За хората без деца, които ви дават съвети за родителството

• 42 999
  • 1 294
  •   1
Отговори
# 1 125

Точно така . С тази разлика, че аз работя и то в сферата над 14 години , както и в момента в детска градина. Без да си по-прочела го написа и това ,нали?

Нееее, аз съм най-прочела.

Laughing  Laughing  Laughing

# 1 126
  • Ямбол
....
Хайде сега това го кажи на Лиляна, която обяснява че няма такова нещо като проба-грешка при храненето на дете. Simple Smile

И сега остава да обясниш, къде Лиляна твърди такова нещо.
Ако тя е пробвала до грешка, не означава, че само така трябва да се действа и това е различно от това, което ти ми приписваш, че съм казала.

# 1 127
Ако тя е пробвала до грешка, не означава, че само така трябва да се действа и това е различно от това, което ти ми приписваш, че съм казала.
Обясни ми простичко, как се действа ако детето отказва...ей така с думи прости

# 1 128
....
Хайде сега това го кажи на Лиляна, която обяснява че няма такова нещо като проба-грешка при храненето на дете. Simple Smile

Та ти не спря да твърдиш точно това. Сега защо се измяташ от собствените си думи и се правиш на ощипана госпожица?
Елементарно държание...

# 1 129
  • Ямбол
Обясни ми простичко, как се действа ако детето отказва...ей така с думи прости
Не съм специалист, че да ти обяснявам как се действа, макар да имам педагогическо образование.
Само съм убедена, че методът проба-грешка не е единствен в този случай.

....

Та ти не спря да твърдиш точно това. Сега защо се измяташ от собствените си думи и се правиш на ощипана госпожица?
Елементарно държание...
Кои думи, Мирама? Моите думи бяха въпроси към теб. На няколко пъти ти подчертах, че не твърдя обратното, а само искам пример. Сега ти си тази, която извърташ нещата. Ако аз искам да потвърдиш някакви твои думи, не означава, че аз съм на противното мнение.
Дай един мой цитат, в който твърдя, че цитирам те "Лиляна, която обяснява че няма такова нещо като проба-грешка при храненето на дете". Щом го твърдиш, че съм го обяснявала, значи не е проблем да ме цитираш.
Единствено не съм съгласна, че само този метод е приложим.

# 1 130
Темата не е ли за съвети от хора без деца? За майките е ясно, че научават нещата по един или друг начин. Някои така и не научават нищо Simple Smile.

На мен най-идиотският съвет, който са ми давали е да абортирам бебе в 8-ия месец, защото вече съм имала две деца. Други техни познати били взели такова решение и нищо им нямало /да, бе да/. Не знам кое беше повече, шокът или ядът, който изпитах. Съветите за възпитание от същите лица няма да казвам, че са в стил военно положение. Ако ги слушам, ще трябва да наложа на децата си психически тормоз, да ги подложа на унижение и с една дума да ги пречупя.

# 1 131
Темата не е ли за съвети от хора без деца?

Напълно се убедих, че хората без деца са безобидни в сравнение с майките.

# 1 132
  • Ямбол
....
Защото не си чела Катрала преди да роди.

# 1 133
Темата не е ли за съвети от хора без деца?

Аз ли съм опасна или пропуснах нещо между пробите и грешките в захранването с тиквички?

# 1 134
....
Защото не си чела Катрала преди да роди.

Четох, четох. Но не проследих развитието.

Aludra *, нямах предвид теб, а последните... 20-30 страници.

# 1 135
  • Ямбол
....
Четох, четох. Но не проследих развитието.
....
Хитлер и Макаренко ряпа да ядат.

# 1 136
Не съм специалист, че да ти обяснявам как се действа, макар да имам педагогическо образование.
Само съм убедена, че методът проба-грешка не е единствен в този случай.

а кой е...как можеш да разбереш дали харесваш нещо, ако не си го опитал  newsm78
Ще те попитам като на педагог...като видиш, че едно дете не може да разбере преподавания материал по един начин, не пробваш ли да му го предадеш по различен начин?

# 1 137
  • Ямбол
....
Ще те попитам като на педагог...като видиш, че едно дете не може да разбере преподавания материал по един начин, не пробваш ли да му го предадеш по различен начин?
Не, опитвам се да намеря причината, защо едно дете не разбира и в повечето случаи това е поради пропуски.
Не ми трябва да пробвам дали моят метод работи, учила съм и съм чела достатъчно методики, имам и не малък опит, но не от проба-грешка.
Ако едно дете не разбира, работя по отстраняване на причината, а не да пробвам с всяко, докато успея да пробвам с всички 200, на които преподавам.

# 1 138
Лиляна, махни Макаренко от съседството с Хитлер и вземи прочети "Педагогическа поема". Ще те изненада много приятно.  Simple Smile

# 1 139
Не, опитвам се да намеря причината, защо едно дете не разбира и в повечето случаи това е поради пропуски.

Явно с годините са спрели да ви учат, че всяко дете е индивид и възприятията му са развити в различна степен.
Как ще разбереш дали има зрителна памет, ако не го "пробваш" как запаметява визуално нещата? как ще разбереш дали различава звуците, ако не изпробваш слуха му....

Общи условия

Активация на акаунт