Всички вече знаят,Януари с мен ще си играят 3

• 24 165
  • 734
  •   1
Отговори
# 600

Анета, на нашите доктори мотиви не им трябват, просто така им е по-лесно. Иначе, ако се наложи, ще ти наговорят убедително страшни неща.

Мхмм и аз съм на това мнение, няма какво да се чудите защо така са ви казали лекарите.
 Не прочетох нито веднъж, лекар да посъветва за нормално раждане, след секцио  Mr. Green Дори и 10 години да са минали  Peace
Анета, при мен ще са минали 1 г. и 9 м. и моят лекар ми каза да се подготвям за нормално, след секцио... Мен разбира се ме е страх не от нормалното раждане, ами от малкото време което ще е минало... Но каквото такова (това разбира се не са думите на БГ лекар  Laughing )

Честито тръст, на ходещите краченца   bouquet

# 601
trust,честитоооо.Много да тичат тези крачета  Hug
И моят лекар е на мнение,че до края трябва да пия Огестан. Peace

# 602
Благодаря Ви момичета  Hug Вече по уверено ще оглеждам и за дрешки и за всичко  Crazy trust Честито ти бягащи краченца   bouquet

# 603
trust , честито   Hands Clap нека да продължава все по-уверено със стъпките напред !!
За коремчето - преди няколко дни бях писала, че нямам .. е сега за мое най-голямо учудване .. от 2 дни се събуждам с коремче, което си остава такова ( имам в предвид , че не е от подуване) и започвам доста да се вълнувам. В сряда съм на преглед и тая мъничка надежда да видим какъв цвят ще са ни гащите, но понеже съм в 12 г.с. и мисля, че може би няма да се покажем, ноо надеждата умира последна  Praynig надявам се с бебчето всичко да е ок. , пък морковче или мидичка ...  Laughing

# 604
  • London
Здравейте коремчета  bouquet
Аз днес се събудих с кафяво зацапване и много се уплаших. Веднага отидохме, докато чаках ту спираше ту се появяваше. Видяхаме на видеозон не видя нищо нередно. Бебчо се въртеше,  смучеше пръст имаше си сърдечна дейност Simple Smile каза че може да е , че ми е около датата на цикъла или на хормунална основа. Слагам си прогестерон гел вагинално, тя каза че мога дя продължа, но пък четох , че като има течение не се слага. Моля ви да ме посъветвате  Hug

# 605
Малко за БХС-то,

звънна ми д-р Въжарова от "Фемина", както ни беше уговорката. Така, обясни ми, че рискът при мен е нисък 1:430 и не вижда нищо притеснително. Все пак ме посъветва да направя и късния БХС.
Аз, разбира се, се възпротивих на това кратко "всичко е наред, не виждам нищо тревожно" и поисках обяснение, как така сега е 1:430, а миналия път ,само преди година и нещо, е бил 1:1800. Жената каза, че все пак са различни бебета. Ранния БХС измервал биохимичните показатели от плацентата, а късния, който се прави 16-17 г.с. включва и показатели от черния дроб на самото бебе.
Така да видим, малко по-спокойно ми е, но не съвсем.
Тъй като имам препоръка за ФМ в 15 г.с., тя каза да съчетая нещата и да отида в навършена 15-та, не по-рано. Тъй като аз се ориентирам по календара, а не по размера на бебето, това означава - края на месеца... Но вярвам, че все пак всичко ще бъде наред!

Стискам палци и на Вива Нова и ГГМ

Наталияна, не спирай прогестерона. Можеш да го замениш с хапчета.

# 606
  • London
Няма как да го взимам на хапчета, не ми предписаха и каза да си продължа със гела Sad

# 607
Здравейте, току що и на мен ми се обади Въжарова от "Фемина". Каза, че всичко е наред, риска е много нисък, но все пак препоръчва междинен БХС в 16 г.с. Като я попитах след както ми казва , че риска е малък налага ли се това допълнително изследване , тя каза че е добре да се направи та ако се налага и амнио да сме имали време да реагираме. Така се ядосах и не знам какво да правя. Първо ти казват, че всичко е наред ,  а после те засипват с гадости  Cry

# 608
Здравейте!
Аман от тия доктори, значи!
Аз на ваше място нямаше да правя 2рия БХС. То в тези седмици не се ли правеше ФМ?

# 609
Краса, твоя риск колко е ?

# 610
Ами не ми каза стойности по телефона, сега отворих страницата на националната генетична лаборатория и гледам изследването, но нещо не го разбирам Sad

# 611
Ако някой е в час с тези неща ще дам достъп до изследването да го види и да ме светне малко

# 612
Гледай там където пише "Допълнителна информация за консултиращия лекар", първия ред- биохимичен риск за болестта на Даун, отстрани има числа тях погледни

# 613
Биохимичен риск за болест на Даун е 1 от 95 бременни
Възрастов риск за болест на Даун е 1 от 140 бременни

# 614
Интересно, прочети какво пише най-отдолу. Възрастовия не го взимай под внимание, той по скоро статистика. Така, риск  над 1:100 (колкото по-малко е числото от 100, примерно 50,40,30) се води висок и ако втория БХС не го отхвърли, тогава се прави амнио. Учудвам се, че са ти казали нисък...

Почвам да си мисля, че това изследване нещо е компрометирано. Едно време с големия като правих струваше 20 или 25 лв, сега първия е 60, а втория 70. Защо? Кое точно му струва толкова?
Щом обаче самия генетик не мисли, че е проблем, според мен означава, че много не му вярват.... тогава ми се струва, че се обезсмисля. Изобщо нещо ми вони цялата работа...

Общи условия

Активация на акаунт