БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 344
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
да не пиша как става ученето защото ще ме изхвърлят посмъртно от форума  Laughing

за сега имаш "ДОБРЕ"

# 286
Значи, като отворя корите, вадя тавите наред и започвам да пробвам,

Време е да кажеш какво стана ....

# 287
Здравейте момичета и момчета. Искам да попитам някой дали се сеща за рецептата за мързеливи чушки бюрек , мисля е беше на Селма, но може и да се бъркам. Помня, че отгоре имаше моцарела. Не че в нет-а няма рецепти, или не мога да импровизирам, но тази беше изпробвана и много вкусна.

# 288
  • Добрич
...

Време е да кажеш какво стана ....

Да се отчета - лазанята преди малко я извадих от фурната. Ухае разкошно и изглежда много апетитно. Надявам се, че е и чудесна на вкус.

Благодаря ви още веднъж!

# 289
  • София
Да се отчета за онова Тирамису което направих по оригиналната рецепта, с крем Забайон и Марсала. Ами....до момента съм правила една попарака май, вчера го направих оригинала и стана фантастично. Няма нищо общо с това което съм бъркала до сега, Маскарпоне и сметана. Опитайте, няма да сгрешите. Вярно е и това, че Марсалата му добавя фантастичен вкус. 
Отчет даден.  Simple Smile

# 290
Здравейте момичета и момчета. Искам да попитам някой дали се сеща за рецептата за мързеливи чушки бюрек , мисля е беше на Селма, но може и да се бъркам. Помня, че отгоре имаше моцарела. Не че в нет-а няма рецепти, или не мога да импровизирам, но тази беше изпробвана и много вкусна.

В постинга на еликсир. Peace

# 291
  • София
Имам въпрос към ползващите крем тартар Simple Smile - осен при разбиване на белтъци за какво друго го използвате?
Благодаря предварително

# 292
Не знам да има много приложения
Тука момичетата са обяснявали
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=395328.30

# 293
  • София
Имам въпрос към ползващите крем тартар Simple Smile

Къде в София продават крем тартар?  Praynig Присъства в повечето рецепти ...
за боядисване на вълна и много ми се ще да се пробвам Simple Smile

# 294

Точно това е, снимката беше пред очите ми през цялото време, значи на Елексир е била. Благодаря, labrex, знаех, че ти ще свършиш работа. Grinning

# 295
Здравейте момичета, имам нужда от помощта ви, ще замразявам тиквички. До сега ги замразявах сурови, след като съм ги нарязала, посолила и изчакала да си пуснат водата. Сега обаче мисля да ги бланширам първо, та въпросът ми е - трябва ли пак да ги осолявам и отцеждам, и след това да ги бланширам, или направо след като ги нарежа да ги бланширам?

# 296
  • София
Здравейте!

Издирвам рецепта за някакъв лесен сладкиш с праскови Simple Smile. Имам праскови в хладилника, а никой не ще да ги яде ... Благодаря предварително!

# 297
Здравейте момичета, имам нужда от помощта ви, ще замразявам тиквички. До сега ги замразявах сурови, след като съм ги нарязала, посолила и изчакала да си пуснат водата. Сега обаче мисля да ги бланширам първо, та въпросът ми е - трябва ли пак да ги осолявам и отцеждам, и след това да ги бланширам, или направо след като ги нарежа да ги бланширам?

Режеш, бланшираш, във водата малко сол - за кратко, да си останат твърдички.
Оставяш да се оцедят.
Нареждаш на един ред върху фолио и във фризера за час, два.
Като стегнат, в торбите и готово.
Като вадиш, лесно се разделят и размразяват, без да стават на каша.
Ами това е

# 298
Здравейте!

Издирвам рецепта за някакъв лесен сладкиш с праскови Simple Smile. Имам праскови в хладилника, а никой не ще да ги яде ... Благодаря предварително!

Предложения за плодови сладкиши, ако нещо ти допадне.....:

ПЛОДОВ ПУДИНГ

ПЛОДОВ СЛАДКИШ С ХРУСКАВА ЗАХАРНА КОРИЧКА

ВКУСЕН ПЛОДОВ СЛАДКИШ

ВКУСЕН ПОСТЕН СЛАДКИШ - с всичко става, пробвано! Peace

ОЩЕ ЕДИН МНОГО ВКУСЕН ПОСТЕН СЛАДКИШ С ПРЕСНИ ИЛИ ЗАМРАЗЕНИ ПЛОДОВЕ, подобен на горния, лесен, икономичен и много вкусен.

МЪФИНИ С ПЛОДОВЕ

СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ, по принцип го харесвам с по-кисели плодове, но съм го пекла с всякакви.

СЛАДКИШ „МЛАДОСТ” С КАЙСИИ - тоя също става и с други плодове.

ВКУСЕН СЛИВОВ СЛАДКИШ, и тоя е такъв, и с други плодове се получава.

Тиквички замразявам нарязани на кубчета, без бланширане, посоляване и др.  Peace

# 299
Батето, благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт