СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 490
  • 679
  •   1
Отговори
# 345
На мен пък това със свободните места след 2ро класиране не ми е много ясно. Как се получават те - защото децата са преценили, че няма да им стигне бала за 91 например и въобще не са го писали или как? Сигурно някой вече го е обяснявал 100 пъти и ви е писнало от подобни въпроси, за което се извинявам Blush

Може би с пример ще е по лесно.
Преди три години, когато подавахме заявление за сина ми, бяхме приети на първо класиране в две области - в Пазарджик по първо желание, в Пловдив - по второ, в езикова гимназия.
Записахме се в Пазарджик и същевременно подадохме заявление за второ класиране в Пловдив - за придвижване към по-желан език. Не се придвижихме и така, като не се записахме в Пловдив след второ класиране, там мястото се освободи за трето.
Ако обаче в Пловдив се бяхме придвижили в желаната паралелка /не достигна мнооого малко/, щяхме да си изтеглим документите от Пазарджик, да се запишем в Пловдив, и така да освободим място за трето класиране там.

Сега вече е ясно, благодаря!

# 346
Много благодаря за бързия отговор, ganis!! Страхотна си!

Такава ми е професията на учител - отряд за бързо реагиране Wink Това в кръга на майтапа. Радвам се, ако мога да помогна. Успех и утре пиши, какви сте ги свършили:)  bouquet

ganis, записах я!  newsm51
Девойката вече е щастлива и спокойна и замина за Бургас при баба си.
Госпожите бяха много любезни и отзивчиви, веднага намериха заявлението и го отмениха, като на същия входящ номер отбелязаха в регистъра, че детето е записано, а не участва във второ класиране. Документите, които ми искаха за записването - оригинал на удостоверението и служебната бележка с резултатите от изпитите и копие на акта за раждане.
Успех на всички, които ще продължат за второ класиране!  newsm10

# 347
vicks, детето е в 1 АЕГ, как така 3-то класиране? Поправете ме, ако греша, но за там нали не се пазят места, а свободните бройки са в най-нежеланите училища, незаети на 1-во и 2-ро класиране? Много малко вероятно е някой от призовите училища да реши да отиде в частно у-ще или Американския колеж след 2-ро класиране....

Да в първа е  Grinning, ама с испански, а така ни се искаше немски, и то като първи. Ама здраве да е  Peace. Абе аз да си питам, едва ли ще рискувам  Crazy. Но ми е интересно наистина дали ще се явят свободни бройки за трето класиране в топ гимназиите  Thinking

Не мисля, че избора на втори език трябва да е определящ, още повече, че се чуват мнения от ученици в Първа АЕГ, че единствено испанския и в по-малка степен руския се учат там на ниво, но това учениците и родителите го разбират в 9 клас Simple Smile

Това за втория език и нивото му на изучаване в 1АЕГ ,не е вярно.Това от позиция на завършили 9 клас. с НЕ.За тези които вторият език е напълно непознат,има допълнителни занимания,по-желание,с упражнения по учебни помагала извън учебната програма.Така ,че въпрос на желание.

Моля, и ние сме в I АЕГ, но с френски. Имате ли впечатление там как е?

# 348
  • София
vicks, детето е в 1 АЕГ, как така 3-то класиране? Поправете ме, ако греша, но за там нали не се пазят места, а свободните бройки са в най-нежеланите училища, незаети на 1-во и 2-ро класиране? Много малко вероятно е някой от призовите училища да реши да отиде в частно у-ще или Американския колеж след 2-ро класиране....

Да в първа е  Grinning, ама с испански, а така ни се искаше немски, и то като първи. Ама здраве да е  Peace. Абе аз да си питам, едва ли ще рискувам  Crazy. Но ми е интересно наистина дали ще се явят свободни бройки за трето класиране в топ гимназиите  Thinking

Не мисля, че избора на втори език трябва да е определящ, още повече, че се чуват мнения от ученици в Първа АЕГ, че единствено испанския и в по-малка степен руския се учат там на ниво, но това учениците и родителите го разбират в 9 клас Simple Smile

Това за втория език и нивото му на изучаване в 1АЕГ ,не е вярно.Това от позиция на завършили 9 клас. с НЕ.За тези които вторият език е напълно непознат,има допълнителни занимания,по-желание,с упражнения по учебни помагала извън учебната програма.Така ,че въпрос на желание.

Моето дете също е с френски и изборът ни конкретен. Имам впечатления от голямата ми дъщеря, която е с немски. Тя беше учила немски преди това и към 12 клас не се достигна до нейното ниво (взето В1 от Гьоте). Сега учат по учебниците за В1 и може би тази година вече ще го преминат като ниво. Който иска да учи - учи. За малката избрахме френски( тя също е учила немски до сега), защото за голямата часовете по немски си бяха почивка. Когато  питахме голямата какъв език препоръчва за сестра и, тя каза, че навсякъде който има желание да си учи езика, няма пречки. Испанския е много популярен в последните години, но според мен за Европа познания по френски биха били по-полезни. Това е мое мнение-разбира се. Ако нещо друго ви интересува - питайте.

# 349
  • на вълнолома
Здравейте! Simple Smile Честито  на записалите се  Simple Smileи успех на тези, които  Simple Smileчакат второ класиране. Ние също  подадохме за второ и се надявам това да е края вече! От предното желание ни дели 0,300....дали имаме няякакви шансове според вас ?

# 350
  • София
Моля ви, въпросът за стотните е безсмислен! Имате шанс дотолкова, доколкото се освободят места и доколкото другите кандидати са с по-висок или по-нисък бал от вашия. Всяка година е сама за себе си.

# 351

Моето дете също е с френски и изборът ни конкретен. Имам впечатления от голямата ми дъщеря, която е с немски. Тя беше учила немски преди това и към 12 клас не се достигна до нейното ниво (взето В1 от Гьоте). Сега учат по учебниците за В1 и може би тази година вече ще го преминат като ниво. Който иска да учи - учи. За малката избрахме френски( тя също е учила немски до сега), защото за голямата часовете по немски си бяха почивка. Когато  питахме голямата какъв език препоръчва за сестра и, тя каза, че навсякъде който има желание да си учи езика, няма пречки. Испанския е много популярен в последните години, но според мен за Европа познания по френски биха били по-полезни. Това е мое мнение-разбира се. Ако нещо друго ви интересува - питайте.

Благодаря, и ние избрахме френския основно, че ще е полезен в Европа, а и Европ. институции са ситуирани във френско говорещи държави. Дано да имат свестен учител по френски, който да ги мотивира и да изисква.

# 352
  • София
Документите, които ми искаха за записването - оригинал на удостоверението и служебната бележка с резултатите от изпитите и копие на акта за раждане.

Вашето записване беше в 18-то, нали?
На нас ни предстои там да се запишем другия понеделник, та се хващам за поста ти - отпусното от старото училище не са ли го искали?

# 353
Документите, които ми искаха за записването - оригинал на удостоверението и служебната бележка с резултатите от изпитите и копие на акта за раждане.

На нас ни предстои там да се запишем другия понеделник, та се хващам за поста ти - отпусното от старото училище не са ли го искали?

Следобед и аз ще ходя до 18-то, за да подам заявление за второ класиране. Тъй като съм сигурна, че дъщеря ми ще остане там - френски с английски, биология и химия, ще попитам за отпусното.

# 354
Rosabelle,заповядай:
Тъкмо с една дружка мъдрихме подобно положение и решихме,че за девойки може да очакваме 0,3 разлика,чакаме второ класиране!
Успех!
Писали сме заедно .Нашия бал е 34,1..не го помня по-нататък,сори.

Много благодаря Sause baus, и се извинявам за късният отговор! Направо хукнахме още в петък да подаваме заявление за второ класиране във ФЕГ. Желаната паралелка в 73 СОУ е ФЕ, БЕЛ, балът ни е 34,279, а видяхме, че за желаната паралелка мин.бал е 34,464, т.е. не достигат 0,188... та сигурно няма да я огрее, но ще пробваме. Успех и на вас!

# 355
  • Sofia
при записване изискват ли отпусно от старото у-ще

# 356
  • София
при записване изискват ли отпусно от старото у-ще
Не, след това трябва да го занесеш. Когато се запишеш в новото училище, ти дават документ, че си записан там. С този документ взимаш отпускното (той остава в старото училище), а отпускното занасяш в новото.

# 357
  • Sofia
мерси  bouquet

# 358

Да, в 18-то. Дадоха ми служебна бележка, с която да вземем отпускно от старото училище и после да го занесем допълнително. Казаха, че не е спешно, но е хубаво да е скоро все пак.

# 359
  • София
Много благодаря  Hug
Все повече ме радва колко са организирани в това училище.

Общи условия

Активация на акаунт