За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 274
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
  • София
ако някой не спи още-въпрос за ваксина- точно преди седмица сложиха на малкия ваксината-триваксина морбили, паротит и рубеола, която е след годинката...

Моето дете вдигна 38 на осмия ден и я държа 2 дни, обаче нямаше никакви други реакции. Струва ми се, че при вас просто е съвпаднало с някой вирус, не си обяснявам с нищо друго хремата.

Алергията към храна, ако не е супер тежка (задух, отоци, зачервяване по цялото тяло и т.н.) е по-добре да отшуми сама, защото това е защитна реакция. По личицето изчезва мнго бързо, а ако се влоши - най-добре 15 капки Фенистил.

# 301
  • Шумен
Валерия ми се "обрина" така със зачервяне на цялото лице (най-ярко по бузките) след консумация на кокос. Премина за около 30 мин без други реакции, нямаше 2 години и изобщо не бях сигурна че точно кокоса е причината (направи го след шоколадово десертче с кокос). След 6 м. предложих кокос под друга форма и повтори реакцията, макар и по-малко бурна (зачерви само бузките), но и количеството беше по-малко. И двата пъти се оправи без противоалергични, следях си я и за последващи реакции такива нямаше. Нямам представа този тип реакции израстват ли се и за колко време  newsm78

# 302
Хранителните алергии или по скоро реакции се израстват.Но не винаги.Но към ядки /фъстъци  например/ и някой други храни май не.Затова има ограничения на определени храни към определена възраст.Шоколада си е вреден.Рано си предложила.А това което е кокос едва ли е кокос,а по скоро някаква химия.Моята племенница до 3 клас си имаше изострена реакция към шоколад ,дори како и горещ шоколад.Повръщаше и се обриваше.Вече е голяма, но яде максимум 1-2
квадратчета шоколад.И то рядко.Не я израстна напълно.Но също прояде шоколад и подобни изделия рано.

# 303
  • Шумен
То е много дълго за обяснение кой и защо и е дал подобно нещо, но общо взето аз нося вина че съм си поверила детето  Confused Страх ме е от по-бурна реакция иначе бих я пробвала, подобна реакция със зачервяване има и към карфиол тя. Преди 3 години пак я пробвах и пак ми реагира, та ме е страх. Общо взето ми е доста чувствително детето  Confused

# 304
  • София
ако някой не спи още-въпрос за ваксина- точно преди седмица сложиха на малкия ваксината-Триваксина морбили, паротит и рубеола, която е след годинката. Казаха ми че може да се появят обриви, температура... но не уточниха каква- Тази вечер ми вдигна много 38.8 и съм притеснена защото за пръв път вдига такава температура, може и да е поизстинал защото днес беше хладно а са стояли много навън...леко му тече нослето, как да разбера дали е от ваксината? Някой може ли да сподели дали е имал такава температура след ваксина? Много благодаря, нямам време да търся да чета, че сме и сами в момента Sad

Дам, моят  имаше и обрив и 39 градуса и диария и кашлица и си беше от ваксината. Реакциите от  МПР принципно точно така идват след 7-10 дни, а понякога и по-късно.
http://www.puls.bg/files/ial/pdf2/pri100281s.pdf ето листовка с описани всичките възможни нежелани реакции.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 09:18 от Angel_Dust

# 305
Desitoo,като се отключат алергичните реакции организмът си реагира.Зависи и дали е алергия или непоносимост към  дадена храна.По принцип при децата алергиите се появяват до 3г и до училищна възраст изчезват.Това като общо.Така ,че имате време да се размине.
А станалото станало ,но никак не е малко.

# 306
Момичета бебето ми откакто почна да си смуче пръста постоянно , не плаче за храна и от два дни даже ми се дърпа на гърда. Почнах да я люлеч да и печ и права да я храня, в заспало положение да я храня но не действа по цял ден. Каква може да е причината освен пръста и какво да направя друго ?

# 307
Момичета бебето ми откакто почна да си смуче пръста постоянно , не плаче за храна и от два дни даже ми се дърпа на гърда. Почнах да я люлеч да и печ и права да я храня, в заспало положение да я храня но не действа по цял ден. Каква може да е причината освен пръста и какво да направя друго ?

Слагай ръкавички.Аз така избегнах вредния навик.
Както и постоянно седях до нея и и ги вадех от устата.
Но ти май вече си изпуснала момента

# 308
  • Шумен
До момента само ми е реагирала и то на момента когато се случи, дали е алергия или не без изследвания никой не може да каже. Но като изключим карфиола всичките и непоносимости са били към боклуци, например тези уж картофени мечета Помбер ги връща на фонтан със стомашни болки и с други пръчки ми го е правила този номер. Тя вече се научи и знае какво става като яде пръчки/снаксове и черпят ли я сама отказва, нея лесно научих но не и бабите да не им купуват и така заминават в коша  ooooh! Какво ще става от тук насетне само времето ще си покаже Simple Smile

# 309
  • Варна
везничка1987,
Ръкавичките са изключително опасни, може да си ги навре в гърлото и да стане беля. Никога не бих сложила, особено на 3-месечно, което постоянно си лапа ръцете. Може да става дума за кърмаческа стачка, попитай в подфорум Кърмене по-добре.

# 310
Бебето ми е прегракнало.Педи каза само фенистил да давам но няма ефект.Иначе няма температура и нее зачервено гълото.Някой ако е имал подобен проблем,моля да сподели.На 6 месеца сме

# 311
везничка1987,
Ръкавичките са изключително опасни, може да си ги навре в гърлото и да стане беля. Никога не бих сложила, особено на 3-месечно, което постоянно си лапа ръцете. Може да става дума за кърмаческа стачка, попитай в подфорум Кърмене по-добре.

Как бебе на 3 месеца ще ги навре в гърлото и ще ги погълне.То дори дете на 1г. не може да погълне такова голямо нещо и то от плат. Моля те...
Плюс това до колкото си спомням те имат леки ластичета на китките

# 312
  • Северозапада
Фенистила не е ли против алергични реакции  newsm78
везничка1987,

Как бебе на 3 месеца ще ги навре в гърлото и ще ги погълне.То дори дете на 1г. не може да погълне такова голямо нещо и то от плат. Моля те...
Плюс това до колкото си спомням те имат леки ластичета на китките
Предполагам, че би могло да се случи, въпреки ластиците, но пък ако бебето е под постоянен надзор, може да пробва.

# 313
  • София
Ако бебето е под постоянен надзор, по-лесно просто да му вадиш ръчичката с пръсчето от устата. Като допълнение може да се замества със залъгалка.

# 314
  • София
Чак да глътне ръкавичката - не, но да си я навре в гърлото и да се задуши - не е изключено. Залъгалката е вариант, макар че ако може да се избегне е по-добре да не се започва.

Общи условия

Активация на акаунт