ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 126
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • на път
.....
Тоалет специален за деня нямам, ще се облека според времето.

Peace и ние така

# 61
И ние нямаме специални облекла. Важни са децата. То не остана и време, и пари де, за нас.

Ето клипчето как се подвързва с фолиото. Изглежда сложно, но не е. Вече съм голям спец, четвърта година подвързвам така.

https://www.youtube.com/watch?v=7dkGzdi7ul8

# 62
Ето клипчето как се подвързва с фолиото. Изглежда сложно, но не е. Вече съм голям спец, четвърта година подвързвам така.

Изглежда трудно и изнервящо. С лепящите подвързи, които ползвам, се подвързва много по-лесно и бързо. http://www.book.store.bg/p104389/universalni-samozalepvashti-se-podvyrzii.html
Много е просто, махаш лентата в средата, слагаш учебника, режеш ъглите и лепиш: http://www.book.store.bg/p104389/universalni-samozalepvashti-se-podvyrzii.html

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 20:27 от Анонимен

# 63
Нашата родителска среща продължи около 40мин, това със събирането на парите и подписите на всеки родител.
Нямахме какво толкова да уточняваме, предния път се разбрахме за повечето неща.

# 64
  • София
Добре де, това фолио пази ли добре тетрадките и учебниците? Аз лично си представям домакинското фолио залепено върху корицата на книга - ми то само лъщи. Това по-плътно ли стои? Извинете за невежеството, първо дете ми е  Embarassed, първи първолак  Embarassed.
Все си клоня аз към тези класически подвързии, от едно време .. newsm78.
Днес не успях да взема помагалата - книжарницата работи до шест  Tired. Утре също няма да мога, а не обърнах внимание събота и неделя дали работи. Явно на 15 след тържеството ще се ходи за подвързии, помагала, и тн. Помолиха ни да бъдат с прозрачни подвързии, без допълнителна хартия, за да могат децата лесно да ги разпознават. Няма да има цветово отделяне на предметите.
А класната няма да им раздаде пълния комплект учебници и учебни тетрадки на 15. Предложи да им приготви само учебниците, а останалите неща поетапно да си ги приберем. Също препоръча да не се ходи с раници на откриването, тъй като пречели при официалната част.
Нашата родителска среща продължи около 40мин, това със събирането на парите и подписите на всеки родител.
Нямахме какво толкова да уточняваме, предния път се разбрахме за повечето неща.
Тези за които това са втори родителски срещи е нормално да е 30-40 минути. Та ние вчера се видяхме за първи път с госпожата и въобще с училището....

# 65
И ние нямаме специални облекла. Важни са децата. То не остана и време, и пари де, за нас.

Благодаря.  bouquet
И аз ще се разходя до Джъмбо.

# 66
  • София
Нашата  родителска продължи час и половина с п едставянето на всички преподаватели, обяснение за извънкласните занимания и накрая си разменихме контактите с останалите родители. Днес една майка ни пусна с исъка на мейла.
За очния лекар я водих юни месец, защото е с астигматизъм и очила. Ходим на очен в Токуда. Догодина пак я искат на профилактика дъ тогава ще си носи очилата.
Жасмин, стискам палци за операцията и бързо възстановяване на първолачето.

# 67
Добре де, това фолио пази ли добре тетрадките и учебниците? Аз лично си представям домакинското фолио залепено върху корицата на книга - ми то само лъщи. Това по-плътно ли стои?

Самозалепващите подвързии са много по-плътни, нямат нищо общо с домакинското фолио. Но после не могат да се отлепят, повреждат хартията.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 21:12 от Анонимен

# 68
Да благодаря и аз на Морена за хубаво оформената нова тема, макар и на 5 страница вече.
Няма да сме официални с баща й, а с нормално облекло като за работен ден, какъвто ще е за мен 15-ти след тържеството.
Преди малко гледах стари снимки, имам от първи клас и там сме 37 в клас, специално преброих, така че явно са се справяли преди, надявам се да се справят и сега учителите с големите класове.
И двете родителски продължила над 2 часа.

# 69
Vela досега съм я сплитала 3-4 пъти. След като измия косата я сплитам мокра на малки плитки. Така спи и на сутринта ги махам, много добре се получава и тя много се харесва. Надявам се и сега да се получи.

Lulumba аз бях едната, която купих "хлебна" гума. Така беше обявена в магазина и въобще не съм наясно с видовете гуми. Ето такава взех
Скрит текст:

Вълнувам се и аз, много повече от детето. Бях си намислила тоалет, нещо от наличното, но ако вали ще трябва да го променя и то само заради връхната дреха, ама няма значение. Най-важното е децата да са щастливи. 

# 70
  • БГ
Момичета не мога да ви изчета, много хубави идеи !
Да споделя, че род.среща продължи  2 часа, после с мамите още малко...... тръгнах си от псоледните.
Училището се включва в призива-без цветя. И какъв букет да купувам сега, повечето родители ще по 1 цвете уж. Thinking
Дадох и аз пари за помагала. Whistling
Не ми харесва, че са разрешени телефоните-под контрол на госпожата, пари ще се носят който иска. Гардеробчета имат.
Тоалет-за детето още нямамю, не остана време ама чакам от 1 сайт.  За мен-ще съм официална, за мен е празник. Но без прически и подобни.
ще се ходи до Джъмбо за престилка, подвързии, постелка за чина трябва да измисля.
мерси за линковете! Hug

# 71
Ние сме готови за първия учебен ден. Останха букетите, които ще взема сутринта.  

# 72
Малко късно се включвам и аз в групата, но все пак е преди 15ти:-)
Профилактичен очен преглед е хубаво да се направи преди 1 клас, по-назад прочетох, че ОПЛ не го счита за необходимо.....говори лошо за лекаря. От доцентката си по Очни знам, че първият профилактичен е към годинката дори! Ние имаме малък диоптър, откриха му го в Германия миналата година, където не пускат дете в първи клас без прегледи на очи, уши, гр.стълб и т.н. На очен ходим само във Варна оттогава.

Някой виждал ли е прозрачни подвързии за тетрадки 20 л, които да пасват точно на тетрадките? Нашите хлопат малко, а не намирам по-малки размери.

# 73
  • БГ
подвързии купих от офис 1-едната хлопа, другата не .Хлопащата явно е за по-дебела тетрадка.
момичета преди имаше тетрадки с бели листове з аподвързване, сега има ли нещо подобно цветно? с каква хартия подвързвате? newsm78

# 74
  • София
За един ден -нова тема и 5 страници изписани Simple Smile С тези темпове до 15-ти ще сме с нова тема.

Морена, благодаря за темата!   bouquet На мен така ми харесва заглавието (без рими), а пък за номерация както я направите.

Малката водихме в Очна клиника РЕСБИОМЕД , където има и детски офталмолог, но понеже имаше проблем.

Dive, накара ме да се смея с глас за твоите спомени за първия учебен ден. Аз имам спомени как едно дете се беше запънало на вратата и не искаше да влиза в училището и голям панаир стана да го увещават и гонят да го вкарат вътре. Спомням си и как спях с чантата си за училище преди първия учебен ден - жълта с пате отпред, кожена и 2 пъти по-голяма от мен Simple Smile

Donsita, браво на момчето ти. Тренира ли нещо?

Desniss, направо сияе твоята дъщеря  Личи й, че няма търпение. Simple Smile

Нашата род. среща продължи около 1 час и нещо, при положение, че Юни имахме друга среща и на нея бяхме изяснили доста от нещата.

Аз още не съм мислила моя тоалет, а май е време да го измисля, но ще е от наличните дрехи със сигурност. Нещо по -официално, но не прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт