За хората без деца, които ви дават съвети за родителството

• 43 017
  • 1 294
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Ямбол
За каква възраст искаш да ти обясня, Мирама?
Ако си му давала преди да въведеш някоя храна, само сладки неща, то е нормално детето да предпочита подслаждане на всичко. Ако не му солиш пюретата, то няма да има проблем, да яде безсолно, колкото и на теб да ти се струва безвкусно. И до този извод не ми е била необходима пробата да стигна, а някъде съм го прочела или ми е било казано, аз съм помислила, проследила съм логиката като съответстваща и няма нужда от проба, за да разбера, че детето няма да има проблем с тази храна.
Как ще обясниш тогава явлението, че някои деца вкъщи отказват дадена храна, а на детската градина я хапват с удоволствие.
И не, не си тъпча детето, просто разсъждавам.

# 1 111
Лиляна, не знам защо го дъвчеш само това подслаждане и посоляване на храната.
Питах те нещо съвсем различно.
Ако детето ти не хареса вкуса на доматите, отказва да яде домати, ти какво точно правиш? Тъпчеш му ги в устата, защото си чела и убедена, че трябва да харесва домати, или не?

А за детската градина, аз и попара ядях там, натъпквана ми в устата от някоя лелка. Това не означава, че съм я харесвала.

# 1 112
  • на брега на морето
... да го нахраниш с кюфтета...
И това ми се случи, когато оставих едногодишната си дъщеря на съседката, отгледала 2 собствени деца и 2 внучета. Трябваше да свърша спешна работа и й я поверих. Отвори ми с бебето на ръце, а то облизваше и джвакаше с единствените две зъбчета пържено кюфте. Щях да умра; цял ден и цяла нощ я наблюдавах. Единствената последица е, че и 23 години по-късно обича много кюфтенца във всякакъв вид.

# 1 113

Бабите не са давали никаква храна преди бебето да се е сдобило със зъби. Питала съм моята баба, която е родена 1920 г и тя ми каза, че месо се дава, когато детето може да си го сдъвче, глутен се въвежда с кора хляб, когато бебето може да седи и има зъби, въобще, доста е логично. Системата с пюрета на 4 месеца е нова и измислена, затова и бързо отпадна като неправилна.

Така ли, а какво са давали ако майката не е имала кърма. Ето аз например съм отгледана с кисело мляко. Майка ми е нямала кърма, а хумана също е нямало.
Тук по препоръка на педиатрите трябваше да почна да захранвам след 4 месец, детето отказа дори вода, какво захранване да правя....на 7 месеца по всички правила, започнахме с домашните пюрета, отказ тях, минахме на каши, е да но получи запек, и се наложи да стържа кръши и да давам. Та след това пак се върнахме на старта, отказа всичко освен кърма. Захранихме се на 10 месеца....колкото и да е странно със супички.
Та всичко си е до детето. Не е като да не съм чела и пробвала ....

# 1 114

Така ли, а какво са давали ако майката не е имала кърма. Ето аз например съм отгледана с кисело мляко. Майка ми е нямала кърма, а хумана също е нямало.
Тук по препоръка на педиатрите трябваше да почна да захранвам след 4 месец, детето отказа дори вода, какво захранване да правя....на 7 месеца по всички правила, започнахме с домашните пюрета, отказ тях, минахме на каши, е да но получи запек, и се наложи да стържа кръши и да давам. Та след това пак се върнахме на старта, отказа всичко освен кърма. Захранихме се на 10 месеца....колкото и да е странно със супички.
Та всичко си е до детето. Не е като да не съм чела и пробвала ....

Хайде сега това го кажи на Лиляна, която обяснява че няма такова нещо като проба-грешка при храненето на дете. Simple Smile

# 1 115
 Стига бе, хора. Значи за всякаква козметика и вапцване се чете кое е най-доброто, най съвременното, най-полезното и щадящото и т.н буквоядство и обсъждане до откат, а децата ще ги гледаме по интуиция и на принципа проба-грешка.
 Това са пълни щуротии. Всеки разумен човек като ще прави нещо се ограмотява кое как се прави, пък после може да внася вариации или нещо да не му пасне. И тия, дето от малки са гледали братя и сестри, или са повярвали на устни напътствия - сакън да не е нещо писано - то е все същото, никой не се е родил научен, нито за гледане на дете, нито на котЕ, нито на нищо.

Взехме да си говорим дивотии вече, на някой детето не щяло нищо, та направо яло супа. Не са всички толкова супериндивидуални.

# 1 116
Iris04, хора всякакви има.
За едни по-важен им е собственият гъз и физиономия и с какво си ги третират, отколкото децата им.

# 1 117
 То това си е така, спор няма.

# 1 118
  • София
аз направо изтръпвам като видя такива родители. Не им ли трепва отвътре?

# 1 119
Стига бе, хора. Значи за всякаква козметика и вапцване се чете кое е най-доброто, най съвременното, най-полезното и щадящото и т.н буквоядство и обсъждане до откат, а децата ще ги гледаме по интуиция и на принципа проба-грешка.

Не е като да не съм отваряла книги за гледане на деца, само че от тях не научих нищо, което да не знам и без това, затова дори Спок не съм прочела. Все едно чета инструкция "Включете в контакта, натиснете копчето on/off и задръжте". Пък и четенето на книги не е гаранция, че няма да е проба-грешка, дори там са изброени варианти за реакция, в случай че някои не подействат. Достатъчно да си отгледал поне 2 деца, за да ти е ясно, че няма еднаква рецепта за всички. Едно ще си яде безропотно безсолните пюрета, а другото ще те плюе с тях и ще иска направо кюфтета.

# 1 120
 Това са пълни щуротии. Всеки разумен човек като ще прави нещо се ограмотява кое как се прави, пък после може да внася вариации или нещо да не му пасне. И тия, дето от малки са гледали братя и сестри, или са повярвали на устни напътствия - сакън да не е нещо писано - то е все същото, никой не се е родил научен, нито за гледане на дете, нито на котЕ, нито на нищо.

Взехме да си говорим дивотии вече, на някой детето не щяло нищо, та направо яло супа. Не са всички толкова супериндивидуални.
Съгласна съм напълно.

Спорът не е между домакини и работещи Happy mama!!
Трещерица ,

# 1 121
  • София
И аз не схващам вече защо се въртят и сучат тука някакви дивотии.
Надприказване явно.

# 1 122
Спорът пак се върти между жени-домакини и такива, които ходят на работа и имат деца. Laughing
smile3521

За четенето - всеки е чел.

Андариел и Barefoot Kontesa са достатъчни.

Тези, които не ходят на работа, много се вживяват в родителстването.

Точно така . С тази разлика, че аз работя и то в сферата над 14 години , както и в момента в детска градина. Без да си по-прочела го написа и това ,нали?

# 1 123

Точно така . С тази разлика, че аз работя и то в сферата над 14 години , както и в момента в детска градина. Без да си по-прочела го написа и това ,нали?

Нееее, аз съм най-прочела.

# 1 124

Общи условия

Активация на акаунт