Публично кърмене на дете

• 52 426
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 90
  • Galaxy 13197853088
Може ли в контекста на
темата да дефинирате-
"демонстративно".

# 91
Аз лично се въздържам да заклеймявам разни физиологични дейности, свързани с потребности на бебета и малки деца: за предпочитане е да не са толкова публични и ако има начин, да се поспестят на околните, но ако няма възможност, здравето и телесният комфорт на детето са все пак по-важни от евентуалното смущаване на общественото мнение.

Обаче: не харесвам профилни снимки тук, демонстриращи по възможно най-буквален начин кърмене (наскоро видях една дама тук и малко се стреснах); ако става въпрос за кампании в подкрепа на кърменето, има и друг начин, не толкова директен, посланието да бъде разбрано - чрез текст например, а не чрез истинска снимка.

И вече съвсем не харесвам жени, които се снимат бременни и споделят под път и над път изображения на това си състояние. Все пак очакването на дете е съкровено, възможно най-интимно преживяване, за да се демонстрира по подобен начин; особено в случая на "звезди", които покрай тази демонстрация се обезпечават и финансово.

# 92
  • Galaxy 13197853088
И защо да не изразят своите вълнения по този начин?

# 93
  • София
искам снимки инак няма как да разберем дали е тоооолкова ужасно това деяние!!

# 94
Аз не съм сигурна дали заради самите цици протестират, или въобще кърменето на показ пред всички им се вижда неуместно.

Заради кърменето. Циците не пречат.  Wink

1, 2, 3, 4 VS 1, 2

# 95
  • Австрия
Здравейте! Simple Smile Идвам да споделя с вас една случка, която на мен лично ми направи доста лошо впечатление. Та, докато се разхождах по центъра забелязах една майка, която най-спокойно си беше показала прелестите и си кърмеше бебето... И забележете, пейката на която се бе настанила въпросната жена хич не беше някоя скрита, напротив целия народ минаваше покрай нея. Останах без коментар! Според вас допустимо ли е подобно поведение и как бихте го коментирали? Нищо лично, но по мое мнение на тази „дама“ й е липсвало елементарно възпитание.

Ауууу.. как не я е срам?!  #Crazy Невъзпитана кърмачка такава  Naughty

Joy Много е смешно такова 'ощипано' възмущение  Confused

Кърмещите бебетата си майки не ми пречат, стига да не са толкова близо до мен, че да имам чувството, че и мен искат да нахранят  Crazy Приемам не само за допустимо, а за съвсем нормално майка да накърми бебето си.. а когато е наметната с шал и някакси отделена от света, напълно вдадена и вглъбена в своя собствен мъничък и сладък свят - нещо свято, неподправено чисто и нежно се излъчва от цялата картина  Heart Eyes

# 96
  • София
И аз съм била демонстрант нахален явно. Как не ми е хрумнало, че някоя деликатна душа може да се травмира и да се сетя да омотая бебето с шал през юли!!  Crazy
Надявам се, че подобни потреси са вече на изчезване и се срещат само в по-консервативни местенца.

# 97
  • София
Може ли в контекста на
темата да дефинирате-
"демонстративно".
Както не бих демонстрирала собствените си гърди на публично място, тип плаж, така не бих и кърмеща на пейка в парка. Демек на плажа - с горнище, кърменето - позагърнати.

# 98
Не съм виждала досега разголена бременна, приемам го като демонстративен, натрапен начин на кърмене. Но истински шок, да не използвам по-силна дума предизвиква угаждането - да, не е нито хранене, нито кърмене, а чиста прищявка, на 4-5 годишни деца, току що-върнали се от предучилищна и сами разкопчаващи блузите и сутиените на майките си.

Моите уважения към дамата, дори не се сещам за никът й във форума, но само като видех подписът и '' Юнак що бозал 4 години'' и ми се обръщаше всичко.

Лично познавам една такава особа. Бяхме на някакво събиране, около 15 човека общо на масата. Дъщерята на тази дама, която е на 4г. и половина почти, когато и омръзна играта с другите деца или пък беше вече уморена, дотърча до майка си на масата и направо взе да и бърка под ризата. Аха майката да извади цицка /жената е кърмила без свян където и падне дотогава/ и срещна гръмоносния поглед на бащата, като това прекрати опитите за кърмене на 4 годишно дете на обществено място. То това не може и да се нарече кърмене, защото кърменето аз го свързвам с хранене, детето се храни. Но на такава възраст не мисля че може да има и капка кърма, детето просто суче, все едно суче биберон.

# 99
  • Galaxy 13197853088

Ахам , т.е. съгласяваш се , че някоя бабичка
може да ти каже,че ти си безсрамница щом
демонстративно  ходиш на  плажа по гашки
и сютен. Ясно.

# 100
# 101
  • София

Ахам , т.е. съгласяваш се , че някоя бабичка
може да ти каже,че ти си безсрамница щом
демонстративно  ходиш на  плажа по гашки
и сютен. Ясно.
Може да казва каквото си иска, аз никого с нищо не ангажирам.
Но няма да почна да се умилявам от голите цици по плажа.
За демонстративните кърмачки не зная, не съм ги виждала още, както казах. Laughing

# 102

Тъй ами, фалшиви ценности, фалшив морал вилнее Sad

# 103
Нека психолозите да кажат, но според мен Windy, разковничето е във физическия контакт с гърдата. А тези разголени мацки просто си ги веят Simple Smile

# 104
  • Пловдив
Windy, коректно е да се сравняват цици по бански на плажа срещу кърмене на плажа, и кърмене на Главната в Пловдив срещу бански на Главната в Пловдив. Примерно. Wink
Иначе казано, едното е общоприето (отворен бански на плажа), другото не е. Никой не ходи по джапанки на официален прием, ама същите хора могат да си ходят на пикник по джапанки. Wink

Общи условия

Активация на акаунт