Отговори
Здравейте,
търсих в много теми история подобна на моята ... в някои я припознах, но ненапълно и явно имам нужда да споделя ...
Накратко ... аз съм почти на 32 година, мъж ми е с 3 месеца по-млад. Не сме женени, но живеем заедно от 3 години. Идеята за съвместен живот и семейство е била още в самото начало на връзката. Той бе по-ентусиазиран от мен, искаше веднага да се нанеса при него, прави планове и смята спестените ни пари за жилище. Винаги искаше да излизаме заедно, дори с неговите типично мъжки компании. Разбирам се с приятелите му. Живеем с родителите му, брат му и сестра му и с тях се разбирам. Не съм скучен човек и имам разностранни интереси, не съм "кифла", цупла, не мрънкам и се съобразявам със ситуацията Simple Smile обичам да домакинствам, обичам и да излизам .... Може би не е нужна тази самореклама ...
Искам да кажа, че до преди два месеца - всичко беше повече от чудесно. Докато и не чух от него "имам нужда от време" ... "имам нужда от почивка" ... "нещата не се случват по плана, които имах" ... "може би не съм готов за дете" ... "чувствам се притиснат от идеята за брак и дете" ... "имам нужда и аз като брат ми да изляза в 1 ч през нощта" и т.н.
Много говорихме - аз съм широки разбирания, не че не искам да имам брак, но не държа на всяка цена да съм омъжена и никога не съм отваряла темата "брак", искам да имам дете от този мъж, но и затова не съм говорила, защото смятах, че не е готов за тази идея, а и планът ни беше първо да си подсигурим собствено жилище ... Повечето, обаче, наши познати вдигат сватба, чакат дете или преди месеци им се роди ...
Знам, че един мъж има нужда по мъжки да излиза и затова си намирах понякога работа, за да му отказвам и да го оставям сам с неговите приятели ....
Но ...
сега от месец той излиза сам, вече не ме кани, не ми казва къде е, уж за час/два, а излиза в 20 часа и се прибира между 3 и 5 ч. сутринта ...
А аз се чувствам самотна ... вече нямам приятелите, с които едно време бях близка ... с някои се отчуждихме, а повечето - както казах, вече са с бебенца и ... не правят късни излизания...
Побърква ме това, че седя сама, в "чуждия" дом, при неговите роднини (много готини хора) или с майка му в кварталното кафене ... не че не ми е приятно, но аз съм там, защото съм с него ....
Говорихме за проблемите, някои неща ми се изясниха, други не ...
Моля да вашето мнение - наистина ли мъжът може да промени приоритетите си, остават ли си мъжете момчета, искат ли да бъдат "по-необвръзани" или когато осъзнаят отговорностите във връзката се плашат и прибягват до временно отдръпване...
Мислите ли, че това е временна криза и може ли да доведе до раздяла ...
Освен разбирането, с което трябва да подходя, мога ли и трябва ли да направя друго ? ...

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 15:27 от mim_dag

# 1
  • София
На 32 години и иска да ходи по нощите?
Тоя не се ли е наживял поне 10 години преди това?
Не искам да съм лоша, но нещата не вървят на добре.

Всъщност, за какво му е на един мъж да излиза по нощни заведения?
За да се вижда с приятелите си? Да бе да.
Друго се гледа там.

# 2
Зарежи го и си намери нов  Peace От този няма повече да има никаква полза, а вреди мога да ти изредя поне десетина  Tired

# 3
На 32 години и иска да ходи по нощите?
Тоя не се ли е наживял поне 10 години преди това?
Не искам да съм лоша, но нещата не вървят на добре.

Всъщност, за какво му е на един мъж да излиза по нощни заведения?
За да се вижда с приятелите си? Да бе да.
Друго се гледа там.

Всъщност той не ходи по нощни заведения, не пие изобщо, не пуши ... събират се с двама / трима приятели пред блока на единия му приятел в друг квартал.

# 4
  • София
Извинявай. Помислих си, че са заведения, зашото каза 3 и 5 сутринта.
Ами поговори с него. Поне към 12 да се прибира.
ММ също излиза по квартала с приятели /рядко/, но до полунощ си е вкъщи.

А по въпоса за дете докъде сте?

# 5
Но ...
сега от месец той излиза сам, вече не ме кани, не ми казва къде е, уж за час/два, а излиза в 20 часа и се прибира между 3 и 5 ч. сутринта ...

Това колко често се случва?

Някои мъже си променят приоритетите, други - не; същото и за жените се отнася. Аз не мисля, че има такъв момент - "наживях се, повече не искам да излизам вечер, ще си стоя само вкъщи". Въпросът е да има мяра. Детето не пречи да излезеш вечер в 1, но няма да е всяка седмица по 2-3 пъти, а по-рядко.

Много е трудно да се дават съвети за взаимоотношения на хора, които не познаваш, а и да ги познаваш... Подобно поведение може да има най-различни причини, но никой не знае какво точно става по-добре от вас самите.
Вземете си поговорете откровено, но първо ти си помисли хубаво какво искаш да се случи.

# 6
L'Agent
Ами по въпроса с прибирането - му казах, че нямам против да излиза с приятели, но да не забравя, че съм вкъщи и го чакам и поне да ми звънне като ще закъснява.

По въпроса с дете - не повдигам сега този въпрос. Виждам, че преминава някаква криза и мълча. Преди месеци като говорихме му казах, че в живота нещата не се случват по план и че точките в плана може да променят местата си... като не можем да си купим жилище, да си родим дете преди жилището - в крайна сметка доста хора сме вкъщи и ще ни помагат .... (не че не ме ужасява факта, че с майка му може и да си развалим отношенията и не че не искам да си гледам семейството в нашия си дом) ....
Та в момента тази тема съм я оставила за сериозно разискване по време на отпуската ни.  Ще сме само двамата, на море ... може би е по-подходяща й обстановката ...

# 7
Lеxie

Последният месец е всяка седмица петък и събота - хапваме пали колата към 8/8:30 часа и отива в квартала, където е израстнал като ученик и се вижда с приятелите си.

# 8
Не те ли притеснява, че живеете с неговите роднини? Мъж, който е наврял приятелката си в дядовата ръкавичка, трябва денонощно да мисли как да заживеете самостоятелно, а не да губи сили в посреднощни излизания... как изобщо работи след това?

# 9
Първо по материалните въпроси: наистина ли не можете да си купите жилище, или май си търси извинения.

При двама работещи без деца над 30 годишни би трябвало поне малък апартамент да може да вземете, частично с кредит. На мен ми мирише на поредния мамин, който не иска да си разваля рахата и се натиска да живее с цялата рода.

# 10
Кой мъж има сили за работа след като е стоял навън до 2-5 часа през нощта? Аз бих била крайно неработоспособна  Crazy

# 11
Виждам няколко противоречия  в темата ти, отбелязвам ги съвсем не да се заяждам, а да се вгледаш и ти в тях:
- "Искам да кажа, че до преди два месеца - всичко беше повече от чудесно. Докато и не чух от него "имам нужда от време" ... "имам нужда от почивка" ... "нещата не се случват по плана, които имах" ... "може би не съм готов за дете" ...  и това - "искам да имам дете от този мъж, но и затова не съм говорила, защото смятах, че не е готов за тази идея, а и планът ни беше първо да си подсигурим собствено жилище ..." Защо той  се чувства притиснат от идеята за дете, след като казваш, че не си говорила с него на тази тема...а и какъв е този план, по който не се случват нещата?
 Другото -  "сега от месец той излиза сам, вече не ме кани, не ми казва къде е, уж за час/два, а излиза в 20 часа и се прибира между 3 и 5 ч. сутринта ..." и това -  "събират се с двама / трима приятели пред блока на единия му приятел в друг квартал." Нали не ти казва къде отива, как  знаеш, че е пред блока на приятелите си. (Да не говорим, че  30+ човек да седи  пред блок някакъв до 3-5 сутринта...ми е леко странно)
И последно подробността, че той е с три месеца "по-млад" от теб... Ми той направо е беборан някакъв спрямо теб Laughing - кое те накара  да пишеш тази "важна" подробност, а другите по - важни  неща, сякаш са се случили все едно  без да разбереш . Да поясня - човек, който  набляга на толкова дребни детайли, той и  има готовност да забелязва много други неща, които  дори  може да го накарат да предвиди ситуациите, а при теб всичко е някак изведнъж и изненадващо...
 Дано  не приемеш поста ми като негативен, защото  съвсем не е. Hug

# 12
А този пост отпреди година и половина? Какво стана тогава с разговорите за бебе?

Цитат
Здравейте,
имам нужда да пиша по темата! И двамата с моя приятел сме на 30 години. Заедно сме от година и половина. Аз от много време искам да имам бебе (не едно) Smile и той знае още преди да се съберем да живеем заедно. Планът ни е да си купим жилище преди да имаме дете, но ... това се оказа доста по-бавен процес, отколкото си мислихме. Вярно, че ще теглим кредит, но трябва и да си съберем не малка сума. Та, аз съм на 30, а процесът по забраменяване може да е доста дълъг. Не знам как да поставя въпроса на сериозно разискване. Не искам да го уплаша, той е човек, който обича да прави планове и да подрежа приоритети те си, но мисълта "че нямам много време и че ако има проблеми е хубаво да се открият по-рано" ме побърква.
Моля да ми дадете някакъв съвет как да подходя, без да разклатя плана му. Да го убедя, че това е бавен процес и че е по-добре да не се пазим и да започнем опитите по-рано.

# 13
Да, човек може да промени решението си и приоритетите си. Но обикновено затова си има конкретна причина, нещо което го е провокирало. Дори да се събуди една сутрин и да си каже - Край, почвам наново и различно, то зад това решение има натрупвания  Peace

Сигурна ли си, че петък и събота седи пред някакъв блок до 5 сутринта? Това и хората на по 20 не го правят.

Едит - сега виждам поста на Лекси. Явно темата бебе присъства като важна точка в отношенията ви. Нормално е да е така, но сигурна ли си, че и за него е същото? Най-добре да не гадаеш, а да си поговорите и да решите как ще действате. Големи хора сте, все пак

# 14
  • София
Аз ли ще съм първата, която ще го каже?
Любовница има този мъж и това мисля е ясно на всеки, който има очи да вижда и глава да мисли.

Оттам насетне какво решение ще вземе авторката вече си зависи от нея, но е важно картите да са на масата - с приятели до 3-5 не се стои всеки уикенд пред блока, спи се в леглото на друга в това време.

Общи условия

Активация на акаунт