В момента чета ... 31

• 39 981
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
proletno cvete , тази книжка много ми хареса. Беше перфектната компания за плажа Wink

Препоръчаха ми я. И наистина се оказва забавна и увлекателна.

# 691
Gundie, на мен ми е страшно любима, не бих казала че е страшна, дори напротив, но пък е страшно интригуваща. Пожелавам ти приятни мигове с нея.
Благодаря! И аз мисля, че ще ми хареса много, то тя и сега ми харесва много, но все пак ми е леко страшничка . Party

# 692
  • на североизток от Рая
"Елада Пиньо и времето" е прекрасна, уникална книга  Heart Eyes
Благодаря Свет, че ме запозна с нея   bouquet
Започвам "Нестинарка" на Кармен Мишу  Flutter

И тя е прекрасна и уникална!  Simple Smile

# 693
  • Benelux / Varna
"Елада Пиньо и времето" е прекрасна, уникална книга  Heart Eyes
Благодаря Свет, че ме запозна с нея   bouquet
Започвам "Нестинарка" на Кармен Мишу  Flutter

Веднага си записвам първата в списъка и чакам да споделиш в електроенен вариант ли имаш втората?

# 694
Момичета, аз съм без дъх след прочита на "Истината за случая "Хари Куебърт" " .  Heart Eyes
Ето какво мисля, ни повече, ни по-малко : https://www.goodreads.com/review/show/1036874653

Нели, ти провери ли дали изпитваш интерес към нея, искаш ли да ти я пращам ?  newsm78

Аз след тази книжка, не приемам нищо по-малко като качество - препоръчайте ми нещичко, ще се помъча да си го намеря ако го нямам. Отново НЕ знам какво ми се чете, дори не мога да кажа жанр .... тази книга ми дойде в толкова правилен момент, обожавам я !  Heart Eyes

# 695
  • Belgium
Момичета, аз съм без дъх след прочита на "Истината за случая "Хари Куебърт" " .  Heart Eyes
Ето какво мисля, ни повече, ни по-малко : https://www.goodreads.com/review/show/1036874653

Нали ти казах?  Heart Eyes Wink
Сега ще изпаднеш в тежък литературен махмурлук.

# 696
Прочетох си "Абарат" и съм доволна. Леки и увлекателни книжки, подходящи за всички възрасти.
Клайв Баркър има страхотно въображение!

Межувременно от библиотеката се снабдих с пет нови книжки. Нямаше ги романите които търсех, но все пак мисля, че си избрах хубави книги. Ще започна с тази:

Ако не се лъжа, това е първият роман на Егеланд. Аз съм му почитателка. Пише страхотно!

# 697
Каза ми, Лу, каза ми ! Ама сърце читателско, не трае ....  Laughing  Heart Eyes

Лошото е, че не мога без книжка .... трябва да избера нещо ново Sad  ooooh!

# 698
  • на североизток от Рая
Bubbly . . . , ако знаеш с Лу как ме предизвиквате да я прочета тази книга. Твоя ли е? Защото искам да я прочета, но по-нататък във времето. Сега не искам да те ангажирам с пращане, защото има вероятност да я забавя, а не искам. Аз потърсих в библиотеката, в сайта им, но ми изписва грешка. На място не съм питала. Възможно е да я намеря, просто вчера забравих да попитам. Ще я чета, видяло се е, но не сега.
Благодаря, че предлагаш услугите си. Отново си изключително мила и отзивчива!  Hug

Чела ли си "Балада за Георг Хених"?

# 699
  • Belgium
Според мен има два варианта - да търсиш нещо съизмеримо, което си е трудна задача. Аз бих ти препоръчала "Шантарам", ако не си я чела  Laughing

Или да потръсиш точно обратното - нещо леко и неангажиращо без да е боклучаво разбира се, за уталожване на страстите. Примерно в друг жанр  Laughing

# 700
Нели, моя си е книгата Simple Smile Когато ти се причете и ако не я намериш в библиотеката, свиркай, ако не съм я дала другаде, твоя е Wink
Не съм чела Баладата, запозната съм обаче с възторжените отзиви за нея от всички вас в темата  Peace Не знам обаче дали съм на такава вълна в момента, не искам да се натъжавам ...

Лу, не съм чела "Шантарам", тя не е ли за Индия и техните обичаи  .. не съм им много фен, след "Песента на Кали" на Симънс, май ми дойде в повече да чета за липсата на каквато и да е цивилизация .. в градовете и в душите на тези хора  Naughty Поправи ме ако бъркам  Peace

# 701
  • Belgium
Само част от действието се развива в Индия. Напълно те разбирам и аз съм страшен анти фен на тази страна и дълго време само заради това отказвах да прочета "Шантарам".

Но майка ми ме убеди, че си струва и действително е така.

Ето малко резюменце да видиш през колко места минава пътя на героя:

"Световният бестселър ШАНТАРАМ е роман, базиран на лудия живот на Грегъри Дейвид Робъртс. Роден в Мелбърн през 1952 г., след разпадането на брака си Грегъри Робъртс развива хероинова зависимост. Извършва 24 банкови обира с пистолет-играчка и само за една година успява да задигне 38 000 долара. Наречен е „бандитът-джентълмен” заради това, че използва думи като „моля” и „благодаря” и носи костюми от три части по време на обирите си. Заловен е и получава 19-годишна присъда. Две години по-късно успява да избяга от затвора посред бял ден. Бяга за Бомбай, където създава безплатна клиника за бедняци. По-късно се свързва с Бомбайската мафия, за която работи години наред… Действа като контрабандист на злато, валута, фалшиви паспорти… Участва във войните на муджахидините в Афганистан срещу Съветския съюз... През 1990 г. е окончателно заловен във Франкфурт и е върнат в Австралия за доизлежаване на присъдата си. В затвора написва бестселъра ШАНТАРАМ, който е преведен на немски, френски, испански, италиански, руски, а сега и на български език! През 2004 г. правата за филмиране на романа са купени от киноиндустрията в лицето на Джони Деп и Warner Bros."

И последно един цитат, за да се убедиш в стила на автора:" Халед, първият ми учител, беше човек, който носеше миналото си в храмовите огньове на очите си и поддържаше пламъка с късчета от разбитото си сърце.”

# 702
Хмм... ще вземеш да ме убедиш. И това действително ли се е случило, т.е. автора си е затворник понастоящем и това е един вид автобиографичен роман ?? Якоо ..
А дали филма е излязъл, страшен фен съм на Джони Деп  Heart Eyes

Ако не го прочета сега, със сигурност го слагам в списъка за четене обаче Simple Smile Благодаря, Лу  Hug

# 703
  • Belgium
Bubbly . . . филмът още се снима за съжаление. А и последно не е ясно Джони Деп ще участва ли, или само ще продуцира  Laughing

А дали това се е случило действително, авторът наистина е преживял някои от нещата в книгата, например лежал е в затвора. Обаче сам той казва, че има и измислени елементи, но не разкрива кои са. И през цялото време, докато четеш книгата се чудиш, сега това дали реално се е случило или не  Laughing

# 704
Прочетох "Джойленд" на Стивън Кинг. Хареса ми, една обикновена история с щипка свръхестествени явления, поднесена приятно.

Сега съм на "Момичето, което бях" на Джоджо Мойс. Предишната й книга - "Последното писмо от любимия" много ми хареса и реших да прочета и тази. Засега ми харесва, идеална е за плажа.

Нези, питала си ме за "Ритъмът на спомените", но не е моя, за да ти я изпратя. Но си струва да се прочете, ако ти попадне.  Simple Smile

И мен ме заинтригувахте с "Истината за случая Хари Куебърт".

Общи условия

Активация на акаунт