Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 284

• 38 356
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Въобще не бъркам - филм, сериал - истории от живота. А какъв е смисълът от създаването им - то се вижда. Някои се забравят, други са винаги в съзнанието ни (помним ги). Посланията и каузите са наши фантасмагории. Бюлент/Рахми ни го каза: "Разказваме история...", Енгин също: "Това е историята на Фатмагюл" - интервюто пред арабската тв. Който обича бира - наздраве. Това не е моето питие.
Какви фантасмагории  Joy всеки един филм носи послание, иначе защо се прави. Има идея, послание има душа, ааа не мога  Joy Joy Joy Joy Joy

# 151
Туба е перфектната Елиф!!! Не мога да си представя по-як сценарий, в който да си партнират!

# 152
Цитат
Всичко тръгва от сценария. Него тълкува режисьорът

Пръстът право в раната! Sad Да бяха само недоразуменията в сценария, но... като добавиш и плоската режисура и лошото операторско изпълнение... много става. За режисьора вече няколко пъти се изказвам - изисква от актьори талантливи и опитни да играят неща, които отговарят на неговите представи за героите, не ги остава да си вършат работата така, както умеят...  ooooh! освен това прави стоп и акцентира по възможно най-тъпия начин на сцени, които могат да се акцентират именно с играта на актьорите, а не с "увисването" на лицата им на екрана. А сцената пред затвора пък е върха на операторска и режисьорска недомислица. Как може да снимаш драматичен за главните герои момент, като оставяш единия от тях в пълна тъмнина??? Как зрителят ще види и ще усети неговата драма, като нищо от лицето на актьора не се вижда, а се губи в дълбока сянка???

Извинете, но това за мен е липса на професионализъм... няма осветление, има унищожаване труда на единия от актьорите точно в тази сцена.

# 153
  • София
Скрит текст:
Щатци колкото и да не ти се вярва,но превес имат хората ,които харесват двойката Туба и Енгин.
Нямам впредвид в Бг разбира се, защото ние българите колкото ни е броя на населението,толкова ни са и мненията. Но съседите много харесват тази двойка и рейтинга който имат в момента се дължи почти изцяло на тази двойка.Разбира се в нашия форум може и да имате превес, но ние не сме всички зрители.В нашите очи може Енгин да е по хубав,по млад и по по най, но при съседите не е баш така.Колегите ми които работят в Турция ми преведоха много коментари от турските форуми и не само от техните.Така че, превес е силно казано.
И понеже спомена Берен, да ти кажа, че на мен изобщо не ми приличаше на 20 годишно момиче,колкото я изкарваха във КВФ.
Освен това не би подхождало на младо момиче да е отракана бизнес мадама ,развивала успешен бизнес в Италия.При този профил на Елиф, задължително трябваше да е зряла актриса, независимо коя, например Джансу Дере
Виждам колко име е рейта, а за  Берен  аз наистина и повярвах че е младо момиче изнасилено, тука всички повярваха , сега може и друго да кажат. А на Елиф че е девствена на 30 и горница ич не повярвах Simple Smile))))) Ами нито играта и беше такава нито сценария. Които както иска да разбира, нямам нерви и намерение да споря.

# 154
То бива, бива глупости, ама вече започна и смешно да ми става  Joy Joy Joy Joy Joy

# 155
Щатци съгласна съм с теб,голяма тъпня е девствеността на Елиф.
Аз все още не искам да повярвам, че това ни внушават с думите на Елиф на гроба на баща и.
Но аз и одеве написах,че има доста недомислици.
Колкото до Берен, аз пък въобще не и повярвах, мъчих се да го гледам този филм(само и единствено заради вашето мнение),докарах докъм 50 серия и не издържах,не ми харесва и това е.
Колкото до Туба и Енгин във Гърция например са във възторг от двойката, но ти от преди не си я харесваш Туба, няма как сега да я харесаш.Аз имам много променливо мнение за нея, казвала съм не веднъж.Колкото до Енгин в моите очи той не е красив ,както е за всички тук.
Но е много чаровен и много сексапилен.Толкова много,че да ме накара да гледам цели 50 серии от филм, който не харесвам

# 156
  Посланията и каузите са фантасмагории, когато един филм ги няма, а ние ги търсим. Съгласна съм. Но когато ги няма, той вече не е точно филм, а просто дъвка. Такива филми Холивуд и Боливуд правят на килограм. И не само те. Чист ентъртейнмънт. Преди време се изливах като водопад по темата за каузите и тогава се опитахте да му убедите, че КРА има кауза. ОК, чакам втори сезон да ни запознае с нея.
   Но филмите и сериалите, които остават в историята, които се запомнят, и които ние впоследствие наричаме "класика", задължително имат послание и кауза. ЗАДЪЖИТЕЛНО! Включително и чернобелите комедии от епохата на нямото кино. Голямото изкуство е докато забавляваш, да внушиш идея, без да бъдеш дидактичен и скучен. Например Чарли Чаплин - единственият гений на киното. Неговият "Треска за злато" или "Модерни времена" те кара да се превиваш то смях и в същото време те обучава, образова, напътства.
   В турските сериали има подобни стремежи. Не само Фатмагюл и Облака. Не че съм изгледала много, но повечето са така. Даже Брак с чужденец. И това е много очарователно. Защото чистият ентъртейнмънт вече надделява в световен мащаб и филмовите каузи са изключение.
   И аз се чувствам абсолютно в правото си да търся кауза в КРА! Защото филмът почна с големи претенции, голяма реклама, големи заявки, силен каст. И няма да чакам края, за да си я търся. Търся си я от първа серия още. И докато не я намеря, няма да мирясам.
   А Енгин... той е светлинката, която ми дава сили да търся и чакам нещо изобщо.

П.П. Катрина, спряла си да гледаш КВФ на правилното място. След 50 серия нещата наистина стават трудни за понасяне дори за маниаци като нас. Нищо съществено не се случва след това в отношенията между главните герои. Споко!

# 157

newsm51
Я, колко е готин тук!

# 158
Аз все още не искам да повярвам, че това ни внушават с думите на Елиф на гроба на баща и.
Колкото до Берен, аз пък въобще не и повярвах, мъчих се да го гледам този филм(само и единствено заради вашето мнение),докарах докъм 50 серия и не издържах,не ми харесва и това е.
Колкото до Туба и Енгин във Гърция например са във възторг от двойката, но ти от преди не си я харесваш Туба, няма как сега да я харесаш.Аз имам много променливо мнение за нея, казвала съм не веднъж.Колкото до Енгин в моите очи той не е красив ,както е за всички тук.
Но е много чаровен и много сексапилен.Толкова много,че да ме накара да гледам цели 50 серии от филм, който не харесвам
newsm51
Аааа, значи ме разбираш защо гледам, въпреки, че не харесвам сериала...Аз бих сложила на първо място талантлив...и още, и още...

# 159
# 160
Цитат
значи ме разбираш защо гледам, въпреки, че не харесвам сериала...

Гледам с надежда. Въпреки, че виждам всичките кусури на сериала.

# 161
  • Пловдив

Претенциите на създателите на КРА са, че това е романтична драма, не е криминале. Точно като драма го рекламират и представят. Т.е. зрителят би трябвало да очаква и послание и поука. В такъв случай, посланието силно куца... защото параноята и цинизма едва ли могат да бъдат приети като послания... поне не и от масовия зрител.

Първо - това не са претенции, а жанр. Второ - къде пише, че драмите трябва да носят послание и поука. Зрителят гледа, ако историята му хареса: драма, комедия, криминале, екшън, фантазия, исторически, уестърн....Вкус и предпочитание към определен жанр.
Много бъркаш. Независимо от жанра, всяко произведение трябва да има послание. Иначе няма смисъл от създаването му. Вярно, има и "Изкуство заради самото изкуство", но то е друга бира...

Въобще не бъркам - филм, сериал - истории от живота. А какъм е смисълът от създаването им - то се вижда. Някои се забравят, други са винаги в съзнанието ни (помним ги). Посланията и каузите са наши фантасмагории. Бюлент/Рахми ни го каза: "Разказваме история...", Енгин също: "Това е историята на Фатмагюл" - интервюто пред арабската тв. Който обича бира - наздраве. Това не е моето питие.
Ти още повече се обърка. Не са наши фантасмагории, а закони в изкуството. НЯМА и не може да има значимо произведение, ако то няма адресат - т.е. ако няма послание към хората, ако не им казва нещо. А ако наистина няма такова, значи не струва.
ПП. А бирата е хубаво питие...

Не е вярно кой се обърква. За мен - ти. Едно е да кажеш нещо с историята - а посланието е нещо друго.

# 162
newsm51
Аааа, значи ме разбираш защо гледам, въпреки, че не харесвам сериала...Аз бих сложила на първо място талантлив...и още, и още...

Любовче сега ще гледам Облака и след като го изгледам ще ти кажа дали съм съгласна за талантлив.Защото моето мнение е,че всеки актьор , творец, художник и т.н има силни и слаби моменти.Никой не е на 100 % във всяка роля.Лично аз виждам в Енгин някои моменти на преиграване, както във КПА така и в КВФ. Но нека гледам АБО( всичките ми приятелки фенки на Енгин се кълнат,че е шедьовър) и тогава ще се изкажа по въпроса за таланта не Енгин.Пък ми се иска и да свършат евтините домати

# 163

Претенциите на създателите на КРА са, че това е романтична драма, не е криминале. Точно като драма го рекламират и представят. Т.е. зрителят би трябвало да очаква и послание и поука. В такъв случай, посланието силно куца... защото параноята и цинизма едва ли могат да бъдат приети като послания... поне не и от масовия зрител.

Първо - това не са претенции, а жанр. Второ - къде пише, че драмите трябва да носят послание и поука. Зрителят гледа, ако историята му хареса: драма, комедия, криминале, екшън, фантазия, исторически, уестърн....Вкус и предпочитание към определен жанр.
Много бъркаш. Независимо от жанра, всяко произведение трябва да има послание. Иначе няма смисъл от създаването му. Вярно, има и "Изкуство заради самото изкуство", но то е друга бира...

Въобще не бъркам - филм, сериал - истории от живота. А какъм е смисълът от създаването им - то се вижда. Някои се забравят, други са винаги в съзнанието ни (помним ги). Посланията и каузите са наши фантасмагории. Бюлент/Рахми ни го каза: "Разказваме история...", Енгин също: "Това е историята на Фатмагюл" - интервюто пред арабската тв. Който обича бира - наздраве. Това не е моето питие.
Ти още повече се обърка. Не са наши фантасмагории, а закони в изкуството. НЯМА и не може да има значимо произведение, ако то няма адресат - т.е. ако няма послание към хората, ако не им казва нещо. А ако наистина няма такова, значи не струва.
ПП. А бирата е хубаво питие...

Не е вярно кой се обърква. За мен - ти. Едно е да кажеш нещо с историята - а посланието е нещо друго.
Не, вървят заедно. Историята се разказва, за да се подплати/изведе/ идеята, да се формулира посланието, така че да стигне до адресата - т.е. до зрители, читатели, наблюдатели и т.н.

# 164
Марта,
Цитат на: Марта_49 в нд, 07 сеп 2014, 13:26
Другото което искам да споделя е играта на Туба. До момента до който съм стигнала - брилянтно изпълнение. Плаках и страдах с Елиф. Елиф която загуби всичко и стигна до дъното на своята безизходица. Човек винаги търси подкрепа у хората, които са му най-скъпи. Колко по-скъпи и близки от родителите? Макар и силно огорчена, тя търси точно от баща си опора за да продължи. От онзи баща - истинския и любящия.
А за тази сцена - какво да кажа. Всъщност Йомер непрекъснато ще и доказва / макар и дистанциран/ своята  любов.
[/quote]
От цялото това словоизлияние аз съм извадила квинтесенцията  (може би не е трябвало да го слагам в кавички,защото текста ми е свободен) ,т.е. ти харесваш лицеизраза на Елиф,когато плаче и  задаваш риторичен въпрос.
Следва:
Виждала съм хора много по-неглижирано изглеждащи при получаването на скръбна вест
Да и аз съм виждала - Къванч- има една снимка,която Аурелия слага за да ме плаши вечер (шегувам се,сега да не засегна пък Аурелия,че пак трябва да се обяснявам).
Изяснихме ли се. Аз мисля,че съм достатъчно ясна.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 21:55 от milkaradeva

Общи условия

Активация на акаунт