За хората без деца, които ви дават съвети за родителството

• 43 022
  • 1 294
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Ямбол
Лиляна, с теб човек да води разговор е като да си говори с радиото.
Как точно приготвяш тиквичка за захранване, я ми обясни?
....
Мирама, пак почваш с твоите номера.
Първо ти хвърляш някакво твърдение, в случая, че методът на пробите се употребява често, а сега въртиш и сучеш, обвиняваш ме, но не подкрепяш твърдението си с пример. Значи твърдението ти е невярно.
Мислех, че тиквичката я каза образно. Аз не съм захранвала децата си с тиквичка, не съм чела и не съм пробвала дали ще яде. Но каквото съм дала при захранването, все е било прието и не е като да съм пробвала дали ще го приемат, а съм прочела какво е добре да се даде и как да го приготвя, за да бъде прието.
Ще си кажеш ли друг пример или окончателно да приема твърденията ти за празни приказки?

# 1 096
Не вярвам че с детераждането свише ти падат и знания кое как и в каква поредност е добре да се прави и какво може да оплеска работата, като например да ти подриска или алергоса детето, или пък да изпуснеш някой важен знак, че имате дисплазия(личен опит), или пък... де да днам, проблеми с очите, например, които педиатълра ще забележи може би по-късно.

И аз не вярвам в това, но и не вярвам, че тези знание ги има в книгите. Назад написах, че аз лично знам как се гледат бебета, защото съм расла в голямо семейство и не е било моето дете първото, което да гушна. И пелени съм прала и гладила, и грижи съм полагала още от доста ранна възраст, същото съм гледала как го правят близките ми, така че никак не изпитвах притеснения дали всичко ще правя, както трябва, когато родя, просто защото вече имах опит. Книгите са за тези, които бебета са виждали само във филмите преди да родят свои, на останалите нещата са ни ясни.

# 1 097
  • Ямбол
....
Бабите са давали кисело мляко, каши и попари.
Кои баби?
Простите хора и сега го правят това.
Но не всички баби са прости.
Помня само едната си баба, но и другата е била образована. Та тази, която помня, ужасно се възмути, когато ѝ казах, че са ми казали да давам сок на тримесечно.

# 1 098
Бабите не са давали никаква храна преди бебето да се е сдобило със зъби. Питала съм моята баба, която е родена 1920 г и тя ми каза, че месо се дава, когато детето може да си го сдъвче, глутен се въвежда с кора хляб, когато бебето може да седи и има зъби, въобще, доста е логично. Системата с пюрета на 4 месеца е нова и измислена, затова и бързо отпадна като неправилна.

# 1 099
Лиляна, това че ти си безгрешна видиш ли на и не си пробвала нищо с децата си, което да се отхвърли не е мой личен проблем.
Не е и основателно и достатъчно да се твърди, че с децата никога и при никакви случаи не се действа по метода проба-грешка.
Дори на предходната страница дама с близнаци описа, че е пробвала да храни 2те деца едновременно, не се е получило.
Това за теб какво е? Не е проба-грешка? И след такова действие търсиш друга алтернатива и друг начин, за да се получи нещо.

Смятай думите ми за каквито желаеш, с теб комуникация не може да се получава на никакво ниво.

# 1 100
  • Ямбол
....Не е и основателно и достатъчно да се твърди, че с децата  никога и при никакви случаи не се действа по метода проба-грешка. ...
Кой го твърди това? Аз написах, че ще ми е интересно да видя пример, когато този метод се ползва, както твърдиш ти. Аз моя теза не съм споменавала. Проверявам твоята и когато дадеш пример, аз го оспорвам, защото не върви. Дай друг общовалиден, за който ти си убедена, че методът проба-грешка трябва да се приложи. Явно няма такъв и ти всъщност твърдиш неверни неща. Това се казва оборване на твърдение.
За дамата с децата - не съм чела, как да ги храни - да ги кърми ли?

....
Смятай думите ми за каквито желаеш, с теб комуникация не може да се получава на никакво ниво.

Защото ти бягаш от комуникация. Аз ти зададох най-елементарен въпрос, като искам да подкрепиш думите си с пример, ти веднага бягаш от отговор с обвинение към мен.
Не знам за комуникацията с мен, но твоите твърдебния винаги са такива категорични, а след това се оказва, че не знаеш как да ги защитиш.
Подчертавам, че аз не твърдя обратното, само исках един единствен пример, в който случай твоето твърдение да е валидно.

# 1 101
Бабите не са давали никаква храна преди бебето да се е сдобило със зъби. Питала съм моята баба, която е родена 1920 г и тя ми каза, че месо се дава, когато детето може да си го сдъвче, глутен се въвежда с кора хляб, когато бебето може да седи и има зъби, въобще, доста е логично. Системата с пюрета на 4 месеца е нова и измислена, затова и бързо отпадна като неправилна.

Да, сходни неща писах по-напред.
А Котьо пък е описала естествения пасатор.

# 1 102
Лиляна, това че теб не те устройва даден пример, не означава че аз не съм ти дала такъв.
Ако ти си отгледала децата си без нито едно действие, което да е било отхвърлено от тях, браво, героиня си.
Аз лично не познавам такива родители, които да са безгрешни и всичко да им се е получило от първият път.
Включително го твърдя и за себе си.
Категорично не съм твърдяла нищо.

# 1 103
  • Ямбол
Ти изглежда забравяш и какво си писала. Е, аз ще припомня категоричните ти мнения:

....
Това може да се установи само с пробването и предлагането на различни храни.
....
И това не е единственото нещо, за което се използва метода на изпробването.

....
Определени неща се научават само с проба-грешка.
За това "само" исках пример, когато само този метод е приложим и никой друг, като например да се сетиш, че не е необходимо да пробваш да даваш нещо като тиквичка например. В книгите може да съм прочела какво предпочитат бебетата и какво е желателно да се даде при захранване, без да прилагам проба-грешка.

# 1 104
Лиляна, те в книгите са провели изследване сред достатъчен брой деца, за да установят точно твоето дали ще хареса дадена храна, или не???
Опитваш се да прокараш нещо, което за повечето родители е видно и ще ти обяснят, че не се получава точно по книга.
Ако при теб е станало и се е получило, това прави ли го закономерност?
Имам достатъчно наблюдения над познати и приятели, включително и над моите 2деца. Колкото и да четеш какво се "предпочита" от децата на Х-възраст, точно твоето може да не го хареса.
Тогава какво правиш? Пънеш се като магаре на мост и продължаваш да му го тъпчеш в устата ,защото пише, че се харесва, или спираш с това и даваш друго?

# 1 105
  • София
То хубаво пробваш, ама нали трябва да си прочел или някой трябва да ти е казал, че можеш изобщо да даваш еди-каква си храна на бебе в определена възраст.
Иначе може и по метода проба-грешка да опиташ да го нахраниш с кюфтета и шопска салата, ако ще и да му ги сдъвчеш преди това. Rolling Eyes

# 1 106
  • Ямбол
Няма проблем, пак ще го напиша, че аз нищо не твърдя, а само питам и искам пример за само и единствено чрез метода проба грешка кои са нещата, които стават така.
Ако при мен се е получило, това означава, че не само с този метод проба-грешка може да се действа.
Децата предпочитат това, каквото ги е научила майка им да предпочитат. И това не е от проба грешка твърдение.

# 1 107
Лиляна, я ми обясни как точно научаваш какво да предпочита едно дете?
Защото моите двете не съм успяла да ги научат да предпочитат нещо, което очевидно не харесват.
Приятелите около мен също.

Елица, а защо си мислиш, че хората не си хранят децата с предварително сдъвкани кюфтета? Или защото това не го пише по книгите и съответно не може да се прави?. Simple Smile

# 1 108
  • София
А, да си ги хранят с каквото си искат. Всеки нормален човек ще се поинтересува по един или друг начин кое, кога и как е подходящо да се даде на едно бебе, няма да разчита на проби и грешки.
Като най-добре е да прочете или получи от педиатър актуална информация, не от преди 30-50 години.

# 1 109
Елица, а ти мислиш ли, че всички педиатри дават актуална информация?
А и тези хора също са се поинтересували, бъди убедена. Но...след като е в разрез с техните схващания (сок на 2месеца, кюфтета на 6м). съветите не ги следват.
Едно е да прочетеш, друго е да направиш това, което е било написано.

Общи условия

Активация на акаунт