6 пъти в седмицата. Но да си кажа, че тренирам от съвсем скоро. Преди това мнооооого време не си бях мръдвала д*то !   Blush

# 578
Виляна,  може и да не тренираш и пак  ще свлиш, но тяло,което тренира изглежда съвсем различно от тяло,което е само на режим, дори и да едни и същи кг. Аз имам да свалям и да стягам, имам доста работа по тялото си. Тренирам 1 път на ден, 5-6 пъти в седмицата. Но да си кажа, че тренирам от съвсем скоро. Преди това мнооооого време не си бях мръдвала д*то !   Blush

да да знам,че е така,аз съм голям фен на хората,които правят много упражнения и тренировки,но аз правя доста по-малко за това ми бе интересно да разбера по колко  правите Вие и какви Simple Smile
но това все пак си е индивидуално,предполагам всяка от Вас си тренира за различни части от тялото и по различен начин  Peace
Да попитам специални ли кокосови стърготини използвате или от рафта на магазина  newsm78

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 21:59 от Vilqna32

# 579
Здравейте  Hug

Попаднах на една рецепта за солени мъфини:

http://www.mydreamshape.com/paleo-egg-muffins-cups/

Аз продължавам да пия вечерна иглика(1000мг). Пия по една вечерна иглика и омега 3 сутрин и вечер и по 1гр вит. Ц
Даже преди малко спуках едната ампула вечерна иглика и си наплесках лицето, че съм се опъпчила около брадичката  ooooh! Много отдавна не се бе случвало  Tired И между другото ми мирише на гранясало  Crossing Arms

Днес е 25 ден закъснение и нямам намерение да ходя на лекар. Без това другата седмица ще се местим, а с адреса ще трябва да сменя и личния лекар. Не че като ида, ще се промени нещо. Опитвам се, да оправя нещата с витамини и добавки, ама някакси не ми харесва да пия по една шепа хапчета на ден.

Относно яйцата, мен най-много ме засищат варените яйца. На седмица си купувам по два картона яйца, общо 30. Като единият задължително си го сварявам и си имам за цяла седмица за закуска. Днес даже ми беше яйчено-млечен ден(друго си е да има месце). За закуска 2 варения яйца с малко сирене, за обяд омлет от 3 яйца със сирене и кашкавал и за вечеря три яйца на очи поляти с кисело мляко. Мазнината която използвам е зехтин. И като сложим млякото и сметаната към кафето което пия, а то не е едно на ден, млечните стават доста, а това не е хубаво. Половината само ме гледа изпод вежди и ми вика, че ще почна да кудкодякам вече. Е, надявам се, че вече не си мисли, че ще умра от инфаркт.  Whistling

# 580
  • USA
 Vilqna, трябва да са неподсладени кокосовите стърготини.
Радост, честита бременност!

# 581
Vilqna, трябва да са неподсладени кокосовите стърготини.
Радост, честита бременност!

Дали има такива в Кауфланд  newsm78
Аз огладнях по нощите  и хапнах малко кисело мляко и последното парче кашкавал  Embarassed ,знам че не е редно но огладнях,а има време до като заспя,но така тежко ми стана от този кашкавал,че сама ще се откажа от него  Joy
Лека вечер   bouquet

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 22:59 от Vilqna32

# 582
Radost, честито и леко бременеене. Бебчето е най-важно сега Heart Eyes, после всичко ще си дойде на мястото полека лека Hug

Така и така обсъждаме количества, да ви питам колко месо е нормално да се изяжда на едно ядене.
Скрит текст:
Ето ви конкретен пример. Аз се наяждам с пилешко долно бутче и няколко хрущяла със салата от зеле обилно полята със зехтин. Щерката на 6 години с 3 бутчета Shocked със салата от домати и краставици, също добре полята със зехтин, синът ми на 3 години с две бутчета и същата салата като сестра си, мъжът ми с 4 бутчета и същата салата като децата.

# 583
  • Пловдив
Радост, честита бременност!Лека да е и да завърши със здраво бебче! Heart Eyes Hug
Аз не мисля, че има проблем да се храниш сега различно. Щом не ти се ядат месо и яйца, не ядеш и толкова. Хапвай каквото ти се хапва, сигурна съм, че и с повече В, пак се храниш здравословно! Simple Smile В началото на бременността е така, после нещата си идват на мястото и повечето жени се връщат към обичайния си начин на хранене без проблем. Не се параноясвай с гестационен диабет!Толкова жени се хранят изключително въглехидратно през цялата бременност, а малко от тях имат гестационен диабет, поне аз лично не познавам такива сред моите познати, а те повечето са с по 1-2 деца и никоя от тях не се е придържала към НВ хранене през бременността си. При чести пристъпи на глад можеш да похапваш зеленчуци (моркови, краставици, чушки на пръчици) или някакви ядки или пък сурови слънчогледови или тиквени семки.
Относно краката и загубата на мускулна маса - убедена съм, че нещата не са точно така, както изглеждат в твоите очи.  WinkТоест със сигурност не са толкова трагични. Кг не ги мисли, омазняването ти няма да е голямо, особено след като досега си спортувала интензивно. Пък и тялото помни и после лесно се влиза във форма, след като хормоните се наместят. За препоръки за тренировки вкъщи, подходящи за този период, можеш да пишеш на Биляна от темата за домашни тренировки (сега е с нов ник, ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=253509). Мисля, че тя може да ти бъде много полезна със съвет по темата!
Галче, аз лично обичайно хапвам поне по 2 бутчета + 1 домат/краставица със зехтин.  Embarassed
Vilqna , заповядай в темата за домашни тренировки. Поразгледай какво има на първа страница, програмите са много добре описани. Има всякакви, за всеки вкус, според свободното време, нивото, предпочитанията (кардио, пилатес, йога и т.н.). Избирай, пробвай и ще намериш твоята схема на тренировки, която ти носи резултати и удоволствие от движението! Hug
Темата за домашни тренировки е тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=788139.0;topicrefid=20Тук всички спортуваме различно, както и храненето ни е малко или повече различно (с млечни/без; с плодове/без; с глутен в редки случаи/без; с бобови и ориз, картофи от време на време или пък съвсем без постоянно; с месо/без месо). Експериментирай и в двете, докато разбереш какво ти понася най-добре, кое как ти се отразява и те води по пътя към целта, която гониш, била тя свързана с подобряване на здравето общо или със сваляне на кг.

# 584
Радост, честита бременност!Лека да е и да завърши със здраво бебче! Heart Eyes Hug
Аз не мисля, че има проблем да се храниш сега различно. Щом не ти се ядат месо и яйца, не ядеш и толкова. Хапвай каквото ти се хапва, сигурна съм, че и с повече В, пак се храниш здравословно! Simple Smile В началото на бременността е така, после нещата си идват на мястото и повечето жени се връщат към обичайния си начин на хранене без проблем. Не се параноясвай с гестационен диабет!Толкова жени се хранят изключително въглехидратно през цялата бременност, а малко от тях имат гестационен диабет, поне аз лично не познавам такива сред моите познати, а те повечето са с по 1-2 деца и никоя от тях не се е придържала към НВ хранене през бременността си. При чести пристъпи на глад можеш да похапваш зеленчуци (моркови, краставици, чушки на пръчици) или някакви ядки или пък сурови слънчогледови или тиквени семки.
Относно краката и загубата на мускулна маса - убедена съм, че нещата не са точно така, както изглеждат в твоите очи.  WinkТоест със сигурност не са толкова трагични. Кг не ги мисли, омазняването ти няма да е голямо, особено след като досега си спортувала интензивно. Пък и тялото помни и после лесно се влиза във форма, след като хормоните се наместят. За препоръки за тренировки вкъщи, подходящи за този период, можеш да пишеш на Биляна от темата за домашни тренировки (сега е с нов ник, ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=253509). Мисля, че тя може да ти бъде много полезна със съвет по темата!
Галче, аз лично обичайно хапвам поне по 2 бутчета + 1 домат/краставица със зехтин.  Embarassed
Vilqna , заповядай в темата за домашни тренировки. Поразгледай какво има на първа страница, програмите са много добре описани. Има всякакви, за всеки вкус, според свободното време, нивото, предпочитанията (кардио, пилатес, йога и т.н.). Избирай, пробвай и ще намериш твоята схема на тренировки, която ти носи резултати и удоволствие от движението! Hug
Темата за домашни тренировки е тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=788139.0;topicrefid=20Тук всички спортуваме различно, както и храненето ни е малко или повече различно (с млечни/без; с плодове/без; с глутен в редки случаи/без; с бобови и ориз, картофи от време на време или пък съвсем без постоянно; с месо/без месо). Експериментирай и в двете, докато разбереш какво ти понася най-добре, кое как ти се отразява и те води по пътя към целта, която гониш, била тя свързана с подобряване на здравето общо или със сваляне на кг.

Благодаря ти ,мила  Hug сега ще разгледам тренировките,а относно хапването едва ли ще се откажа от киселото мляко и малко сиренце,но определено ще махна вече кашкавала и продължавам напред,спокойна нощ  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт