Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 630
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • София
На щерката на 14 ѝ откриха късогледство и в момента носи очила. Има и малък цилиндър астигматизъм.
Водила съм я на очен като малка, но тогава проблем имаше само с астигматизма.

# 601
Благодаря ви за подкрепата! bouquet
Заведохме я на първичен преглед при д-Мутавчиев /Бургас/,той изписа по голям диоптър 0.75 на 1.75/а тя на компютъра излиза+ 0.75 на +2.75/След което я водихме при д-р Кузнецов /Бургас/който я остави на едното око без диоптър , а другото с 1.25.Сега говорих с него и човека каза ,че понеже мързеливото око е по слабо е нормално да не вижда добре с него ,като се скрие здравото.Само каза задължително 1-2часа на ден със закрито око.
За голямо наше щастие тя нямаше търпение да и купим очила.Носи ги с гордост.Явно някаква мода е сега.По наше време беше друго. newsm78
Чудя се сега дали да я водя при друг лекар или да си изчакаме 6-те месеца и тогава да мислим.Защото освен за очите тази година и се събра доста ходене по доктори и тя самата се умори.Казва "Мамо писна ми да ме освобождаваш от часовете ,искам да си карам нормално училище".Особенно ,ако има тестове някакви, абсурд да я освободя,много е амбициозна.

Благодарна съм ,че някой ме бутна да я закарам на очен.Наистина е късно ,но пък ще се борим,дано имаме успех.

# 602
Здравейте! Имам бебе на 4месеца с нистагъм. Искам да попитам има ли родители на деца с нистагъм? Какво биха ме посъветвали? Как се развиват децата? Общо взето всичко ,което се сетят. Много ще съм благодарна. 

# 603
Здравейте!
Синът ми (на 6 год.) беше диагностициран с далекогледство (+6) и астигматизъм. Предстои ни купуване на очила. Видях двете оптики в началото на темата, които препоръчвате, но за съжаление са ни доста далече. За сега се спрях Оптикласа. Имате ли отзиви за тях? Ще съм благодарна за всяка информация за оптки в София.
Благодаря предварително!

# 604
Здравейте!
Синът ми (на 6 год.) беше диагностициран с далекогледство (+6) и астигматизъм. Предстои ни купуване на очила. Видях двете оптики в началото на темата, които препоръчвате, но за съжаление са ни доста далече. За сега се спрях Оптикласа. Имате ли отзиви за тях? Ще съм благодарна за всяка информация за оптки в София.
Благодаря предварително!

Всичко зависи от възможностите с които разполагате,но моя съвет е за оптика "Леонардо".От където и да купите очилата не правете компромиси със стъклата !!!

# 605
  • София
Здравейте!
Благодаря предварително!

Здравейте, целият втори етаж на Гранд оптикс на бул. Мария Луиза е само за детски очила. Аз лично там съм виждала най-голямо разнообразие. Доста детски рамки има и в една малка оптика срещу входа на Александровска болница, откъдето се минава за детския кабинет.

Вижън експрес правят застраховка на стъклата срещу допълнителна малка сума, но не знам какво е качеството на стъклата им.

# 606
Здравейте дъщеря ми има късогледтво астигматизъм и ротаторен нистагъм. Тя е на 7 год. сега преди дни за първи път ми казаха че и трите проблема се дължат на увредена ретина. Лекарите казват че така се е родила. Не е била в кувьоз родена е в термин. Най -вероятно било генетично. Моля ако има някой с подобен проблем да ми помогне с информация и съвети. Ако увреждането на ретината е вродено може ли да прогресира и да се влоши състоянието й или пък има ли начин да се спре. В момента лекарите казват че зрението й е под 50%.Ще съм благодарна на всеки който би ми помогнал с опита си.

# 607

Здравей,
Как е увредена ретината - т.е. какъв е характера на увреждането? - дегенеративни промени ли има, отлепване , в кои зони, и на двете очи ли? ... Какъв диоптър е късогледството?

Дъщеря ми е с дегенеративни промени в ретините в следствие на късогледство/гени.. не е ясно кое от кое следва, на 15 години е, третирана е с лазер, състоянието и се следи.

Само лекарите могат да отговорят на твоите въпроси с по голяма доза сигурност.

Мога да споделя мнението за офталмолозите които съм посещавала в София, ако имаш нужда да трето мнение и т.н.

И така... 

Здравейте дъщеря ми има късогледтво астигматизъм и ротаторен нистагъм. Тя е на 7 год. сега преди дни за първи път ми казаха че и трите проблема се дължат на увредена ретина. Лекарите казват че така се е родила. Не е била в кувьоз родена е в термин. Най -вероятно било генетично. Моля ако има някой с подобен проблем да ми помогне с информация и съвети. Ако увреждането на ретината е вродено може ли да прогресира и да се влоши състоянието й или пък има ли начин да се спре. В момента лекарите казват че зрението й е под 50%.Ще съм благодарна на всеки който би ми помогнал с опита си.

# 608
Здравейте момичета, обръщам се към вас с молба за малко помощ и насока. Прочетох тук много добри отзиви за детски лекари. Но бихте ли ми казали къде  има добра апаратура, която да направи диагностика на очите. При нас има и някои други здравословни проблеми и просто е невъзможно детето да каже какво вижда и какво не.

Също бих помолила да споделите колко време трябва да гледа детето в апарата за да бъде извършено изследването.

# 609
Сподели от кой град си.
Ние ходим в Св. Петка-Варна. Наистина си имат апарати хората. Peace
Засичането на апаратите е за не повече от минутка, две.

# 610
Сподели от кой град си.
Ние ходим в Св. Петка-Варна. Наистина си имат апарати хората. Peace
Засичането на апаратите е за не повече от минутка, две.

За град Варна аз също бих препоръчала "Св.Петка" (новата клиника до Терапията). На скоро ходихме при д-р Филева (детския им офталмолог) за второ мнения и останах изумена от апаратурата с която разполагат.

Иначе ако търсите мнение от добър специалист с много опит препоръчва доц. Контрова.

# 611
Ние ходим при Д-р Денева в Св. Петка, но потърсихме второ и трето мнение при Лиляна Димитрова в Токуда и Доц. Контрова- Варна. И трите казаха едно и също нещо, така, че мога да твърдя със сигурност, че може да им се доверите на 100%. Peace

# 612

Здравей,
Как е увредена ретината - т.е. какъв е характера на увреждането? - дегенеративни промени ли има, отлепване , в кои зони, и на двете очи ли? ... Какъв диоптър е късогледството?

Дъщеря ми е с дегенеративни промени в ретините в следствие на късогледство/гени.. не е ясно кое от кое следва, на 15 години е, третирана е с лазер, състоянието и се следи.

Само лекарите могат да отговорят на твоите въпроси с по голяма доза сигурност.

Мога да споделя мнението за офталмолозите които съм посещавала в София, ако имаш нужда да трето мнение и т.н.

И така... 

Благодаря ти за вниманието диоптера късогледство й е 4 и на двете очи. Последните 2 год ходиме при др Оскар и той казваше че има късогледство астигматизъм и нистагъм трите проблема допринасят да има доста слабо зрение но че няма да се влошава а може леко да се подобри. Но сега защото ще е първи клас реших да я заведа и при др Димитрова. И след прегледа тя ни изпрати за две изследвания ЕРГ и ЗЕП и записа час за юли да й ги покажа. При ЕРГ-то резултата е среден й доктора който го прави каза проблема е в ретините на дясното око повече и затова има нистагъм. Докато чакам следващият преглед незнам какво да правя какво да мисля да я водя ли при друг лекар. Все още незнам каква е диагнозата й толкова се страхувам да не изгуби напълно зрението си ако увреждането на ретините е прогресивно. Искам по-бързо да разбера какви са причините а същевременно се срахувам от отговорите и търся някаква подкрепа.

# 613
Много добре те разбирам, не мога да коментирам какво се случва и какви са причните и прогнозите, защото не съм специалист, не защото са лоши Simple Smile.
Потърси повече мнение, второ трето, десето, колкото е нужно за да си сигурна че детето получава най-доброто лечение и максимума внимание за състоянието си. 
И не забравяй, че майките сме са като полицията - винаги си мислим най-лошото.

Когато откриха късогледство на дъщеря ми - тя беше на 6 годинки, години наред живеех в ужас и паника че ще ослепее ( аз също съм много късогледа, наследила го е от мен), пренесох всичките си страхове към нея. Откачах. После се смирих.
Не откачай от притеснение, няма човек който да си мисли по-лоши неща от теб в момента Simple Smile.

# 614
Ще се опитам да съм по-спокойна доколкото ми е възможно. Благодаря ти за думите.

Общи условия

Активация на акаунт