В момента чета ... 32

• 49 016
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Bubbly , радвам се, че Присмехулникът ти е харесал. Много мъдра и поучителна книга.

# 631
Последно прочетох Шифърът на Леонардо , това ми беше първа среща с автора  Embarassed и определено няма да е последна , но ще разнообразя малко със стила , отдавна се каня да започна с Властелинът на пръстените  и най- накрая го направих , но като се има предвид обема на книгите сигурно доста време ще си ги чета , а като знам колко още хубави книги ме чакат....направо нямам търпение да свърша една и да започна следващата  Simple Smile
Да убиеш присмехулник ми е една от любимите книги и наистина може би всеки трябва да я прочете , заедно с На изток от рая , това са двете ми задължителни четива , много си ги обичам  Simple Smile

# 632
  • Smallville
Привет, четящи!
Наченала съм три книги, но не можах да устоя на Джеймс Ролинс и той победи Simple Smile

Прочетох около 1/3 от Зен и изкуството да се поддържа мотоциклет

Книгата ми допада, още повече, че това е биографична книга и авторът е поднесъл разсъжденията си по много интересен начин. Книгата е философска и за мен е интересна от гледна точка на един нетрадиционен и бунтарски ум, сбъскал се с клишета
и опитал се да ги промени.
Ще го дочета, но не можах да устоя на Ролинс и неговия Черен орден.
Ролинс е автор, който чета с голямо удоволствие, макар понякога да ми се струва, че чета сценарий Simple Smile
Зная, че е писал сценарии, има залитания в тази посока и клишета, от които не излиза, но историите му са от онези, дето като ги захванеш, не можеш да ги оставиш  Crazy

Третата ми книга, започната и очакваща да я завърша, което ще е след горните 2 е Карл Сейгън - Бледа синя точица. Обичам Карл Сейгън от дете и неговия Космос и тази е поредната му книга, която чета. Но тя е за любителите на научните факти Simple Smile

# 633
  • София
Тази, заедно с "Проходът" и "Татко" - една до друга в същия ред и  banned

Зарязала съм временно "Сянката на чинара" и започнах "Колибата".

# 634
Аз чета "Историята на говорещото столче", М. Миоко, за да преценя кога да я предложа на дъщеря ми. Преди това "Майките", Теодора Димова (хареса ми и още мисля за нея) и "Блогът на местния идтиот", Весел Цанков (имах нужда от нещо лекичко, напомня Вешим).

# 635
  • Берковица
Момичета, какво ви е мнението за Любов, огромна като катедрала” - Катрин Панкол? Хареса ли ви?

# 636
  • Belgium
Момичета, какво ви е мнението за Любов, огромна като катедрала” - Катрин Панкол? Хареса ли ви?

На мен - да. Дори повече от трилогията за Крокодилите.

# 637
В момента съм в период на читателско не-вдъхновение, може би защото очаквам с нетърпение в БГ да се появи новата книга на Филипа Грегъри.
Но имам едно питане, има ли форумки, регистрирани в Столична библиотека - изборът от заглавия, дали се е променил от последните 10 години, т.е дали обновяват с нови книги или си е все същото?

Благодаря! Peace

# 638
Съмърсет Моъм -"Човекът, който имаше съвест", "острието на бръснача"

# 639
Започнах "Мидълсекс" , че откога я отлагам. Честно казано подхождам с малко страх към нея, не защото е обемиста, а защото ако не ми допадне, голям зор ще бъде да стигна до края. Тематиката също ме плаши леко. Да видим  newsm78
Много я харесах, но до половината, след това някак сякаш авторът беше загубил първоначалното желание.

# 640
Джо Витале " в нулата''

# 641
Прочетох "Парижкия апартамент"- лека,неангажираща,но приятна книжка. Дадох и 3 звезди в ГР.  Peace

# 642
В момента чета "Шоколад" от Джоан Харис. Филмът много ми беше харесал, книгата също ми допада.

Още съм в началото.

# 643
Но имам едно питане, има ли форумки, регистрирани в Столична библиотека - изборът от заглавия, дали се е променил от последните 10 години, т.е дали обновяват с нови книги или си е все същото?

Благодаря! Peace
Да, бих казала, че в Столична библиотека се стремят да обновяват книгите. Има специално място за нови издания, тези, които са издадени през 2014г., през последните месеци. Отделно някои по- стари издания, например тези от 2013г., са вече поставени на полиците редом със старите книги. Аз лично съм доволна, хората се стремят да обновяват. Като се има предвид също, че се възползвах от Дните на отворените врати в библиотеката през м. май и си взех напълно безплатна читателска карта. Peace Служителите са приветливи, поне аз не съм попадала на някоя изнервена служителка.  Laughing
Започнах да чета новата си книжка, нямах търпение вече - "Клара и сянката", Хосе Карлос Сомоса. Началото е обещаващо. Ще се чете и тази вечер.  book

# 644
Свърших с "Устоите на Земята" на Фолет и мога да кажа, че и двете части са прекрасни. Няма напрежение, обрати, загадки... просто една история, но така поднесена, че те прави част от нея, част от епохата, проблемите, съдбите. Определено препоръчвам  Peace

И започнах "Ферма за трупове" на Патриша Корнуел. Не знам какво да очаквам, не съм чела нищо нейно и като цяло съм много боса в този тип литература, сега наваксвам  Wink

Общи условия

Активация на акаунт