Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 464
  • 777
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 687
ох, и аз затова е се престрашавам да оцветявам с гъба. боядисвам направо фондана, с повечеко размесване няма проблем с неравен цвят.

# 406
  • Мнения: 368
Разтворих гел боя в спирт. Минах тортата с напоената домакинска гъба и не се получи равномерно покритие, а куп черти. Но малката много й се радва! Говореше на мечетата, които бях направила, хранеше ги  Laughing А и самата торта е вкусна! Следващият път ще добавя боята, докато меся фондана. Дано да е по-добре и да не му разваля консистенцията...

Покажи снимка, за да видим Simple Smile
Аз също не мога да постигна равномерен цвят, но могат да се направят ефекти доста при боядисване отгоре Simple Smile Тази не ми е от най-великите, щото за една нощ я правих, но можеш да видип боядисването - всичко е мазано отгоре.
Batman by Vaklina (Mishoka) Alexieva, on Flickr

# 407
  • Мнения: 1 380
Когато се добера до лаптопа, ще покажа нагледно! ☺

# 408
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ваклееее, и аз  Hug Heart Eyes

И преди да съм прекалила, да кажа все пак и нещо по темата. Blush

Веднъж съм покривала торта без каквото и да е измазване..
Но я облякох отгоре и отстрани с тънък пандишпанов блат.
И просто поставих фондана на сухо и загладих.
Ясно е, че няма как да се получи точно на 100% като измазана торта, но ако фонданът се разточи малко по-дебело, става.  bouquet


Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 12:28 от nelka.nelka

# 409
  • София
  • Мнения: 2 925

Аni-d, Mishoka страхотно ви изглеждат тортите. Личат си и опитът, и талантът. Благодаря и на двете.
Аз имам време да помисля още малко и ще се пробвам, пък каквото стане Simple Smile

# 410
  • Мнения: 72
Здравейте,момичета!
Поздравявам ви за креативността и труда,които влагате! Всичко изглежда чудесно!
Моля,за съвет! На 22.08  вечерта се прибирам от почивка,а на 23.08 около обяд трябва да доставя една торта за 30 души. Дълго мислих ....ясно е,че сън няма да има,но се появи една друга идея. Ще подготвя декорацията предварително,ще изпека и замразя блатовете и крема,но проблемът е,че не съм много наясно с тази техника на размразяване.Моля ви,кажете как да постъпя да не разваля нещо в последния момент...
Благодаря предварително!

# 411
  • Мнения: 305
Здравейте на всички тортени майсторки!
И аз търся съвет  Embarassed, защото знам, че тук са големите експерти и ще ме насочите, за да не си хабя и продукти и мерака си като се лутам като муха без глава

Може ли да ме посъветвате за рецепта за блатове за торта шах-мат....рових се из тортената библиотека, но може и да съм пропуснала такава информация. Благовете трябва да са плътни, а не обичайните тънки. Даже мислех да взема готови, но те са доста натънко нарязани и ще клекнат и няма да има същият ефект



ей това ми е целта..

Ще съм много благодарна ако ми помогнете!

# 412
  • Мнения: 335
Здравейте на всички тортени майсторки!
И аз търся съвет  Embarassed, защото знам, че тук са големите експерти и ще ме насочите, за да не си хабя и продукти и мерака си като се лутам като муха без глава

Може ли да ме посъветвате за рецепта за блатове за торта шах-мат....рових се из тортената библиотека, но може и да съм пропуснала такава информация. Благовете трябва да са плътни, а не обичайните тънки. Даже мислех да взема готови, но те са доста натънко нарязани и ще клекнат и няма да има същият ефект



ей това ми е целта..

Ще съм много благодарна ако ми помогнете!

Виждала съм специални рингове за изпичане на блатовете - с  цел да се получи шах мат. http://hitrini.com/product/1743/komplekt-za-pechene-na-shahmatna-torta.html  Peace

# 413
  • Мнения: 368
Здравейте на всички тортени майсторки!
И аз търся съвет  Embarassed, защото знам, че тук са големите експерти и ще ме насочите, за да не си хабя и продукти и мерака си като се лутам като муха без глава

Може ли да ме посъветвате за рецепта за блатове за торта шах-мат....рових се из тортената библиотека, но може и да съм пропуснала такава информация. Благовете трябва да са плътни, а не обичайните тънки. Даже мислех да взема готови, но те са доста натънко нарязани и ще клекнат и няма да има същият ефект



ей това ми е целта..

Ще съм много благодарна ако ми помогнете!

От тортената библиотека: http://cakeslibrary.blogspot.com/2012/05/blog-post_29.html

# 414
  • Мнения: 305
Здравейте на всички тортени майсторки!
И аз търся съвет  Embarassed, защото знам, че тук са големите експерти и ще ме насочите, за да не си хабя и продукти и мерака си като се лутам като муха без глава

Може ли да ме посъветвате за рецепта за блатове за торта шах-мат....рових се из тортената библиотека, но може и да съм пропуснала такава информация. Благовете трябва да са плътни, а не обичайните тънки. Даже мислех да взема готови, но те са доста натънко нарязани и ще клекнат и няма да има същият ефект



ей това ми е целта..

Ще съм много благодарна ако ми помогнете!

От тортената библиотека: http://cakeslibrary.blogspot.com/2012/05/blog-post_29.html

Благодаря много Mishoka, този блог не открих но виждам, че е изключителен и си го запазвам на компютъра. Както разбирам от рецетата се изпичат 3 блата, но може би правилното е да са 4 или просто има някаква грешка, но рецептата изглежда много сполучлива.   bouquet

Благодаря и на Queen B   bouquet. Аз не съм от редовно правещите торти. Само при определени празници и обикновено доста се озорвам, защото всяко нещо си иска и редовна практика. Не знам дали пак ще правя някога шахматна торта, за това и икономично ще нарежа просто блатовете.  Mr. Green Hug

# 415
  • Мнения: 1 687
аз имам такъв комплект за печене на шахматни блатове, но вече втора година не съм го тествала. пусто вкъщи никой не обича тъмен блат, вкл. и аз Simple Smile

# 416
  • Мнения: 1 802
Здравейте, трябва ми торта за 30 човека.
Формата ми за печене е 26 см, което по стандарт е 16 парчета, но спокойно и с по тънки парчета може и на 20 бройки да се нареже.
Интересува ме обаче дали е нужно да си закупя по голяма форма за торта(евентуално и правоъгълна) ?

# 417
  • под тепетата
  • Мнения: 11 136
А защо не я направиш на два етажа, все ще ти е намира някоя по-малка тавичка.

# 418
  • Мнения: 1 802
Искам да си купя форми за торти, защото имам една единствена, а често прави торти. Така че това не ми е проблем.
Досега не съм правила торта на два етажа. Може би вече е време. Laughing
Чуденката ми е обаче дали да си купя една по-малка форма за втория етаж на 26-сантиметровата ми форма или да купя една голяма правоъгълна форма, която идея нямам колко трябва да е голяма, за да стигне на 30 човека.  newsm78

# 419
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 814
Искам да си купя форми за торти, защото имам една единствена, а често прави торти. Така че това не ми е проблем.
Досега не съм правила торта на два етажа. Може би вече е време. Laughing
Чуденката ми е обаче дали да си купя една по-малка форма за втория етаж на 26-сантиметровата ми форма или да купя една голяма правоъгълна форма, която идея нямам колко трябва да е голяма, за да стигне на 30 човека.  newsm78

Не знам колко са ти високи тортите, но при 26см диаметър щом говориш за 16 парчета , значи имаш предвид височина не повече от 6-7см. Ако тортата е висока поне 10-12см, парчетата ще са поне 22-24бр. Ако ще си купуваш форми си вземи 24см и 18см и така ще имаш възможност за различни комбинации. Определено обаче прави тортите по-високи и така няма да имаш притесненя относно броя на парчетата.
При правоъгълните форми, ако тортата е с височина 8см, ще ти е необходима торта 25/35см , за да изкараш спокойно 30 парчета

Общи условия

Активация на акаунт