СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 545
  • 679
  •   1
Отговори
# 120
  • София - Рим и обратно

Не, не трябва друго освен ЕГН и входящ номер.  На място дават формуряр, който се попълва - кратък е с основните данни на детето. 
Благодаря ти много, Цвети Hug
И последно - детето трябва ли да присъства?

# 121
Добро утро и спорен ден желая на всички в тази прекрасна и безкрайно полезна тема!   bouquet

Ние днес ще се пробваме по обяд да се запишем - от сега очаквам да има за какво да се върна я до ЛЛ или до вкъщи, но здраве да е. Ще въртим кръгчета из Пловдив - ние живеем в Кючука, а ЕГ Иван Вазов е на другия край на града.  Laughing

Таткото е обещал в началото на миналата учебна година, ако бъде приета в ЕГ-тата, да я кара сутрин с колата (нямаме директен транспорт), да видим сега какво ще прави наесен  hahaha (то е ясно, че ще изпълни дадената дума)

Моля ви веднага след записването в ЕГ "Иван Вазов" да споделите опит. За вас забравеният документ ще означава кръгче из града, но за нас ще означава второ пътуване до Пловдив на другия ден. Затова предпочитам да съм напълно подготвена и да оставя записването за понеделник.
Успех и хубав ден !

Имунизационен картон - от ЛЛ. удостоверението за завършен 7 клас, характеристика, отпусно - нищо друго не ти трябва!
Ние минахме сутринта -  от плика с документи който бях приготвила си взеха само това.
Необходими за формулярите са също данните на двамата родители-ЕГН, адрес, месторабота и тел. номера. Ние  от вълнение забравихме за традицията-стайно цвете, та ще носим наесен. Simple Smile

# 122

Не, не трябва друго освен ЕГН и входящ номер.  На място дават формуряр, който се попълва - кратък е с основните данни на детето. 
Благодаря ти много, Цвети Hug
И последно - детето трябва ли да присъства?

Не, не е необходимо. За записването обаче после - нямам идея!

# 123
да, и това, но аз тези неща ги зная наизуст, и не ги смятам за "документи" Ние носехме цвете, но много други не носеха - на есен даже ще е по-добре. Минахме и през Руската детето да види по списъка съучениците си. Целият им клас, с изключение на 2-3 деца отишли в МГ са в двете езикови.  Тази година МГ обра високите балове на града. Системно програмиране е с космически балове дори и в долния регистър. Прави ми впечатление, че паралелката им от 5 клас е с  масова инвазия към езиковите. Мисля, че имат едно момче ориентирано към  СМГ, а другите почти изцяло са  се насочили извън "а" паралелката им. По принцип се запазваше ядрото на класа. Тази година обаче картинката е по-различна от предходните две години ( горе -долу от тогава следя ситуацията в града).

# 124
  • Варна
Не се наложи да мислим дълго , вече сме записан в III ПМГ "Акад. М. Попов"   Биология с НЕ.

# 125
  • Варна
Има ли някой вече записал се в Първа ЕГ - Варна?

Сайта им не се отваря - кога приемат документи, какво искат?

За 1ви път ми се случва да не мога да отворя сайта им. Wink Записването е от днес до 1ви юли вкл.
За документите не мога да помогна. Но по спомен свидетелството за завършен 7ми клас с копие, бележката с оценките и ведро настроение. Wink А, и  20тина лева за тениските по спорт.

Относно кои автобуси ходят до хеИ, със сигурност 31 А преди години е минавал оттам, но 1ва ЕГ явно не следят промените в градския транспорт (не ги е срам Mr. Green) .За това за тази информация най-добре се обръщайте към специализирания сайт на градски транспорт.  Wink

Успех и чакаме зайците на есен!  Hug

# 126
  • Варна
Моето чаве започна да бие отбой Rolling Eyes. На път е да ме побърка. Приет е по първо желание в НЕГ. Никой не му е оказвал натиск, от миналото лято говори, че иска да учи немски. И снощи изведнъж заяви, че вече не иска. Никой, видите ли, не му бил казал, че ще учи много предмети на немски. Щяло да му е трудно, а той не е от най-борбените. Английски иска сега, нооо няма връщане назад  ooooh!. Има ли други такива уплашени и неуверени зайци? Успокойте ме, че не е единствен.

Съгласна съм с мнението на Ивайло, но само на теория. Професионалното образование в БГ отдавна не е това, което беше. 

Има, разбира се. Моята се чудеше как да подреди желанията. Първо искаше немски в МГ, после английски пак там, накрая реши да ги изброи както е бил бала миналата година във Варна и за където й стигне. Приеха я информатика в МГ. Уж се зарадва, ама е на второ желание и сега ще се пробва за немски и то май, за да докаже на себе си нещо.... Немския изобщо не го харесва, но пък е най-престижно и търсено заради обученията в Германия и немско говорящи страни, а и за работа после, защото в Англия не чакат децата ни на тепсия за работа, а само за обучение да им вземат парите.  Joy Успех!

# 127
За Първа искат удостоверението за завършен 7 клас, отпускното и характеристика на ученика. Продават тениски за спорт - 2 размера, бели и тъмно сини, всяка по 10 лв. Закупуването става при записването.

# 128
  • Варна
Здравейте,
Младежът е с бал 32,338 и е класиран в 32 соу - пред него сме писали само 1 и 2 АЕГ. И отивам аз днес в 32 соу да подам заявление за второ класиране - а от там една учителка казва,  че ако подадем заявление за второ класиране, щели сме да загуби мястото си от първо класиране! Обяснявам им, че не би следвало да е така. Друга пък учителка казва, че щял да запази мястото си при тях. Двете започнаха да спорят - явно не са наясно как стоят нещата. Почвам да звъня в РИО - телефонът зает...
Направо луднах! Все пак подадох заявлението за второ, но у мен остана някаква нотка на съмнение и притеснение от цялата работа!
При вас имаше ли подобен проблем, че направо си скъсах нервите!
Споко, нищо не губи, щом не е приет по първо желание и не се запише. И ние ще пробваме, а ако не стане - ще учи по второ желание. То според ме даже е по-добро, ама ... свободен избор има детето....

# 129
.... т.е. предпочитам да не го тероризират прекалено много, още повече, че и не е свикнал на подобни натоварвания. Естествено най-лесно е да питам него, неговото желание е за 73-то, но все пак ще ми бъде интересно да разбера дали има някакви плюсове ученето в Първа пред Втора немска, за да формирам и аз позиция преди второто класиране. Благодаря предварително.

В НЕГ масата са свестни деца и свестни учители, не може да става въпрос за никакво тероризиране, поне за 8-ми клас това са ми наблюденията. Нямам преки наблюдения върху 73-то, но предполагам и там е така.
В НЕГ има от 9-ти клас 2 типа паралелки - 2 броя лайстунг, които 12-ти клас държат и немски матури и получават и немска диплома, останалите са ДСД паралелки, в 73-то СОУ доколкото знам има ДСД и други, за там не съм много запозната как  е точно, мисля, че някъде в темите беше обяснявано.
Но пък ако детето предпочита 73-то и не сте убедени за НЕГ, няма смисъл да натискате, друго дете ще се зарадва истински.  Grinning

# 130
моят е записан вече окончателно, върнахме се до старото училище за отпусното и после го занесохме там, за да приключим с това днес  - носехме и характеристиката, но ни казаха, че по-добре септември на класната да се предаде
бързо метнах око на списъците отвън, пада му се 11-12 място при момчетата (с равен бал са), сега по статистиките виждам, че би му стигнал и за СМГ с немски, и за всички МАТ в НПМГ, ако ги искаше Simple Smile успех на всички, продължаващи към второто класиране!

# 131
  • Пловдив
да, и това, но аз тези неща ги зная наизуст, и не ги смятам за "документи" Ние носехме цвете, но много други не носеха - на есен даже ще е по-добре. Минахме и през Руската детето да види по списъка съучениците си. Целият им клас, с изключение на 2-3 деца отишли в МГ са в двете езикови.  Тази година МГ обра високите балове на града. Системно програмиране е с космически балове дори и в долния регистър. Прави ми впечатление, че паралелката им от 5 клас е с  масова инвазия към езиковите. Мисля, че имат едно момче ориентирано към  СМГ, а другите почти изцяло са  се насочили извън "а" паралелката им. По принцип се запазваше ядрото на класа. Тази година обаче картинката е по-различна от предходните две години ( горе -долу от тогава следя ситуацията в града).

И на мен ми беше интересно за децата от ОМГ - наистина видях много от тях са избрали езикови гимназии.
В системното програмиране са приети известни от челните места по състезания момчета. От нашето училище мисля, че има приети само 3 деца в тази паралелка / моето и още две момчета/. Явно ще бъде много мъжки клас.
Сутринта майка ми отиде с Ицко да го запише.  Simple Smile Вече официален край на 7 клас!  Crazy

Инфо: за три ризи, вратовръзка, учебник по англ.ез. и охрана - 207 лв. ooooh! А реално от униформата нищо не сме купили.

# 132
Има ли някой вече записал се в Първа ЕГ - Варна?

Сайта им не се отваря - кога приемат документи, какво искат?

За 1ви път ми се случва да не мога да отворя сайта им. Wink Записването е от днес до 1ви юли вкл.
За документите не мога да помогна. Но по спомен свидетелството за завършен 7ми клас с копие, бележката с оценките и ведро настроение. Wink А, и  20тина лева за тениските по спорт.

Относно кои автобуси ходят до хеИ, със сигурност 31 А преди години е минавал оттам, но 1ва ЕГ явно не следят промените в градския транспорт (не ги е срам Mr. Green) .За това за тази информация най-добре се обръщайте към специализирания сайт на градски транспорт.  Wink

Успех и чакаме зайците на есен!  Hug
Здравейте, аз също съм приета в първа езикова Варна и аз не мога да отворя сайта им, ена приятелка вече отиде да се запише и каза че не трябва медицинско и искат оригинала на удостоверението, характеристика, отпусно и се попълвала декларация какво иска да учи в 12 клас: История и география, История и философия, Математика и информационни технологии или Биология и химия.

# 133
  • Варна
и се попълвала декларация какво иска да учи в 12 клас: История и география, История и философия, Математика и информационни технологии или Биология и химия.

Това явно е от тази година. Не сме попълвали такава декларация миналата година.  Simple Smile

# 134
  • София
Майки (и татковци) на деца, кандидатствали в София в Макгахан, задължително се обадете в гимназията (02 971 01 75).
Всички 22 деца, писали първо желание там са ПРИЕТИ, независимо, че на сайта излиза, че не са класирани.
Огромна благодарност на Мила Клисарова от гимназията, която ще прозвъни всички родители!

Общи условия

Активация на акаунт