Отговори
# 105
Добро утро мамчета,  ох хич не искам да се оплаквам , но днес никак не съм ок...лятна хрема , ужасна и дрезгаво гърло ...Сега ще тръгна към аптеката ,че у нас нямам нищо..
Това с ремонтите и у нас малко ще се проточи , като нищо ще докараме до термина на бебето , още сме до никъде....Мм ще си вземе отпуск август , надявам се поне тогава да успеем ...
Това с клеевата тинктура как се правеше , за носа ??Разтваряме в малко вода  предполагам   newsm78
Алкохол не ми се пие изобщо , даже и бяло вино с лед , което обожавам лятно време , повредих се и аз...а в хладилника имам един ликьор кокосов от февруари месец  е  , няма кой да си бърка коктейли ..
Жегата и мен много ме мъчи , особено сега с хремата , климатик не съм пускала ..страх ме е ..малката постоянно е потна , преобличам я по няколко пъти на ден ....
Това е от мен ...пазете се , това може и да е някакъв летен вирус ...

# 106
  • ул. "Мечтание"
Ако заради очите се наложи да е секцио, дали може все пак да изчакаме да си тръгне раждане и тогава да се мине към секцио. Иска ми се бебето само да си каже кога иска да излезе, а и знам, че при нормално раждане текат някакви процеси, които го подготвят за излизането му на бял свят.

Ако нямаш изтънена ретина и повишено вътреочно налягане няма причина да раждаш секцио само заради висок диоптър. Доста съм проучвала въпроса (аз съм -7,5 и -7 диоптъра, макар че очилата ми са -5,5).
Ако все пак имаш изтънена ретина и повишено налягане пак можеш да раждаш вагинално (риска да се случи "нещо" е около/под 1%, рисковете от секциото само по себе си са по-големи), но е важно да те оставят да имаш спонтанни напъни и да не ги дерижират. Това разбира се важи във всякакви ситуации, не само при проблеми с очите.  Peace

Иначе да, няма никакъв проблем да изчакат да започне раждането и тогава да направят секциото. Обсъди го с лекаря и настоявай. Ако не се съгласи не е желателно да се съгласяваш на секцио преди 39 навършени седмици.

V V, това е съвсем друга работа, когато става въпрос за връщане на работа. Колко "бързо" след раждането смяташ да се връщаш?  Thinking От това до голяма степен зависи как ще се процедира. Не е лесно, да, но и не е невъзможно и абсолютно си струва да опиташ.  Hug

Еспа, честит ти слинг!  Hug покажи какво си си взела. Simple Smile

Уики, в колко си висока и колко тежиш долу-горе в небременно състояние? Принципно 6-ти номер е доста универсален.

Елч  Praynig Praynig Praynig

Уф, утре съм на ЖК... изприщвам се само от мисълта!  Sick Sick Sick Нямам търпение да си взема болничния и документите и повече няма да ми видят очите тия ненормалници.  Crossing Arms

# 107
  • София
Ехоо как сте след вчерашния ужас в София?
Слава на Бога няма щети у нас....но на работа стъкла падаха в стаите. Супер стресово беше....
Заради граничните ми резултати за гестационен диабет ме сложиха на строга нисковъглехидратна диета Tired Още не съм я почнала...голямо ограничение като чета и какво ще се яде..
Заради ниско серумно желязо пия хапче за него.
Това като отчет- от понеделник съм в отпуска а от 25.07 в 45 дневния  Heart Eyes
Нощни защо ще са ненормалници от женската консултация- какво те предизвикват? Аз съм доволна от доктора, голямо обгрижване ми прави, но минуса е че си плащам ехографа по 30 кинта. Иначе за нищо лев не съм дала странично.

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 11:33 от Bossa Nova

# 108
  • ул. "Мечтание"
Бях писала някога-някъде... Ненормалник е, абсолютен... Изкара ме последния път, че съм с хронично високо кръвно, херния, диабет (не гестационен, а "обикновен", защото съм била "много дебела" - негови думи)... Нито едно от тези неща не е вярно - кръвното ми в 99% от случаите е 100/70, кръвната ми захар е на долната граница, нямам херния, а диастеза ректи (доста различни неща са)... Предишния път на чисти изследвания ми предписа уринал и нещо си за гъбички (още тогава трябваше да се разкарам от там, ама карай)... Настояването му да раждам със секцио, просто ей така, "за по-сигурно" ще го отмина с насмешка... Отвратително поведение и коментари на последната консултация въобще няма да ги коментирам.  Sick Sick Sick

Ужасно съм отвратена от поведението му последния път... Единствената, причина поради която не го сменям на този етап е, че ми остават утрешната консултация само преди да си взема болничния и документите за раждането, а нямам лекар за бек ъп по ЗК при когото да отида. Не ми се рискува да попадна на поредния кретен, нито имам нерви да се разправям да си взема от този изследванията и документите и после да обикалям като луда да търся при кого да се записва тепърва.

Имам си доверен лекар в МД, но там за да продължа ЖК трябва да платя пари, които нямам за неща от които не се нуждая (ултразвук всяка седмица не ми се нрави особено, прдвид, че имам нормална безпроблемна бременност). Ще си ходя при него веднъж месечно платено и при нужда и толкова. Тоновете така или иначе се плащат, по-добре в МД.

# 109
Нощи, стискай зъби за последно и не му обръщай внимание.

Еспа и Нощи, благодаря ви за включването по моя въпрос. Ще изчета всичко подробно от линковете и дано да се получи. Незнам точно кога ще се върна на работа. Може би след месец, въпреки че има вариант да работя и от вкъщи, но не за дълго. Така или иначе, пак ще се допитам до вас за съвет  Hug

# 110
  • ул. "Мечтание"
Нощи, стискай зъби за последно и не му обръщай внимание.

Еспа и Нощи, благодаря ви за включването по моя въпрос. Ще изчета всичко подробно от линковете и дано да се получи. Незнам точно кога ще се върна на работа. Може би след месец, въпреки че има вариант да работя и от вкъщи, но не за дълго. Така или иначе, пак ще се допитам до вас за съвет  Hug

И аз това си повтарям, да го изтърпя утре за 15 минути... ама ми се обръща пак... Така не понасям такова отношение...

Иначе би било хубаво да отложиш връщането на работа колкото можеш повече. Поне да си установите хубаво кърменето, за което са нужни някъде поне 6-8 седмици. Когато кърменето е добре установено определено би ти било много по-леко с цеденето и съхраняването на кърма.
Ще прочета след малко какво ти е пуснала Еспа и ще допълня, ако се сетя още.

А, и още нещо, което не само към теб, а към всички - не чакайте да се задълбочат проблемите в кърменето, ако забележите такива. Търсете ни без да се срамувате и притеснявате, че може да е нещо малко или въпросът ви е да е глупав (няма глупави въпроси!). Колкото по-рано се хване един проблем толкова по-лесно е решаването му. В по-големия процент от случаите проблемите се дължат на лошо позициониране - нещо, което обичайно би могло да се оправи много бързо и лесно. Но ако се остави така, без да му се обърне внимание нещата могат да станат зле и трудно да се справите.

# 111
  • София
Нощни признах го, тоя е лауреат...Как има клиентела се чудя? И как му минават през акъла такива неща да говори..тц тц професионализъм нема що ...Тоновете и аз мисля че на всяка седмица след 45 дневния трябва да хода- 20 кинта не се поемат от здр.каса.

# 112
Привет, момичета   bouquet

Елч, аз 100% съм сигурна, че от машинката ми пресъхва гърлото и вече не я пускам. Моята е от тези с течен пълнител. Комарите обаче са някакви мутанти. Чудя се дали да не пробвам с лепенки против комари, които се лепят по кожата, но не знам дали стават за бременни. Някой ползвал ли е? Ех, гадна работа с тия контракции и тая пуста плацента  Tired . Предполагам си на пълен лежащ режим вече. Как се справяш с Дара? Ще ходиш ли по-честичко на прегледи или няма нужда, важното е да си почиваш повече? Хайде, още малко остана, всички трябва да устискаме. Ще стискаме крака и плаценти и няма да се предаваме  Peace

emilia.st, оправяй се по-скоро  Praynig

Нощни, 1,70м съм висока, а килограмите в нетюленско състояние - между 55-60кг... Ох, аз си мислех, че още предишния път се беше махнала от този малоумен "лекар", но явно нещо съм се заблудила. Утре, като за последно, дано ви мине по-леко срещата. Ама вземи му скръцни със зъби, поне малко да го свалиш на земята .. Дрисльо  Crossing Arms

Bossa Nova, малко остана, кофти е с тези диети, но няма начин, каузата си струва  Hug

Nata, ти къде се изгуби? Как си?

Хубав ден   bouquet

# 113
  • ул. "Мечтание"
Уики, утре съм с подкрепление! Ще му се изсипем четиримата!  hahaha hahaha hahaha
За слинга - с това телосложение шестичка би трябвало да ти е добре да правиш и по-сложни връзвания, които изискват повече плат.  Peace Аз съм същата височина, но около 40 кила отгоре и седми номер ми е супер.  Peace

# 114
Здравейте, мацки !
Да си призная половината от предната тема я изпуснах и ще трябва да наваксвам сега. Embarassed
Честито на Креми, да са й живи и здрави малчуганите и много радост да им носят  bouquet
Днес трябваше да мина ЖК, но като отидох се оказа,че е трябвало да си взема направление за преизбиране от ЛЛ, т.к АГ се премести в друга клиника и ще ходя утре пак. За капак разбрах, че е трябвало да направя втория БХС и сега се треса от притеснение, но това ще го обсъждаме утре с АГ. Освен при него трябва да мина и през ендокринолога, изобщо утре ще е "страхотен ден". Моля сесамо всичко да бъде наред Praynig

# 115
Дано всичко е добре на прегледите утре ... Hug

# 116
Търся много спешно гинипрал , вече не се продава . Ако някой има останал ще съм благодарна, ако ми го изпрати, срещу заплащане естествено.

# 117
Търся много спешно гинипрал , вече не се продава . Ако някой има останал ще съм благодарна, ако ми го изпрати, срещу заплащане естествено.

Янче, извинявай, но защо ти е това лекарство. То е забранено за употреба в Европейският съюз и затова го няма в аптеките.

# 118
Нощни не е заради диоптер. Имам някаква периферна дегенерация на ретината. Каквото и да рече това. Надявам се да не е проблем,ама да се паникьосвам предварително. Иначе мн избързах да  се похваля за контракциите. Вчера готвих следобяда, пристегна ме няколко пъти, но го игнорирах. Но снощи беше ужас. Стягаше ме и докато лежах и на по-голяма площ от корема. Досега не се беше случвало, всеки път е докато се движа. И една тъпа болка в кръста и малко и корема,ама около пъпа. Незнам дали имаше връзка с контракциите или не. Но доста се стреснах. И от днес пак само лежа и се друсам с конски дози магнезий и но-шпа. И дори да няма стягане, пак усещам като напрежение, което след но-шпато много яко се успокоява, но е временно за жалост. на преглед съм другата седмица в сряда, ще ме сложат и на тонове тогава, ще гледам да не се паникьосвам до тогава. Ще бъда в 34 та седмица дали ще може пак да се провери шийката, мисля да я помоля. Утре ще ми пристигне и колана, като ходя някъде да го слагам. Още малко ми остана до деветия месец. Надявам се да изкретам дотогава.

# 119
  • Пазарджик
Здравейте,
един въпрос към тези, които са на аспирин, фраксипарин  или клексан - кога ще ги спирате?
Успех на всички, които утре са на преглед и консултация!

Общи условия

Активация на акаунт