Малко съм объркана, искам вашето мнение

• 4 871
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте Бг мами. Реших да споделя моят проблем за да ми кажете вашето мнение. Искам да уточня преди да разкажа моята история че съм женена , имам дете и живея извън българия. Започнах работа преди 2 години в голяма и бързо развиваща се компания. Няколко месеца след като започнах моят пряк менаджер започна да ми прави различни предложения да се виждаме извън работа. В началото не обръщах внимание и отклонявах всяка покана но той ставаше все по настоятелен,постепенно аз започнах да го харесвам и за мое голямо съжаление сега му отидох на гости. И след това още няколко пъти. Той знае че имам семейство и по никакъв начин не искаще да пречи или става причина да си развалям семейството, а аз също не исках. В началото всичко беше добре нещата в работата вървяха отлично, докъто един ден той стана просто различен човек. Започна да се държи ужасно, да ми вика постоянно , имах чувство че го дразня с присъствието си просто.Моито поведение не се беше променило и затожа аз бях доста шокирана от неговата промяна. Всички мои опити да говоря с него и разбера какво става завършваха и  продължават да завършват с неуспех. За мое съжаление аз започнах да харесвам много този човек и става все по трудно да работя с него. Започнах да търся нова работа но все още безуспешно. чувставам се адски объркана и мисля че ако получа някакво обяснение за ситуацията ще разбера неговата промяна. Понякога си мисля че това е съвсем различен човек от този който беше преди. Моля ви не ме съдете за грешката която направих а само споделете вашето мнение.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 10:36 от Редактор*

# 1
Според мен - човека си е постигнал целта, била си му любовница без ангажименти. В един момент обаче, като си започнала да го харесваш се е изплашил да не се задълбочат нещата и сега търси начин да те разкара. Извини ме за грубостта или откровеността, но аз така виждам нещата. И друг път ми се е случвало да наблюдавам подобно поведение. Дано да греша, но ...

# 2
И аз мисля така като I. Hr.
На твоето място преди теб имало ли е някой посточянно или са се сменяли често? Да не се  окажеш че си поредната бройка. Ако не му беше пуснала пак щеше да се държи по същия начин за да те накара да напуснеш докато се появи някоя която ще пуска без анагжименти.

# 3
Освен варианта да си е намерил друга и затова е нужно спешно да те разкара, има още няколко варианта:
1. Станала си жертва на вътрешноведомствена интрига - някой му е говорил против теб.
2. Някой от по-големите шефове е разбрал и му е свил сармите, че е там да работи, не да си развява... израстъците. (Най-вероятната според мен. Щом компанията е голяма и просперираща, надали се гледа с добро око на аморалното поведение на служителите.)
3. Мъжът ти е разбрал, срещнал се е с любовника ти и са се разбрали по мъжки.

Вместо да се терзаеш толкова как и защо се е получил разривът, по-добре се вземи в ръце, за да не се окажеш накрая от два стола на земята - без работа и без семейство.

# 4
По-добре се вземете в ръце и продължавайте да търсите ново работно място с нова работа. Явно срещите Ви по време на работа в делови порядък водят до негативни емоции и за двете страни. Колкото по-рано се отдалечите от Вашия дразнител, т.е. не го виждате, толкова по-добре. След като се излезете от така създалата се ситуация ще успеете да направите и по-правилен анализ с полезни изводи за Вас. Така, че най-доброто е да напуснете работа. Как ще стане това, само Вие си знаете от Вас зависи.

# 5
  • Варна
Аз може би гледам розово на света, ще кажете, но според мен просто човека е почнал да се влюбва в теб, а съответно ти си женена и той иска да се дръпне, не знам и аз може и да е както казват момичетата просто да си му омръзнала.
Съвета ми е да спреш да мислиш за него да си гледаш децата и мъжа и с времето, ако намериш нова работа всичко, ще се реши Simple Smile
Твоя мъж не те ли задоволява достатъчно, ако сте си омръзнали вземе си малка почивка отидете някъде за ден два и може нещата да се наредят Simple Smile
Успех

# 6
Ще добавя само: да не пропуснеш да запомниш хубавата поговорка: там, където си вадиш хляба, не си вади....(оная работа).

# 7
  • Down south
Обвързан ли е престоя ти в страната, с компанията, в която работиш?
Зависят ли евентуалните препоръки  от този човек?

Ако да, може би вътрешен трансфер в компанията на позиция, отдалечаваща те от този човек, би могло да бъде решение.
Не е трябвало да се забъркваш емоционално с него, но при свършен факт, опитай максимално да се отдалечиш.
 Ако продължава да те тормози, може би намек за сексуален тормоз би бил от полза.

# 8
Човекът е искал просто бързо чукане и го е получил.Вече не си интересна.
Явно не може да те уволни, затова ти трови живота, та дано сама напуснеш.
Изводът, вечен  и валиден винаги:
...там, където си вадиш хляба, не си вади....(оная работа).
Peace
На новата работа да ти е обица на ухото.

# 9
Е, позабавлявали сте се и толкова - на него му е омръзнало и е решил да се дистанцира без да дава обяснения, защото може би не му се влиза в драми, сълзи и кършене на пръсти..

# 10
Принципно и аз подкрепям мнението, че на работното място си вадиш само хляба и нищо друго, но станалото - станало.
Не знам коя е държавата и не знам коя е компанията, но той няма право да ти вика и да те унижава, нито публично, нито насаме, независимо от личните ви взаимоотношения.
Явно се опитва да те разкара както от личния, така и от служебния си живот.
Да, сигурно най-спокойно ще ти е на ново работно място, но аз няма да те посъветвам да се втурваш презглава да напускаш. Поне докато не си намериш по-добра оферта.
Не знам за какво ти вика точно, но имай предвид, че може и да се опита да те изкара некомпетентна и неизпълняваща задачите си.
Затова, винаги влизай при него с тефтер и химикал, води си записки какво и как точно иска от теб да свършиш. След срещата пишеш мейл със възложените задачи и договорените срокове за изпълнение. Ако има и друг, който ти е пряк или косвен мениджър, задължително му изпращаш копие от мейла. Ако имаш затруднения с извършването на задачите или забавяне, независещо от теб, отново мейл към всички заинтересовани страни и то своевременно, не в последния момент. Има едно златно правило: "не е ли написано/описано, значи не е свършено."
А междувременно можеш да си търсиш нова работа, но не си рискувай препоръките, а подходи умно.
Успех  Peace

И да добавя, ако е компания в западна Европа, такова обвинение в психически и сексуален тормоз на работното място можеш да му тръснеш, че свят да му се извие.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 19:51 от Andji_B

# 11
  • out of space
Здравейте Бг мами. Реших да споделя моят проблем за да ми кажете вашето мнение. Искам да уточня преди да разкажа моята история че съм женена , имам дете и живея извън българия. .....................

1. България се пише с главна буква. Винаги!
2. Държиш се като поредната к*а от Изтока.
3. Не заслужаваш семейството си.
4. Изтрезней!

# 12
"Една българка", само че не портрет на известния български художник, а автопортрет. Simple Smile Айде другият път дръж на ниво и не излагай произхода си, авторке. Simple Smile

# 13
Искал е нещо, взел си го е.... какво има за чудене.
"Достойно" си защитила името на българките и си му затвърдила мнението. Sick
Ако ти е останало поне малко достойнство се махни от там и спри да се унижаваш.

# 14
Авторката едва ли ще коментира повече темата си, но аз да кажа, че авантюрите на работното място далеч не са толкова необичайни извън границите на България, и далеч не зависят от националната принадлежност и произхода на участниците в тях  Peace.
И ако ще си говорим за предизвикателно поведение на работното място, то полякини, румънки, рускини и украинки ни водят по точки и то със значителна преднина. Но трябва да им призная, че умеят да си постигат целите момичетата.
Така че спокойно, този път не водим класацията  Laughing (това в кръга на шегата)

Общи условия

Активация на акаунт