Парфюмни размисли и страсти - 182

• 57 888
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
E защо ще си го поръчваш, като не търсиш лек парфюм? Потърси друг, който отговаря на критериите ти Peace

# 466
Момичета някоя от вас има ли впечатления от Черути 1881? Тествах го в един магазин и се чудя дали да не си го поръчам. Притесняваме дали е траен, че май го водят тоалетна вода.Не мога и да разбера точно на какво ми мирише. Мисля, че идва малко лек. А аз искам не така лек аромат, а по-интензивен, който да прави впечатление  Simple Smile
Твърде тривиален  Whistling При мен също не е траен.

# 467
Момичета някоя от вас има ли впечатления от Черути 1881? Тествах го в един магазин и се чудя дали да не си го поръчам. Притесняваме дали е траен, че май го водят тоалетна вода.Не мога и да разбера точно на какво ми мирише. Мисля, че идва малко лек. А аз искам не така лек аромат, а по-интензивен, който да прави впечатление  Simple Smile

не е много траен, свеж /не е акватичен/ и пролетен, но много ползван и не е скъп
аз го имам, много ми е скъп по сантиментални причини, но посягам към него 2-3 пъти в годината

Ън, Мис Диор? За мен това е най-баш "диор" парфюмът

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 10:32 от bubanka

# 468
  • Франция
Vrabcho_, Lipstick Rose е страхотен пудрен аромат, в който розата е като кадифе. На моята кожа няма виолетки и определено има ретро привкус (затова - "бабичка"), но всъщност дали наистина е... не знам..., по-добре Атти да каже, тя е спеца в това направление! Много уютен аромат. (От него нямам отливка за съжаление).
То хубаво би било да кажа, но не го познавам. Така както го описваш, ми прилича на Нахема.
Lipstick Rose мирише точно на стари червила, като под стари се има предвид винтидж Simple Smile Трябва да си над определена възраст обаче, за да помниш тази миризма, защото отдавна вече не ги ароматизират така. Някои алдехидни парфюми (понеже сме още в тема за алдехиди) миришат така, предполагам оттам и усещането за ретро-бабичка. Това е много луксозна и красива бабка обаче.
Пробвала съм аромата веднъж, с едно напръскване и адски много ми хареса. При мен не заприлича на Нахема, ако се абстрахираме от старите червила, аз усещах топла, ванилова роза, много богата, тъмна и кадифена. Всъщност трябва усилие, за да разпознаеш именно роза. Това си е абстрактен аромат на козметика, направен да предизвиква носталгия. Някак си предразполага да го гушнеш и при следващото пробване като нищо ще го гушна.

# 469
  • София
Понеже питах за Таманго де Леонард с бялата капачка, да се отчета за sl - както и си го представях, е добър винтидж алдехиден шипър, с превес на алдехидите. Светъл, пудрен, не е реформулиран, не е обеззъбен, Предполагам, че черната капачка ще е по-хищен и остър. Много съм доволна от придобивката си, а и тъкмо сега му е сезона.

# 470
  • Франция
А не се доверявай, а ги пробвай.  Hug Всяка кожа дава различна трайност при парфюмите и много често сериозни разлики при излъчването и дори уханието на даден аромат.
Това е направо библейска истина.
Не знам дали ще ми повярва някой, или ще ме помисли за смахната, което си е вярно, де Simple Smile обаче аз намирам разлика дори от мястото, където съм се напръскала! Blush
Лявата ми китка вади мекото и красивото в аромата, десният ми лакът вади ужасии. Не се шегувам, а и не мисля, че си въобразявам, защото е потвърдено многократно. Ако имам колебания за някой парфюм, задължително пръскам в сгъвката на десния лакът. Gris Clair например извади отчетлива и убедителна миризма на котешко препикано, Flowerbomb - на манджа с домати  Grinning

# 471
  • някъде под слънцето...
Радвам се,  че ти е харесал.С удоволствие да си го ползваш

# 472
Момичета някоя от вас има ли впечатления от Черути 1881? Тествах го в един магазин и се чудя дали да не си го поръчам. Притесняваме дали е траен, че май го водят тоалетна вода.Не мога и да разбера точно на какво ми мирише. Мисля, че идва малко лек. А аз искам не така лек аромат, а по-интензивен, който да прави впечатление  Simple Smile

не е много траен, свеж /не е акватичен/ и пролетен, но много ползван и не е скъп
аз го имам, много ми е скъп по сантиментални причини, но посягам към него 2-3 пъти в годината

Ън, Мис Диор? За мен това е най-баш "диор" парфюмът

Класика и още нещо   newsm10

# 473
Flowerbomb за мен са цвърчащи пържолки, така възхваляваният Alien Essence Absolu е зелен Листерин, в Ботега Венета усещам антибиотици (мухъл), Градините на покрива- таратор... мога да продължа...

Пробвайте всичко на кожа, търпеливо, без бързане, носете отливки ако имате възможност. Имах период на внезапни влюбвания, които за мое финансово съжаление бяха мимолетни увлечения, които преминаха в равнодушие след 8-10мл.

Тук са много популярни рефанските Юлита, новите са 10мл и ожесточено си разменяме (продаваме, купуваме). За празни шишета говоря, не за рефански аромати.

Фрагрантика е много приятна занимавка, направете си гардеробче и вижде какво е общото между ароматите които харесвате. Много вероятно е да ви харесва творчеството на определен парфюмер, проверете каквото можете от парфюмите му. Търсите орхидея с шоколад- ще ви излязат предложения- пробвайте и се доверявайте на собствения си нос.  Peace

# 474
  • София
Радвам се,  че ти е харесал.С удоволствие да си го ползваш
Благодаря ти  Hug

# 475
Това с пробването-1000% задължително-все така се случва, че онова което ме отлепя от земята кара хората около мен до главобол Sick Flutter
Fragrantika-та:
конкретно за Montale мога да кажа, че всички ревюта, който съм прочела там са в абсолютна противоположност на моите собствени усещания newsm78;
и това, че конкретен парф. е много харесвани модерен-не значи задължително, че и на всеки от нас би се харесал и трябва да го носи-имам познати, които така си купуват парф-" много го рекламират=купувам го" newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy

# 476
Момичета някоя от вас има ли впечатления от Черути 1881? Тествах го в един магазин и се чудя дали да не си го поръчам. Притесняваме дали е траен, че май го водят тоалетна вода.Не мога и да разбера точно на какво ми мирише. Мисля, че идва малко лек. А аз искам не така лек аромат, а по-интензивен, който да прави впечатление  Simple Smile
Има много тоалетни води по-трайни от парфюмни води. За този аромат са ти отговорили.Нямаш друг шанс освен  да ходиш, да тестваш и да си харесаш аромат. Само твоя нос може да каже кое е леко и кое тежко. Не поръчвай нещо само защото е по-евтино от друго например. Пробвай в моловете, по малките магазинчета винаги отнякъде може да изскочи заек  bouquet

Gris Clair и при мен извади подобна нотка ама къде точно съм пръснала не помня Grinning
Диорела е чуден шипър, зелен , елегантен аз имах преди 4-5 години бутилче от предните нови адски освежаващ аромат, верно идва ретро но хубаво ретро. Харесваше ми много повече от Кристала. Знам обаче Ковачева за какво говори имало е много редки моменти когато на кожата ми не е заставал добре. Със сигурност обаче не биеше на нищо белоцветно това го помня ясно.

# 477
  • София

Този съм го пробвала- много чист ми идва, а и точно такъв тип поне на моята кожа не са трайни Sad

Не искам да отварям тема, но не те съветвам да поръчваш оттам. Поръчвала съм само един път,но Аметиста на Булгари беше менте или поне така си мисля (не съм проверявала кода). Ти поръчвала ли си оттам и проверявала ли си кода за оригиналност?

Сетих се, че Имтепартрицата на Ди Г ми беше фаворит едно лято, днес ще го поръчам да ми е мирна главата  Blush

Явно ни съвпадат вкусовете, днес съм точно с Императрицата  Peace А за ензо и аз съм чувала не много добри мнения по повод парфюмите. Лошото е, че Clean само при тях намерих. Но ще си помисля още. Благодаря за мнението!   bouquet

# 478
sympathy
Аз все си мисля, че ментета има на по-масовите(както аз случих на Булгарито, или поне си мисля,че не е бил оригинален). И на този да пробутат менте...  Thinking

Ооо, я сподели любими твои аромати, явно наистина имаме подобни вкусове  Hug

# 479
  • София
sympathy
Аз все си мисля, че ментета има на по-масовите(както аз случих на Булгарито, или поне си мисля,че не е бил оригинален). И на този да пробутат менте...  Thinking

Ооо, я сподели любими твои аромати, явно наистина имаме подобни вкусове  Hug

Хмм...взимала съм от enzo ето този одеколон http://www.enzo.bg/demeter/new-leaf-odekolon-uniseks/ защото много бях се запалила по Demeter едно време, и пак само там намерих няколко вида. Много е готин, но тези одеколони не ги водят точно парфюми, а по скоро одеколони с най-различни аромати, миризми Simple Smile Хареса ми, може би ще пробвам и нещо друго на тази марка /съвсем нетраен е, но е доста оригинален, наистина мирише на отрязано клонче, свежа кора или смачкано листенце Simple Smile)/. Сигурно ще чекна и Clean  Laughing да си начеша крастата.
Иначе от Blvgari-тата бях голям фен на Omnia Crystalline, поне 6 флакона съм изпръскала, но на мен седи хубаво само през зимата, поне аз лично така го усещам Simple Smile Малко почивам от него и в момента съм на вълна Omnia Coral - изключително летен, киселичък, свеж и наров парфюм Peace Харесвам също Императрицата, както казах, розовия Givenchy Ange ou Démon Le Secret, обожавам Max Mara Le Parfum, но за съжаление не ги произвеждат вече Sad Е, имам и пробиви за по-тежки парфюми от време на време /основно през зимата/ като Ultraviolet на Paco Rabanne примерно или Womanity TM...Сега искам да пробвам Hermes Jour d'Hermes Absolu и Paco Rabanne Black XS. Като цяло установих, че харесвам в парфюмите свежест, цитруси, бял пипер и дървесно-мускусна база.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт