В момента чета ... 31

• 39 593
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
След "Ожени се за мен" на Ъпдайк, от която съм във възторг започнах и "Кентавърът", но началото не ме грабна така както първата.

# 31
Вени на мен "Обжалването " не ми беше интересна, скучна ми беше щото е като документална...а имай предвид че харесвам по принцип Гришам,  но тази едвам я добутах, даже не помня дали изобщо я изчетох като хората или й направих едно ветрило и й видях края, но беше голяяма мъка и разочарование...

# 32
  • София
Същата работа, Гиговче, и аз го харесвам, когато пише съдебни трилъри. Тук сякаш политиката идва повече.

Само да ви кажа, че т.нар. продължение на "Устоите на земята", а именно "Свят без край", мисля че се развива около 200 години по-късно  Mr. Green. Няма продължение на съдбите на героите от първата книга. Може би под продължение се има предвид, че и този роман е на историческа тематика. Не съм чела втората книга, но съм гледала сериала.

# 33
  • София
Венка, мерси много!
Скрит текст:
И аз ще изгледам сериала, щом има такъв.  Grinning
  Hug

# 34
  • на последния етаж
Аз продължавам с "Богът на дребните неща".

# 35
  • София
Гледам, обсъждате Джон Вердън, та да анонсирам  Wink
"Питър Пан трябва да умре" го има в Мейлбукс  Wink
Йее, супер! Не съм се и надявала толкова скоро да се появи!

Венка, прати ми я на пощата, моля те, като я получиш, че аз не ползвам МБ.
  bouquet

# 36
Гледам, обсъждате Джон Вердън, та да анонсирам  Wink
"Питър Пан трябва да умре" го има в Мейлбукс  Wink
Йее, супер! Не съм се и надявала толкова скоро да се появи!

Венка, прати ми я на пощата, моля те, като я получиш, че аз не ползвам МБ.
  bouquet
Ето я:  Simple Smile
Скрит текст:
Само че е в моби формат.

# 37
Прочетох "Вечно твой" , изгълтах я на бързо книгата , дадох й 3 звездички в ГР , края ми се стори много ама много претупан, изведнъж качили свърши без много много церемонии  Laughing Иначе може би 4 звезди щях да поставя , интересен психо - трилър е , много добър филм би се получил , ако го няма филмиран ( не съм запозната) .

Продължавам да си чета "Бижутерия "Фонтанът" - Е. Адлър , тя ми действа отморяващо тази писателка , леки и неангажиращи са книгите й .

# 38
  • на североизток от Рая
 Дочетох "Капитан Михалис", не ми се искаше да свършва. Не мога да напиша много за книгата, защото тя трябва да се усети, не би могла да бъде описана. И оценка не мога да поставя, такива произведения не могат да бъдат оценени. Голям писател е Казандзакис, велик. Действието се развива на о. Крит, по време на едно от въстанията за свобода. А как майсторски описва характерите на героите си..., вниква в душите им, описва всичко по красив начин, с омагьосващи думи. Със сигурност влияние  върху мен оказва и преводът на Георги Куфов, невероятен преводач.
Силно застъпена е борбата за свобода, като не на последно място остават и семейството и рода.
И психология, и философия,  и любов, всичко си има книгата.

Вени
, благодаря ти за този ценен подарък!  Hug

Остава да си набавя и "Рапорт пред Ел Греко" и "Последното изкушение" и колекцията ми Казандзакис ще е пълна. Чела съм Рапорта, но искам да имам всички книги от автора.

# 39
  • София
Нели, много се радвам  Hug! Знаеш историята, друго бях планирала за теб, но думите ти ме правят щастлива и импровизацията ми се оказа право в целта  Heart Eyes.

Merry., безкрайно благодаря  Hug! Моби формат ни устройва идеално с Кали.

# 40
# 41
  • София
Приключих Седмата вълна. И тя ми хареса много  Peace.

Естел, не е странен начина по-който са написани книгите. Свикваш на 2-рата страница и се четат много бързо и лежерно  Peace.

# 42
  • на североизток от Рая
 Преди да започна "Капитан Михалис" четях , но я оставих недовършена, имах малко до края. Сега я завърших. Не  е сладникав роман, не съвсем чиклит, но не е и кой знае какво четиво. След Капитана не можах да я оценя. Взела съм от библиотеката и и се чудя дали да я чета, или да я върна непрочетена. Готвя се да ходя до библиотеката след малко. Сега само си разсъждавам.  newsm78

# 43
опитах
Никълъс Спаркс    Последна песен
и не потръгна изобщо.

# 44
  • Den Haag
Благодаря за новата тема   bouquet

Аз продължавам със Стайнбек и "Благодатният четвъртък", много ми харесва  Heart Eyes

Нели чела ли си "Последното изкушение" на Казандзакис? От Казандзакис съм пробвала само тази книга да чета преди години, но нещо много тромаво и трудно ми вървеше и я оставих за друг път. Много ми се ще да и дам втори шанс и се надявам да оцеля правилното време за нея. Иначе "Алексис Зорбас" мисля да започна към средата на месец Август, тогава плануваме почивка в Гърция за 3-4 дни и мисля там да я чета Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт