ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 988
  • 628
  •   1
Отговори
# 165
15 дни ??? Ще се гръмна  smile3512 smile3556 smile3538

Аз мислех, че ще умра и давах напътствия на мъжа ми как да гледа кучетата и детето  hahaha

# 166
Да не ви плаша, но едно циклично кървене може да е доста сериозно нещо.
Преди години така от един обилен цикъл се озовах в бърза помощ и ми преляха малко кръвчица.

# 167
Дано не стигна до там , но на днешната разходка се върнах с неприятна изненада , която ме заведе директно в банята.Невъзможно е да излезна отново навън , аз през 30-50 мин сменям "памперса"  Crossing Arms

# 168
Не би ли трябвало докато трае кърменето да няма цикъл?
Deni_k - благодаря! А притопляне в съд за подгряване на шишета може ли?

# 169
мамчета здравейте.. Blush
има ли при вас случай родителите да са с един цвят очи а бебче с други  Rolling Eyes Rolling Eyes
при нас е така ние с ММ сме с кафяви а бебка с сини  Crazy четох че ще ги измени след време или пък е до ген от някоя от страните на роднини да имат и да се предаде на детето .. при вас има ли такива случаи или пък да сте чули нещо по този въпрос??  Rolling Eyes Rolling Eyes  Hug

# 170
Почти всички бебета са синеоки и чипоноси. След мисля 6 ти месец цвета на очите се променя. Генът на сините очи е рецесивен. Предава се и през поколение. Ако родителите или прародителите не са със сини очи няма как детенце да е. Аз съм със сини очи, макар баща ми и майка ми да са пъстрооки. При нас дядо ми по бащина линия е със сини очи  Peace

# 171
Love your smile ако си спомняш по биология 9-10 клас се учи че да, детето може да е със сини очи а родителите ( и двамата) да са с кафеви. Вероятността е по малка, но е абсолютно нормално. А иначе и аз знам че цвета на очите при бебетата се променят, но мисля че това става в най ранна възраст. Но нека някоя друга мама която има опит да каже. Иначе и на бебчо очите са сини като моите и дано не се променят  Heart Eyes . Да се похваля днес бяхме на консултация и сме пораснали с 1 кг и 5 см
въпрос към ЛЛЛ: от два дни бебо взе да си променя режима на хранене. Преди се кърмехме на около 2,5-3 часа понякога и на два, но рядко. Та от 2 дни иска постоянно да суче, (от тогава има и по изразени колики) като му дам откарваме по час и нагоре и става омагьосан кръг. Въпроса ми е относно кърмата- сутрин всичко е наред, но с всяко следващо хранене ми се струва по малко. А около 18ч е доста малко. Или той яде повече Simple Smile изпразва и двете гърди. Пак ги редувам но той се ядосва, почва да се дърпа, да ръмжи, да плаче. Пия лактогонен чай, сок преди кърмене, ядки, за да стимулирам кърмата. Но все пак  малко се притеснявам дали не ми намаля кърмата. Знам че трябва да минат няколко дни за да се нормализират нещата. Да се цедя ли и ако да колко често?

# 172
мамчета здравейте.. Blush
има ли при вас случай родителите да са с един цвят очи а бебче с други  Rolling Eyes Rolling Eyes
при нас е така ние с ММ сме с кафяви а бебка с сини  Crazy четох че ще ги измени след време или пък е до ген от някоя от страните на роднини да имат и да се предаде на детето .. при вас има ли такива случаи или пък да сте чули нещо по този въпрос??  Rolling Eyes Rolling Eyes  Hug
Аз имам една приятелка,която е със сини очи,сестра и също,но майката и бащата са с кафяви! Grinning

# 173
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Скрит текст:
Не е сънлива, напротив, вече доста бодърства. Има дни в които е спокойна и доста спи, и други, като днешния когато е много нервна и се присвива от болка. В такива дни не мога да преценя кога иска да яде и кога само да се успокои и се получава, че я слагам да суче на час - два. В нормални дни напоследък яде 6 пъти (в 6, 9,12, 15, 18 и 9, +/- 1 час), денем на 3 часа, вечер пауза от 10-11 до към 5-6-7. Поради голямата пауза вечер, се цедя към 1 часа и виждам, че имам кърма. Тегля я и наддава. Необилно мокрия памперс се получава, ако вечер много е ревала преди баня и след това хапва малко заспива чак до 5-6 сутринта. Това не е всеки път, но се случва. Миризмата аз я усещам, но не мисля че е по-различна напоследък, урината е прозрачна. Обилните акания са 1-2 на ден, не знам дали това е нормално. Не знам дали ма връзка, но сме още с жълтеница, не разбирам защо не се изчиства вече

Здравей, Lidkata,
Описаното от теб поведение е напълно нормално за бебе на тази възраст. Има и по-спокойни дни и такива, изпълнени с повече бодърстване или нервност. Добре е да поставяш бебето на гърда винаги когато пожелае, а при желание от твоя страна би могла нощем вместо да се цедиш, да я поставиш на гърда без да я будиш- в полусънно състояние. От споделената информация за пеленките изглежда, че няма място за притеснение. Относно жълтеницата, както и ако нещо друго притеснява би могла да споделиш и обсъдиш с педиатъра.

# 174
Ето цитат от форума, за да не преповтарям наново

Всеки път като видя такъв въпрос се чудя къде е спал питащия в часовете по биология в 8 клас. Синьото и русото е рецесивен ген, а тъмните очи, коса и кожа - доминантен. Ако се кръстосат тъмен родител със светъл задължително детето е с чертите на тъмния, защото този ген е по силен. Обаче детето ще носи в себе си гена на синьото, защото го е наследил от светлия родител. На своите деца той може да предаде както тъмния, така и светлия ген. Ако детето му е носител на светлия ген и се ожени за друг носител на светъл ген и тези два гена се комбинират в тяхното поколение то поколението ще е с руси коси и сини очи.
Т.е може да има комбинация рус родител + тъмен родител = тъмно дете, носител на ген за русо.
Тъмно дете 1 се жени за  друг тъмен индивид, но също носител на ген за русо. Има 2 варианта за тяхното дете:
Вариант 1 - комбинират се двата тъмни гена и се ражда тъмно дете, носител само на тъмни гени и докато не се събере в следващите поколения с рус човек повече не може да има руси деца
Вариант 2- комбинират се тъмен ген от единия родител и светъл от другия - ражда се тъмно дете (защото тъмния ген е доминантен и надвива над светлия. В следващите поколения светлият ген продължава да се предава докато не се срещне с друг светъл ген и се роди русо дете)
вариант 2- комбинират се двата светли гена и се ражда светло дете.
Вие сте попаднали във вторият вариант- някъде назад в историята на семейството е имало носител на светъл ген, който до вашето дете не се е проявавал, но точно при вас са се комбинирали два рецесивни светли гена и затова детето ви е русо и синеоко. Възможно е този светъл ген да го носите толкова отдавна в родата ви, че вече никой да не помни кой точно е бил русият родител.

# 175
# 176
  • София
Love your smile , ние сме типичен пример, за това което питаш! И аз и ММ сме с кафяви очи, баткото е със сини очи, но интересното е, че и на бебето очите ще са такива. Определено не съм се и надявала, че ще имам синеоки деца!  Mr. Green Единственият синеок в двата рода е моят дядо! Heart Eyes

# 177
ММ е синеок и светъл, а аз тъмнокоса и тъмноока.Синът ми е със светла коса и сини очи, бяла кожа.Значи все пак не е доминантен тъмния ген...Малката за сега е с тъмна кода и сини очи.
Днес ми изпратиха от Бг Цикатридина спрей и Цикатридина супозитории и започвам и двете /може би малко късно,но се надявам да има ефект/.Тук не дават нищо за заздравяване на шевовете, освен йод за измиване.
Някой ползвал ли е супозиториите за хемороиди, имате ли наблюдения дали са ефективни?
Относно кърменето- при нас е все още доста хаотично.Ако не спи се кърмим почти постоянно.
Например тази вечер се събуди 17,30 и я кърмих около час.След това излязохме на разходка,уж заспа и в парка пак ревна.Кърмиха я около половин час и от двете гърди.Прибрахме се,исках да седна да ям, ама не-пак един час кърмене докато заспа.
Някой път и през деня се случва това. Иначе като спи прави пауза около 3ч.
Знам, че кърменето й е и за утоляване на жаждата и на глада,както и за успокоение така че не се притеснявам.Пък и е чного горещо времето.Скоро сигурно ще влезем и ние в някакъв ритъм,след първия месец.

# 178
Тъмният ген е доминантен и никой от нас не може да промени Simple Smile
Друг е въпросът кой фенотип ще се прояви при новия организъм. Това зависи какви алели носят родителите и как ще се комбинират те.
Love your smile, както са казали момичетата - може такава ситуация. Означава, че и двамата носите рецесивния признак и сте го предали на бебо.
Има инфо в учебниците по биология и в интернет  Peace

Таня, мн сладък малък бебо!

# 179
  • София
Аз пак с въпрос към ЛЛЛ:
Бях споделила, че Ники има афинитет към едната ми гърда. За щастие с помощта на Вашите съвети вече успявам да го излъжа да яде редовно и от неатрактивната гърда. Но благодарение на почти едноседмичните му прищявки, май си докарах проблем с нея. Имам постоянна болка на едно определено място, там има и твърдо топче, което като че ли напълно успявам да изцедя с помпата след топъл компрес. Но след около има-няма 2 часа топчето пак се появява, мястото на гърдата става червено (не знам дали не е това, че притискам там, за да я изцедя), болката се увеличава. Моля за съвет как да преодолея това положение.

Възможно е притискане да предизвиква травмиране на жлезите и по-лесно запушване. По принцип при изцеждане не е нужно да се натиска самата гърда, а само отпред на ареолата, зад зърното (ако се цеди на ръка). Върху другата част от гърдата може да се прилагат само масажи, но те се правят внимателно, без да се натиска силно, защото тъканите са нежни и лесно се травмират. Помисли също за други причинители на натиск - банел на сутиена или твърде стегнат сутиен например.
 Разни природни методи за облекчаване на такива състояния (освен отстраняването на причината) са компрес от охладен и набоцкан с вилица зелев лист след кърмене/изцеждане (без да покрива ареолата и зърното) или кръгче суров картоф за 15-20 минути или просто студен компрес. Ако това състояние продължи, можем да обсъдим и други мерки.
 Желая всичко да бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт