Работа, CV-та, HR-и, съвети - 39-та тема

• 104 627
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
УжасТ!
Аз бих се притеснила много. Още повече не бих искала да ме интврюират пред целият град. Освен ако магнетичният шеф не е уредил да затворят заведението за този интервал от време.
Успех ти желая! Hug Peace

В Щатите съм виждала интервю в заведение. Беше като бизнес-среща, за висока позиция. Хапване, пийване и задушевен бизнес разговор.

# 436
УжасТ!
Аз бих се притеснила много. Още повече не бих искала да ме интврюират пред целият град. Освен ако магнетичният шеф не е уредил да затворят заведението за този интервал от време.
Успех ти желая! Hug Peace
Веднъж ходих на такова интервю в същото заведение. Кандидат работодателят също имаше претенции за магнетичност. Забелязах това от държанието му и май си търсеше друго, не служител  Grinning
Като се върна, ще разкажа.

# 437
Аз съм правила интервю в кафене.
Видях в СВто, че жената живее в блока зад моя. Стори ми се излишно да я карам да се разхожда 35км в едната посока и да плаща билети.
Видяхме се в едно тихо кафене в квартала към 17ч, поговорихме и аз ѝ казах, че желая да работи за нас. Тя също се съгласи. Черпих я едно сокче.  Laughing
До момента работим заедно и също така и двете си търсим нови работни места!  Simple Smile

п.с. Аз отидох в кафенето доста по-рано и ѝ се обадих да ѝ кажа къде точно съм седнала и как изглеждам. Макар, че имаше само още 3ма души вътре.

# 438
Току що ми звъннаха за уговорка за интервю - от Бюрото по труда, за което Ви споменах в петък. Интервюто ще се проведе в най - вървежното кафе в града?! На въпроса как ще се познаем, отговорът беше - Шефът е толкова магнетичен, че няма как да го сбъркате. И последва  описание на дрехите . Не сериозно ми се вижда, но пък как да не идеш да видиш магнетичния шеф.
Тези хора не са добре! Shocked Дано това да е просто непремерено чувство за хумор.
Някой нещо за Telus да сподели?

# 439
За мен е добре да се напише.

И за мен. Иначе мисля като Зина относно формата на СиВи.
В Джобс може да си изберете два варианта на анвтобиография--европейски и стандартен.

Пак казвам--за позициите, по които работя в момента не ме интересува формата на автобиографията. Но ако търся колега, например, никога няма да извикам някой HR, който е в бланка на Джобс или е използвал Европас.

# 440
Мен ме притеснява, че това в джобса се казва "CV". Не знам работодателите дали виждат отделните сивита все с това име, но предпочитам да изпращам външен файл със заглавие моето име.
О, да. Точно това виждат.
На интервютата, които ходих, виждах това разпечатано на масата.
Но на мен ми е по-красив Европаса и съм си импортирала файла във пдф, формат ако реша да кандидатствам за позиция, която ме интересува. Peace

Едно друго питане имам.
Какво мислите за позициите, за които има бонус при стартиране. Сега кандидатствам за позиция, за която има обявени 200евро бонус при започване.
Видях го след като бях поканена на интервю.
Какво да си мисля сега? Работодателя има спешна, отчайваща нужда от този кадър? Човекът на тази позиция е напуснал скоропостижно и му търсят с цената на всичко заместник? От какво е избягал? Thinking

Интересно ми е какво мислите вие по въпроса. Simple Smile

Това е при нас, така че няма да казвам какво мисля Simple Smile
Ще кажа причината. Имаме нужда от много хора, не от един човек, затова даваме бонуса. Никой от нищо не е бягал, веднъж завинаги разберете, че центровете от BPO сектора се нуждаят от много нови хора при нови проекти. Не всичко е текучество  Peace

# 441
След като сте на вълна СV-та, да ви попитам, бихте ли дали пари на фирма за да ви нaпише CV, мотивационно писмо и др.? Гледам в чужбина има фирми, които ви гарантират, че ще бъдете наети благодарение на резюмето, което те ще ви напишат. Има ли такива в България? Макар че на мен ми се струва странно, понеже CV-то може да направи впечатление само в началото, но следват интервюта и т.н.  и ако кандидата не става, то ще си проличи.

Аз го правя без пари  Peace Не мога да гарантирам наемане, макар да съм кандидатствала през Jobs вместо двама човека, и им намерих за нула време работа (преди това им бях оформила сиви-то). Преди това те нямаха успех по няколко месеца.  Peace

За наемане, мога да вкарам и връзки, но бих го направила само за близък човек. Не съм си помисляла да вземам пари за това.

В интервютата в кафе няма нищо лошо, най-големите headhunters по света се виждат с кандидатите си извън офиси.  Peace Въобще не го намирам за притеснително.

В агенцията за подбор преди съм се виждала с кандидати за високи позиции извън офис, именно за да се чувстват по-комфортно.

# 442
Току що ми звъннаха за уговорка за интервю - от Бюрото по труда, за което Ви споменах в петък. Интервюто ще се проведе в най - вървежното кафе в града?! На въпроса как ще се познаем, отговорът беше - Шефът е толкова магнетичен, че няма как да го сбъркате. И последва  описание на дрехите . Не сериозно ми се вижда, но пък как да не идеш да видиш магнетичния шеф.
Тези хора не са добре! Shocked Дано това да е просто непремерено чувство за хумор.
Някой нещо за Telus да сподели?

Теlus в момента наемат куцо, кьораво и сакато. Огромно текучество.

# 443
Благодаря ти, и аз чух същото за тях. Peace

# 444

Tи освен счетоводител, с какъв език си?

# 445

Tи освен счетоводител, с какъв език си?

Само с английски, уви...

# 446
Здравейте!
Дали някоя от вас би ми помогнала да направя " привлекателно " СВ? С моето, европейски формат нямам никакъв успех.
Благодаря!

# 447
Здравейте!
Дали някоя от вас би ми помогнала да направя " привлекателно " СВ? С моето, европейски формат нямам никакъв успех.
Благодаря!

Изпрати ми го на мен, ще опитам.

# 448
Жокер: потърсете Enhancv.com Simple Smile

# 449
Жокер: потърсете Enhancv.com Simple Smile

Има само един безплатен темплейт. Иначе другите са интересни. Наскроо видях в този безплатния, чудех се откъде се е появил.

Общи условия

Активация на акаунт