Отговори
# 75
За дете не съм говорила с моят мъж

Извинявай, но този човек не ти е мъж. И едва ли някога ще стане. Това, че живеете при родителите му, и майка му пие с теб кафе, докато той миткосва неясно къде, не ви прави семейство. Младежът очевидно няма никакви планове и отговорности към теб, и ако не искаш да те изхвърлят позорно, си тръгни сама, за да запазиш някакви остатъци достойнство.
Че има друга е ясно и за слепите.

# 76
  • София
За дете не съм говорила с моят мъж

Извинявай, но този човек не ти е мъж. И едва ли някога ще стане. Това, че живеете при родителите му, и майка му пие с теб кафе, докато той миткосва неясно къде, не ви прави семейство. Младежът очевидно няма никакви планове и отговорности към теб, и ако не искаш да те изхвърлят позорно, си тръгни сама, за да запазиш някакви остатъци достойнство.
Че има друга е ясно и за слепите.

+++
3 години е живяла с него + родителите му. При женени и до там не се стига понякога.
Как да го преживее лесно? Що да я изхвърля позорно? Явно, си му е добре(на младежа)!

# 77
Момиче, я си вдигай багажа!
Не точно завинаги. Намери си някакъв повод - че не си се виждала с вашите, ала-бала и му зачезни поне за седмица.
Да видим тогава каква песен ще запее.
А ако не реагира - то е ясно.

Напротив! Сладурът ще го приеме като дар от небето и ще се възползва от "отпуската" най-пълноценно.
Ако авторката ще си тръгва, то да е след като му е обяснила ясно, точно и недвусмислено защо го прави. Не ѝ харесва да живеят така, не приема такова отношение, дава му време и свободата да помисли имат ли бъдеще заедно, или не.
Ако я обича и държи на нея, ще намери начин да я върне.
Ако не - работата е ясна...
Точно така. Време е да го направи. Авторке, четеш ли?

# 78
  • София
Тя и да чете, нищо няма да направи. Вече е решила за себе си, че проблема е в нея и ще се мъчи да се нагоди така, че да 'помогне' на господина да излезе от 'дупката', в която е.
И е сигурна, че любовница няма.

# 79
Щом не е избягала след 3 години живот с роднини, и аз не виждам какво друго ще я уплаши... Между другото човек ако реши да се самоубеди, че няма друга жена, никой не може да го спре Peace

# 80
  • BG
Е добре сега, защо да бяга от роднините пък? Явно са добри хора, разбрани, харесват се - нагодили са се за съвместен живот. И аз живях 10 години с моите свекъри, но по необходимост - не съм умряла. И престанете да и втълпявате и да сте толкова категорични в това, че имало друга жена! Животът поднася всевъзможни поводи и ситуации, често нямащи нищо общо с нашите фантазии и убеждения! И при нас имаше период от съвместното ни съжителство в "комуната", в който мъжът ми не желаеше да се прибира - бях безработна, по цял ден се блъскахме из къщи с роднините, малко дете, и само го чакахме да се прибере от работа, за да почнем всички да му мрънкаме на главата и да се оплакваме един от друг! Е и аз да съм, и аз ще искам да избягам! Нищо, че това са неговите родители и жена... Или се прибери в твоето жилище и му дай време да се осъзнае, или се изнасяйте двамата. Колкото и да са добри отношенията ви с техните, почти е сигурно, че не са без значение, независимо дали му дават повод да се дразни, или го правят прекалено спокоен за бъдещето, та чак изтърва юздите на вашите отношения!

# 81
Дали ще го напусне сега - според мен не, или ще се примири - мачът е свирен  Whistling

Не е ясно, дали обаче на мъжа няма да му писне и да й посочи вратата

# 82
Бенисима, за мен лично няма нищо по-страшно от това да живея с роднини  Crazy Така че споделям собствено мнение  Grinning За мен това да не можеш да отидеш до банята, без да си прилично облечен заради околните, си е кофти отвсякъде. Разбирам, че за теб животът с роднини е бил супер, но не всички хора са така.  Peace

# 83
  • BG
Бенисима, за мен лично няма нищо по-страшно от това да живея с роднини  Crazy Така че споделям собствено мнение  Grinning За мен това да не можеш да отидеш до банята, без да си прилично облечен заради околните, си е кофти отвсякъде. Разбирам, че за теб животът с роднини е бил супер, но не всички хора са така.  Peace

Дана, никъде не твърдя, че животът ми с роднини е бил супер. Но често животът налага и такова стечение на обстоятелствата, без да се съобразява с нашите желания... И да - не всички хора са така - за някои това не е най страшното! Аз също споделям своето мнение и не се опитвам да го налагам, а по една случайност то има допирни точки с това на авторката.  Peace

# 84
И престанете да и втълпявате и да сте толкова категорични в това, че имало друга жена! Животът поднася всевъзможни поводи и ситуации, често нямащи нищо общо с нашите фантазии и убеждения! И при нас имаше период от съвместното ни съжителство в "комуната", в който мъжът ми не желаеше да се прибира - бях безработна, по цял ден се блъскахме из къщи с роднините, малко дете, и само го чакахме да се прибере от работа, за да почнем всички да му мрънкаме на главата и да се оплакваме един от друг!
И твоят мъж също изведнъж от любящ съпруг се превърна в човек, който има нужда от почивка от теб, всеки петък и събота е зачезвал докъм 5 сутринта незнайно къде, не е искал вече да излизате заедно, а е предпочитал да се забавлява сам или само с приятелите си?

Не знам .....такава кардинална промяна от "Искам да живеем заедно, не мога без теб!" до "Имам нужда от почивка от теб, от нас, искам да се забавлявам сам, нещата не вървят както ги мислех....!" съчетано с ежеседмични нощни скитосвания не са само от битови мрънкания.
Според мен.Когато другия започне тотално да те дразни, вече не искаш нито брак, нито дете, нито нищо заедно, третият човек просто боде очите.

# 85
  • BG
Краси, да предположим, че на момчето "нещото" му се е събирало и трупало да речем с месеци, опитвал се е да води обичайния начин на живот с обичайното отношение към околните. Обаче е дошъл един момент, в който каручката се е преобърнала. Възможен е и другият вариант - винаги да си е бил твърде свободолюбив, поразглезен по отношение на личното си пространство, и по време на връзката си да се е старал да не бъде себе си, за да е в мир с авторката, бил е по-влюбен и по-склонен да се съобразява. И сега да е дошъл моментът, в който да си е каза, че един път се живее, искам да си я карам както си знам и ми харесва, майната му на всичко! Това са все пак два от многото варианти, освен този с другата жена. Не го защитавам, не съм му адвокат, но нека не всяваме объркване и паника в душата на авторката, вероятно неоснователно, защото все пак тя си познава човека най-добре. Да, възможно е да има друга, но не е задължително, това искам да кажа!

# 86
 Benisima , възможно е да си права и ти, разбира се.
В крайна сметка всеки "вижда" нещата според собствения си живот, опит и наблюдения.
Но дали ще е друга жена или
Цитат
И сега да е дошъл моментът, в който да си е каза, че един път се живее, искам да си я карам както си знам и ми харесва, майната му на всичко!
все не е на хубаво.
Така или иначе, авторката си я чакат сериозни дни на размисъл и трудни решения.Дано има силата да ги вземе.   

# 87
  • Най-красивата страна
Ако аз бях в такава ситуация, просто щях да се прибера в собственото си жилище Crossing Arms
И ако му липсвам на господина, то тогава той да намери време и да ми се обади .
Не бих понесла такова пренебрежение. Twisted Evil

# 88
 Мъжете не са толкова сложни, бе. Едва ли така от екзистенциални размисли изведнъж от преди два месеца му се е прищяло да са завръща на разсъмване и да излиза без да е ясно къде отива и за колко време. Че това при заедно живеещи хора не е нормално дори от елементарни съображения за сигурността и спокойствието на партньора  - да знае къде си и кога ще се прибереш. И къде може да е 32 годишен мъж често- често до първи петли, само на отя въпрос ми отговорете, който си мисли, че пие биричка с приятели и си говори за живота, значи е доста по-наивен от мен.

Със сигурност има друга жена, пък пък авторката да търси обяснението в сложни житейски преломи и да размишлява върху душевните лутания на мъжа си, обаче все пак да се погрижи за себе си, за всеки случай, та да не и дойде изневиделица.

# 89
  • София
Ирис  Peace

Общи условия

Активация на акаунт