Публично кърмене на дете

• 52 243
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 30
  Пак ли. Не си спомням какво писах в предишната тема, но с днешна дата ми е все тая. Аз лично бих намерила по-дискретно място, с оглед естетика, но и не намирам нещо кой знае какво. В края на краищата има хора, за които това е кауза. Пък и да не е - бебето трябва да яде.
 Да си кърмят където си щат.

# 31
Миналото лято в един от хотелите на Албена, сутринта на закуска, до нашата маса седна майка с три породени деца. Кърми ги и трите подред. Нямаше никаква дискретност и прикритост, но тя не се и притесняваше! Не бих казала, че е много приятна гледка докато закусваш. Нищо против кърменето на обществено място, но все пак си мисля, че това са моменти на уединение и контакт с детето, а не публично показване на бюст!

Наистина всеки да кърми където иска, но не разбирам тази жена защо не си ги е накърмила в стаята, преди да слязат на закуска /но може би са на режим "на поискване"/. Тя как успяваше да закусва всъщност  Thinking

# 32
Е, някъде да каза някой, че гъзещите се отвсякъде са лицеприятни? Има си начини за кърмене и без да е нужно да ти се виждат циците.

# 33
Пловдив, Джумаята.До джамията има едни цветарници, с висок бетонен бордюр.
Преди 2-3 седмици точно на тях беше седнала една мама, с разголени гърди....Не беше отстрани, или в ъгъла, а точно на пътеката, почти до асансьора за инвалиди.
Не знам дали е демонстрация или не, но при положение, че само на 3-4 метра има нещо като паркче, с пейки, където може спокойно да си нахрани бебето, не разбирам изтипосването на централна алея.

На Джумаята викаш, майна? До джамията? Ми да беше метнала една бурка...ти да не си от ISIS?

Съмнява ме да е била с две разголени гърди, просто не се кърми така. Темата е една идейка тролска.

Вчера бях на сватба, една майка накърми бебето на масата. Никой не умря. Ако бях с бебе, и на мен щеше да ми се наложи да го храня. Но едва ли щях да се обадя на диджея, за да знаят всички.

В интерес на истината повечето публично кърмещи, които съм забелязвала, имат по-скоро малки гърди. При мен е по-сложно, затова все пак си нося полупрозрачен шал, да не предизвиквам изкушения у минувачите...

# 34
  • София
Е, някъде да каза някой, че гъзещите се отвсякъде са лицеприятни? Има си начини за кърмене и без да е нужно да ти се виждат циците.

До този момент - никой. Явно има хора, на които им се привиждат диалози.

ПП Аз реших да не кърмя, така че не мога да говоря от личен опит, но съм виждала в парка жени, които ми изглеждаха с много удобни дрехи за кърмене.

# 35
Има си начини за кърмене и без да е нужно да ти се виждат циците.

е, да се виждат, да се виждат...колко да се виждат newsm78 като сложиш бебето на скута, какво се вижда?

И аз смятам, че темата е тролска, по-скоро ме провокира груповото осъждане на кърмещите, недай си Боже на обществена пейка, и то от мами.

# 36
Сега, ако става въпрос за дете 1год.+и на мен няма да ми е удобно да гледам...но малките бебета са си с режим на поискване, как да успееш хем да го/се разходиш, хем да го нахраниш? Пък и те какво толкова се виждат тези "прелести"- детето нали суче в това време, значи се вижда колкото с едно по-разголено деколте.

# 37

До този момент - никой. Явно има хора, на които им се привиждат диалози.

ПП Аз реших да не кърмя, така че не мога да говоря от личен опит, но съм виждала в парка жени, които ми изглеждаха с много удобни дрехи за кърмене.

Не ми се привиждат диалози, направих сравнение с вестниците и люлеещите се от там цици.

Има си дрехи за кърмене, сутиени...откопчаваш копченцето и си кърмиш. Никой не казва, че става публично събличане до кръста  Peace

# 38
При условие, че наоколо гъмжеше от дървета, където въпросната жена можеше да се „скрие“ и да накърми детето си, не виждам причина защо е решила да го направи на централна пейка.  Tired

# 39
  • София, България
значи се вижда колкото с едно по-разголено деколте.

Даже сигурно за това време покрай майката са минали поне 2-3 фльорци, на които циците им се виждат повече, отколкото на нея  ooooh!

# 40
Kърмила съм децата си на всякакви публични места. На усамотени тоже. Даже дори и в къщи Mr. Green
Обикновено навън се намятах с шал, защото:
1. бебето не се разсейва от движението и шаренията наоколо
2.минимизирам риска да припаднат някои тънкочувствителни индивиди като авторката на темата.
Случвало се е и да нямам шал/одеало/пелена за да се наметна, гледах да съм максимално прикрита, но все пак глада на бебето ми е бил приоритет и хич не ми е дремело къде баш ще ме свари този ми ти глад и дали наоколо няма да има убийствени обвинителни погледи и последващи заклеймяващи теми по форуми и чатове.

# 41
  • София, България
При условие, че наоколо гъмжеше от дървета, където въпросната жена можеше да се „скрие“ и да накърми детето си, не виждам причина защо е решила да го направи на централна пейка.  Tired

По дърветата ли трябва да се кърми вече?  Whistling

# 42

иди, душко, да ти баят от уплахи Praynig

# 43
Светът не върви на добре, няма да се оправят нещата.

Много сме разкрепостени, приемаме гей-парадите за
нормално, умиляваме се от възторг, че същите вече имат
права и отглеждат деца, а майка да накърми детето
си...е анатема! Tired

# 44

А защо да не го направи?

Общи условия

Активация на акаунт