Отговори
# 60
Макар и да не са сложили подпис, авторката и мъжът й все едно са семейство - живеят заедно, правят планове за съвместно бъдеще. Следователно е много странно всяка седмица мъжът да се вее самичък до малките часове... Разбирам при служебно парти или някакъв подобен повод, веднъж - два пъти в годината, да излиза сам, но редовно не ми се струва редно.
Авторке, моят съвет е да говориш с него, да му кажеш, че за теб отношенията ви са важни и сериозни и ако и за него е така, да преосмисли поведението си, защото не си ок да си седиш самичка с родителите му. В този разговор би трябвало да ти се изясни какво да очакваш. За мен проследяване, детектив, предположения са пълна загуба на време. Щом се чувстваш зле, говориш с мъжа си - ако му пука, ще направи така, че да се почувстваш по-добре.
Аз съм омъжена от 7 години, на твоята възраст, живеем със свекърва ми, но ако мъжът ми вземе да хайманосва и не вземе предвид моето мнение, взимам си детето и багажчето без допълнителни разяснения. Желая ти успех   bouquet

# 61
Тя и да се чуди, и да се мае - ясно е, човекът иска да се спаси по някаква си негова причина.
Моето мнение е, че нещата са приключили за него.

# 62

Почвай да мислиш други варианти за бъдещето си.
Май натам отиват нещата.
Добре да обмисли ситуацията, в която се намира и без излишни разговори, които могат да нагнетят обстановката.

# 63
 Оф, направо разбери къде ходи и с кого. Има друга, просто няма начин. Досега да съм разбрала коя е, вие как можете да седите в такава неизвестност не знам. Разбирам да не схващаш какво става, ако всичко си е както обикновено, но да се прибира по два-три и аз да вярвам, че седи  пред блока до малките часове с някакви други мъже - как пък не.

Съжалявам, но според мен трябва да мислиш за себе си, а не за него. Върви си у вас, и нещата ще лъснат.

# 64
Не е "любовница", ами е "друга жена". Има голяма разлика. Човека не се е посветил на авторката на темата, нито я е убедил, че също колкото нея иска дете. Аз дори не бих гледала на тоя случай като на изневяра, ако има друга жена.
А не е ли всичкото това, което се случва, великолепен повод да се "върже един мъж с дете", каквото е и намерението на авторката? Което тя, разбира се, няма да признае, за това и всеячески се опитва да придаде на мъжа сериозни намерения, забравяйки, че всеки (и тя и той) е свободен да прекрати едни взаимоотношения когато и както си поиска.

"Повечето, обаче, наши познати вдигат сватба, чакат дете или преди месеци им се роди..." и прочее - ето тая линия на нагнетяване на псевдоистини ме кара да съм малко крайна. Какви са тия тенденциозни примери  - ако се огледаш по-добре, ще видиш стотици разведени, хиляди самотни и стотина хиляди търсещи или с временно гадже, освен "вашите познати".
Също така, това вкопчване в някакви негови нагласи, тук наречени обещания за семейство и деца. Ако беше такъв - да сте женени и с дете.
Целта е той да се изкара лъжец и измамник, а ти - жертва, на това ми прилича тая подготовка за разгръщане на една потенциална раздяла.

Ти просто си си наумила, че "ти е време" - за деца и тн. Но както семейството, така и децата трябва да са резултат от обич, не от сметки.

Пак казвам, малко краен ми е тона, но когато една жена е на път да се раздели с мъж, страда за него, за хубавото им време заедно, за НЕГО и точка. Няма прибягване до институцията на Обещанието, Брака и натякването, че видиш ли, ако не се ожените и не родиш, ще изпаднете от социалната каручка, на която "всички ваши познати" весело се возят...

Много изчерпателна позиция! Благодаря!
Аз не съм си "наумила", че ми е време за дете! Както казах не съм поставяла този въпрос, нито въпрос за брак! Не срявнавам моята каручка с чуждите! Дете на резведени родителите съм, израстнала съм с майка си, баба си и дядо си и смятам, че съм получила добро възпитание, нещо, с което не всички деца от "неразвалени" семейства както едно време ги наричаха могат да се похвалят. Нямам органичено разбиране за живота и не смятам, че задължително трябва да са в брак двама души, за да се разбират и да живеят заедно ... Не харесвам идеята за цялото пиршество и цирк на сватбата ... Винаги съм била на позицията, че ще подпиша само, ако мъжът до мен иска и държи на това ... и евентуалното негово предложение е израз на привързаност !!!
За дете не съм говорила с моят мъж, защото и тук позицията ми е била : че първо трябва двама души да поживеят заедно, за да си видят магариите и да подсигурят дом, в който да го гледат двамата (без намесата на бабите) !!!!!!!!!
Изразът "наумила" е тук ненужен - да - време ми е за дете - както на всеки, които е вече на средната възраст и най-вече е осъзнал отговорността и щастието да имаш дете (въпреки че това със сигурност се осъзнава след като родиш) - тук няма място за "наумил" това не е прищявка, която "си навиваш на пръст". Аз искам дете от този човек, защото той е мой приятел, изключително нежен, грижовен и всеотдаен към мен и много го обичам. Не ми е давал напразни обещания и нямам корисни цели да "вържа с дете".
Просто поведението му се промени тотално - човекът домушар, който искаше да си седи вкъщи, който идваше с мен да пазарува - търси някакво бягство. Аз му вярвам, че няма друга, той не е такъв човек и не разбира идеята да изневериш ... познавам приятелите му - и както писах излизала съм с тях и се разбирам с тях - той търси някакво бягство и аз искам да му помогна да разреша с него притесненията му/ни...
П.С. можем да живеем със семейството, но графиците ни са толкова различни, че почти не се засичаме с тях... Искам нещата да са както преди...

Макар и да не са сложили подпис, авторката и мъжът й все едно са семейство - живеят заедно, правят планове за съвместно бъдеще. Следователно е много странно всяка седмица мъжът да се вее самичък до малките часове... Разбирам при служебно парти или някакъв подобен повод, веднъж - два пъти в годината, да излиза сам, но редовно не ми се струва редно.
Авторке, моят съвет е да говориш с него, да му кажеш, че за теб отношенията ви са важни и сериозни и ако и за него е така, да преосмисли поведението си, защото не си ок да си седиш самичка с родителите му. В този разговор би трябвало да ти се изясни какво да очакваш. За мен проследяване, детектив, предположения са пълна загуба на време. Щом се чувстваш зле, говориш с мъжа си - ако му пука, ще направи така, че да се почувстваш по-добре.
Аз съм омъжена от 7 години, на твоята възраст, живеем със свекърва ми, но ако мъжът ми вземе да хайманосва и не вземе предвид моето мнение, взимам си детето и багажчето без допълнителни разяснения. Желая ти успех   bouquet

И аз така мисля ...

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 17:08 от mim_dag

# 65
И също, щом отивате на море заедно, отваряй си очите - дали телефона му е без звук/ получава ли често съобщения, открит ли е с теб, или отнесен нанякъде - това време заедно ще покаже много, ако си наблюдателна.

(п.с. един такъв мой "ухажор" ми пишеше през нощта и ми звънеше следобед, докато е уж "до хотела")

А относно отговорът ти по-горе - радвам се, че проявяваш здрав разум и не си се разсърдила за по-резкия тон. Няма как, обаче да знаеш има ли друга само на базата на едно голо доверие...

# 66
Честно казано от израза "Искам нещата да са както преди" направо ми става кофти Confused Обикновено човек си казва това, когато нещата вече не са поправими. Или поне моето мнение е такова. Надявам се искрено да не съм права в този случай, все пак вие си знаете най-добре  Hug

# 67
На човек му се иска да избяга, когато му е втръснало, омръзнало, под напрежение е и т.н. и т.н.
Той едва ли има кой знае какви домашни задължения (щом сте само двамата, и живеете в дома на родителите му), така че остават работните такива.
Аз лично бих предложила отпуска и една активна почивка от 2-3дни, вместо всеки петък-събота да се запилява до среднощ с приятели.
Да си събере мислите, да отпочине....и след това разговаряйте.

Съветите за следене на телефон и други подобни....малко смешни ми се струват.
От 7години телефоните и на двамата със съпруга ми са 90% от времето на вибрация когато сме в къщи.
От известно време и двамата сме със смартфони и често се случва да се четат през тях новини, фейсбук, форуми и т.н., така че телефоните ни да са в ръцете също не малко време.
Та....от тази гледна точка да следиш дали и колко ползва телефона си...малко несериозно е.

# 68
Накратко ... аз съм почти на 32 година, мъж ми е с 3 месеца по-млад. Не сме женени, но живеем заедно от 3 години. Идеята за съвместен живот и семейство е била още в самото начало на връзката. Той бе по-ентусиазиран от мен, искаше веднага да се нанеса при него, прави планове и смята спестените ни пари за жилище. Винаги искаше да излизаме заедно, дори с неговите типично мъжки компании. Разбирам се с приятелите му. Живеем с родителите му, брат му и сестра му и с тях се разбирам.......

Искам да кажа, че до преди два месеца - всичко беше повече от чудесно. Докато и не чух от него "имам нужда от време" ... "имам нужда от почивка" ... "нещата не се случват по плана, които имах" ... "може би не съм готов за дете" ... "чувствам се притиснат от идеята за брак и дете" ... "имам нужда и аз като брат ми да изляза в 1 ч през нощта" и т.н......

сега от месец той излиза сам, вече не ме кани, не ми казва къде е, уж за час/два, а излиза в 20 часа и се прибира между 3 и 5 ч. сутринта ...

Моля да вашето мнение - наистина ли мъжът може да промени приоритетите си, остават ли си мъжете момчета, искат ли да бъдат "по-необвръзани" ......

Такава кардинална промяна-отначало е бил суперентусиазиран, правил е планове, искал е постоянното ти присъствие, а после-вече му пречиш, имал нужда от време, от почивка и т.н., е само и единствено в резултат на намесата на друг човек.
Този мъж със сигурност има нова жена в живота си.На какъв етап са отношенията им, мога само да гадая, но такава жена съществува.
Да, мъжете могат да променят приоритетите си, но не и отношението си към жената, ако я Обичат.Отговорните мъже рядко, да не кажа никога, не си остават момчета, не и за сериозните неща в живота.
Аз бих потърсила доказателства за другата жена, хич няма да се самозалъгвам, че мъжете никога не пораствали.

# 69
  • София
Момиче, я си вдигай багажа!
Не точно завинаги. Намери си някакъв повод - че не си се виждала с вашите, ала-бала и му зачезни поне за седмица.
Да видим тогава каква песен ще запее.
А ако не реагира - то е ясно.

# 70
  • София
Ако моя зачезне за седмица някъде ще му отворя вратата в шестък. Mr. Green
Нищо, че апартамента е негов.
Що за съвети са това? Вие как ще реагирате ако Вашият мъж "отиде да си види еди кой си".
Нали и нейния прави същото. Отива да се види с приятели. И?

# 71
Момиче, я си вдигай багажа!
Не точно завинаги. Намери си някакъв повод - че не си се виждала с вашите, ала-бала и му зачезни поне за седмица.
Да видим тогава каква песен ще запее.
А ако не реагира - то е ясно.

Напротив! Сладурът ще го приеме като дар от небето и ще се възползва от "отпуската" най-пълноценно.
Ако авторката ще си тръгва, то да е след като му е обяснила ясно, точно и недвусмислено защо го прави. Не ѝ харесва да живеят така, не приема такова отношение, дава му време и свободата да помисли имат ли бъдеще заедно, или не.
Ако я обича и държи на нея, ще намери начин да я върне.
Ако не - работата е ясна...

# 72
Да вземе авторката вместо да наема детективи, да го проследи , а?  Grinning
Пък това с телефоните е такава тъпотия...
Отидете на почивка двамата, отпуснете се, поговорете и, ако наистина се обичате, нещата ще се подредят.

# 73
Купи му слънчоглед и заеми парите от майка му .... Нещо странна е историята  Party

# 74
  • София
Купи му слънчоглед и заеми парите от майка му .... Нещо странна е историята  Party
Joy И аз съм за заем на пари. Дали от майка му, дали от него. newsm78
Защо не поискаш от него да ти купи нещо...скъпо? Hug

Общи условия

Активация на акаунт