ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 967
  • 628
  •   1
Отговори
# 195
И ние ще сме синеоки.Дядо му и чичо му са синеоки,а аз и баща му тъмнооки и тъмнокоси.Аз дори съм мургава Simple Smile Иначе да дам отчет вчера след като започнах приема на еспумизана Вики не е имал колики.Обикновенно са му към 18:30-19ч,но вчера блаженно си спинкаше по това време,а сега сме на терасата в количката и си бъбрим Simple Smile.Ето го моя калпазанин днес става на два месеца Simple Smile!!!
http://prikachi.com/images.php?images/639/7495639W.jpg

# 196
При нас ни колело, ни масаж помагат ! Защо е това трудно изхождане? Четох, че може кърмата да е мн мазна и да му е трудно да я преработва, ако е така дали мога да я направя по малко мазна... Аз нямам проблем с това, ям уж разхлабващи храни, пробвам всичко обаче човекът не се получа Sad

# 197
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
...
Deni_k - благодаря! А притопляне в съд за подгряване на шишета може ли?

Здравей, Gaggi,
Оптималният вариант е нагревателя за шишета да е на водна баня, но има много модели и възможности, които са рекламирани, че стават за претопляне на кърма.

# 198
Рейчъл и аз четох, че когато кърмата е много мазна е трудна за преработване и мисля, че точно това е проблема при нас. Сега като се замислих имаше един период от около седмица някъде където ядях повече салати, плодове и такива леки неща и бебка си акаше след всяко ядене или най- много да пропусне 1 ядене, но не повече. Тука последно време ям повече месо и по тежки храни, които би следвало да правят кърмата по-тежка и бебка ака на 2 дни. Вярно, че ака страшни количества, но все пак само веднъж за 2 дни. Иначе се напъваме постоянно както казваш ти и като се изпръцкаме се успокоява и лепва такава блаженна усмивка, че не е истина.  Joy  bouquet

# 199
Blondy, Love your smile много сладки бебоци Heart Eyes

Алексче и нашият памперс понякога прелива. Вчера течеше по моята пола и крака hahaha Добре че вече се прибирахме Joy ММ вика ако сте навън взимаш една бутилка мин. вода и я къпеш Joy

За комарите има уред на Чико с ултразвук, който може да се поставя на количката или креватчето

# 200
  • София

Благодаря skrech, мисля че причината за проблема бе сутиен с банел. Имахме повод и трябваше да се издокарам и сега си плащам.
Положението е по-добре. Бучката (колкото грахово зърно) се разнася след топлия компрес и изцеждането с помпа, червеното петно на кожата стои постоянно, явно е от нея.
Но се появи друг проблем - Ники вчера рязко намали приема на кърма - храня го от гърда, но го меря на кантар, за да засичам колко яде.
По-принцип хапва по 950мл на денонощие, а вчера яде само 650мл. В един момент се отдръпва от гърдата и започва да плаче и не захапва повече. Видимо е добре - няма температура, бодър е, радва се на играчките си, спи нормално.
Това което ме притеснява още повече е че гърдите ми не реагираха на намаленото количество кърма, не се препълниха. Започнах да ги цедя след кърмене, има кърма, но не в изобилие както преди ден. Може ли това рязко намаляване на количеството на храната, която поема Ники да е следствие на запушения канал - да речем, че вкуса е подлог или пък гърдите ми да произвеждат помашко мляко като защитна реакция и Белчо да го мързи да ги изпразва до край щом не тече на силна струя. В голяма чуденка изпаднах.

Има една кърмаческа шега по повод информацията колко точно изсуква бебето: ако трябваше да знаем колко изсуква, гърдите щяха да са разграфени Simple Smile . Не е важно колко е, а дали му е достатъчно. Чудесно е, че бебето е видимо добре, а количествата кърма не са притеснително малки.
Дърпането от гърда с плач може да се дължи и на запушен канал. Запушването отслабва общата сила на струите мляко и може да предизвиква намаляване на млякото, защото този канал трудно се дренира. А щом вътре остава мляко, производството от съответните за канала алвеоли намалява. Но здраво и добре сучещо бебе може да си навакса нужното, след като се оправи проблема. Сгъстеното мляко, което е образувало тапичка може да има малко по-солен вкус, което е прави впечатление обичайно, но някои бебета не одобряват този вкус и може по някакъв начин да покажат това. Бебето само от запушената гърда ли се дърпа с плач или и от двете? В предишни разкази си споделяла, че кърмиш винаги първо от тази гърда и в случая е подходящо да продължаваш така, а когато се разстрои, да го вдигнеш като за оригване да го успокоиш и след това да предложиш другата гърда.

# 201
Отново благодаря skrech,
Ако гърдите ми бяха разграфени щях да съм супер доволна  Crazy Такъв човек съм, че винаги обичам да знам кога, колко, как. Да се пусна по течението и да се наслаждавам без да знам всичко в точни измерения не ми е в природата. Така, че съм намерила моя начин за кърмене със спокойствие.
Цитат
Бебето само от запушената гърда ли се дърпа с плач или и от двете?
Предимно от гърдата със запушен канал, но в редки случаи и от другата, май предимно вечер, когато е по-нервен. Тогава няма как да кърмя в полусънно състояние, тъй като са му активни часове. Нощем е спокоен и кърменето е песен - яде и веднага заспива.
Честит рожден ден на Анна!

# 202
Момичета кажете нещо против хемороиди - мисля че имам такава екстра. Досега никога не съм имала, но нещо запек ме хвана и вече втори ден изхождането е болезнено и придружено с кръв по хартията. Сетих се за хемороиди...  newsm78
Купих си прокто гливенол, дано мине по-бързо.
Днес е питата с роднините и приятели, ще има и мъже няма как Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 09:43 от Elsi86

# 203
  • в Кошера
Добро утро в "прекрасното" дъждовно време!

Сините очи обсъждате... и моят малък мъж ще е с такива. То при нас е очаквано де - аз, баща му и сестра му сме синеоки. Не, че не можеше да пробие някой тъмен ген.  Rolling Eyes

Ноктите му рязах само веднъж, преди няколко дни. Дотогава ги белех по съвет на педи.  Peace

# 204
Kalio Balio  hahaha емоциите са ви пълни  hahaha Ние онзи ден тъкмо папахме и аз си викам сега ще събудя ММ за разходка...  Joy груба грешка беше да си го помисля  Joy Бръмбарка така пръцна, че пампи беше пропуснал от всякъде.... А аз в началото не разбрах какво е полужението, защото тя ми беше легнала на гърдите по коремче и даже и говоря "Айде още малко де мами не си акала от 2 дни много скромно го раздаваш"  Joy Мале като я вдигнах и като видях каква ми е тениската и нейното боди....милата се беше омазала до ушите буквално. Слагам я на повивалника а тя започна да рита и да маха с ръце и да разнася аки навсякъде направо беше цирк. В крайна сметка сабудихме тати, за да напълни коритото за баня, че в това полужение нито кърпички нито чешмата помагаше hahaha А той милия в полусън още ама умря от смях. И си пропуснахме разходката съответно, но то просто нямаше как....  hahaha

# 205
  • Шумен
Ние за сега нямаме проблем с акането да не казвам голяма дума де  Laughing акаме постоянно по 4-5 пъти на ден не е тооолкова обилно но е достатъчно  Laughing
Ние пък имаме друг проблем не всеки ден иска да спи онзи ден примерно спа цели 4 часа след обяд като изключим другото спане от по 20-30 мин,а вчера за цял ден незнам дали му се събра 1,30...знам че ден с ден не си съвпада но пък не може толкова малко бебе да не спи толкова много време ...  ooooh!

# 206
За спането през деня и ние искаме да стоим будни. Аз го забавлявам с една спираловидна плюшена играчка с висящи куче, крава и звездичка, които дрънчат и Варти им се радва.  Маха с ръце и ритка усилено с крачета и те дрънкат от движението Wink а аз стоя отстрани и се радвам на усмивките му Grinning
От няколко дни обаче след почти всяко хранене повръща по малко мляко или веднага след уригването или час два след това. Дали е възможно да е от топлото време?  Аз май го претоплих онзи ден - леко се обрина по бузките и под ушетата.
Хайде лек ден от нас.

# 207
Елси  и аз съм в такова положение и не знам какво да правя!? Thinking

Момичета утре ще си купим памперси на Бочко много ни ги хвалят не че не съм доволна от Пуфис но да пробваме и Бочко.
Да ви споделя от няколко дни ползваме Мустела дермогела за къпане страхотен е и серума за лице против обриви и т.н. изключително съм доволна само тях ще си ползваме

# 208
Здравейте с въпрос към ЛЛЛ!
Кърмя едномесечното си момченце по 8 пъти на денонощие, старая се да му организирам режим през 3-4 часа, кърмя и през нощта, на всяко кърмене яде от двете гърди по 10 минути. Понякога дори не успявам да го събудя, но в дните, в които се събужда вечер изпива по около 80 мл и затова предполагам не би трябвало да пропускам нощното хранене засега. Знам по колко хапва, понеже имам везна и си го меря. През деня яде по около 100-120 мл, а вечер по около 90. Последните няколко дни обаче по средата на кърменето започва да се ядосва, да захапва и пуска гърдата, да плаче, да мрънка. Давам го да се оригне, но дори и след това плаче. Сякаш не може да захапе правилно. Сменям позите люлка и футболна топка, понеже останалите не мога да ги усвоя, но той просто не може да продължи да яде нормално. Когато му предложа другата гърда, той захапва и на втората минута заспива. Пак го държа да се оригне, той спи на рамото ми и щом го сложа да си легне, отваря очи и пак е нервен, но вече се ядосва, когато му предлагам която и да е гърда и имам чувството, че го оставям да заспи недохранен. От меренето на везната излиза, че хапва понякога по 80 милилитра, а понякога, че е изсукал само от едната гърда цели 120! Не знам къде е причината да е нервен и вече да не яде и от двете гърди на едно хранене. Възможно ли е в рамките на 5 минути да се наяжда само от едната гърда? Струва ми се нереално...

# 209
За комарите има уред на Чико с ултразвук, който може да се поставя на количката или креватчето
Страшно съм ти благодарна за отговора. Тати ей сега купи. Много ми стана жал като я видях малката с цели 5 пъпчици на бузката. Направо се разревах. Представям си какво му е на детето   Cry
Някоя мама не ходи ли в Борисовата
Ето го и моето малко жабче, разглежда света през рамото на мама  http://prikachi.com/images.php?images/925/7496925P.jpg

Общи условия

Активация на акаунт