БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 421
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
избила си му маслото. Измий си го сега хубаво със студена вода и прибера във фризр, ще си го ползваш за сладки/сладкиши. Суроватката за месене, не я изхвърляй и нея.

# 151
  • София
Благодаря, пеп-4о. Твърде много съм го разбивала ли?
Че не смея сега следващата партида за сладкиша да си разбия, да не стане пак същото.  Blush

И как да го измия хубаво.... просто да го мина под течаща вода или да го накисна в студена вода за някакъв период?

# 152
да, при дълго разбиване му излиза маслото.
За миенето - студена вода, сложи и кубчета лед, като сложиш маслото да се стяга вътре. Така намачкваш маслото във водата, а то се формира на стегната топка (или нещо като топка) и излиза суроватката, която е останала в дупчиците на маслото. като ти побелее водата, изсипи, сложи в още една да го измиеш.

# 153
Имам няколко наполовина изядени шоколада и ми се иска да ги разтопя заедно и да направя някакъв лесен, бърз и не много голям (ще го яде само МП) десерт  Rolling Eyes

Портокалови мъфини с шоколад

Наистина стават нежни.  Peace

Благодаря   bouquet

# 154
  • София
да, при дълго разбиване му излиза маслото.
За миенето - студена вода, сложи и кубчета лед, като сложиш маслото да се стяга вътре. Така намачкваш маслото във водата, а то се формира на стегната топка (или нещо като топка) и излиза суроватката, която е останала в дупчиците на маслото. като ти побелее водата, изсипи, сложи в още една да го измиеш.
Много благодаря, пеп-4о!  Hug

# 155
  • София
Трябва ми 1/2 бакпулвер за една рецепта. Намерих си го, отворена опаковка от преди месеци, но срокът на годност не е изтекъл. Да го ползвам ли, или да тичам до магазина? Знам, че е тъп въпросът, ама никак не ме бива в сладкишите, а съм се заела сега една торта да "бъркам" за РД на бебо и не ми се ще да тичаме после до сладкарницата за друга, ако ме разбирате.  Embarassed

# 156
Трябва ми 1/2 бакпулвер за една рецепта. Намерих си го, отворена опаковка от преди месеци, но срокът на годност не е изтекъл. Да го ползвам ли, или да тичам до магазина? Знам, че е тъп въпросът, ама никак не ме бива в сладкишите, а съм се заела сега една торта да "бъркам" за РД на бебо и не ми се ще да тичаме после до сладкарницата за друга, ако ме разбирате.  Embarassed
Няма му нищо. Половин бакпулвер обикновено е 5гр.

# 157
Щом не е с изтекъл срок, ползвай го. Аз имам такъв навик, държа разни отворени пликчета, позагънати отгоре, не съм имала проблеми. Даже събирам бакпулвера и от две, като ми трябва повече. Peace

# 158
  • София
  bouquet Супер сте!

# 159
50:50 .  това е шанса.
а ако искаш всичко да е на ниво защо не си направиш труда да купиш нов бакпулвер.  newsm78  запиши го на моя сметка в магазина  Laughing

# 160
Аз ли сбърках някъде или проблема е в сметаната newsm78
аха ... ти си сбъркала. длъжник си  hahaha
ако не се издължиш нищо не се получава  Laughing

# 161
  • София
за протокола - стана със стария бакпулвер Simple Smile сега отивам да правя крема с течна сметана, стискайте палци да стане! Praynig

Не стана Sad Дали защото сметаната ми е само 10% масленост?

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 21:13 от радея

# 162
  • София
....................
А изпитана рецепта за пълнени патладжани без кайма, само със зеленчуци да имате?
С кайма + патладжани си е мусака от патладжани, , другото само със зеленчуци се е имамбаялдъ. Жестоко е! Аз много обичам.
За съжаление ми го дава като спам и не мога да го публикувам от Готвач. Виж в Гуги и веднага ще ти излезе рецептата.

# 163
Момичета и Бонго, имам поръчка да правя на позната сусамена пита. От тези сиропираните при прощъпалник от едно време, имате ли изпитана рецепта bowuu newsm78

# 164
Бонго е на линия , ама ... нали си знаеш задължението?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт