Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 6

• 137 280
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
С Дермаролер. Това е един малък козметичен уред, който успешно отстранява не само пигментни петна, но и бръчки, белези, стрии и т.н. Ето на този сайт има повече информация – www.dermarollerbg.com

# 241
  • София
Аз си заличих пигментните петна от това лято с една опаковка на Filorga Professional против пигментни петна. Ползвах го на цялото лице вечер и само на петънцата сутрин за около 2 месеца. Изчезнаха на 95% на цялото лице.
Ето този:

Освен него след като го приключих си продължих миналогодишния FILORGA - AGE-PEEL. Много ми е икономичен на мен. Разделям подготвителните кърпички на три и дори ми остана от пилинга след като ги изхарчих. Направих тази зима 9 процедури през 7-10 дни.
Няма петънца. На чисто лице ако се вгледаш от близо се вижда само многооо леко, но ако знаеш къде да гледаш иначе няма никакви видими белези. Много съм доволна.

# 242
  • в огледалото на живота
Аз си заличих пигментните петна от това лято с една опаковка на Filorga Professional против пигментни петна. Ползвах го на цялото лице вечер и само на петънцата сутрин за около 2 месеца. Изчезнаха на 95% на цялото лице.
Ето този:

Освен него след като го приключих си продължих миналогодишния FILORGA - AGE-PEEL. Много ми е икономичен на мен. Разделям подготвителните кърпички на три и дори ми остана от пилинга след като ги изхарчих. Направих тази зима 9 процедури през 7-10 дни.
Няма петънца. На чисто лице ако се вгледаш от близо се вижда само многооо леко, но ако знаеш къде да гледаш иначе няма никакви видими белези. Много съм доволна.

Би ли споделила какъв тип пигментационни петна имаше?
Съмняваме да подейства при такова след раждане...

# 243
Ето този:
Би ли писала повече за продуктите на Филорга?Виждам,че са скъпи,но са нищожна част от парите за избелване,които съм дала през годините,така че се интересувам от марката.Колко стари бяха петната ти и евентуално причина,ако знаеш?А пилинга,за който споменаваш,в домашни условия ли си прави?  bouquet

# 244
И аз с въпрос - от къде купуваш професионалните продукти на Филорга? За другите знам и аз пазарувам от френските сайтове и аптеките, но професионални не съм виждала. И би ли обяснила по подробно как ползваш AGE PEEL. Миналата зима ползвах Мезо С , но не ми изсветляха петънцата.

# 245
  • София
Набързо да обясня за Филорга.

Първо петънцата ми се появиха от слънцето, при наличие на използване на 50 фактор и мазане постоянно. Поминалата година за първи път след лятото  ми се бяха образували и тогава ги заличих с микроиглена мезотерапия. Бях много доволна.
Миналото лято пак се появиха петънца, при условие че съм съм стриктна с мазането на слънцезащита.  Оправих ги с показания крем на Филорга + 9 терапии на Filorga Age peel. Това за около 3 месеца, може и малко повече. Самия крем за мен е страхотен. Освен, че прави кожата хубава, има озаряващ ефект на цялото лице, защото действа на образуването на мелатонина и го контролира. Много подходящо е да се ползва и след като са намалели или изчезнали петната, защото е превенция за нови петна. Аз го взех на страхотна цена от аптеки Субра /сега го няма/,  защото след 6-7 месеца му изтичаше срока на годност. Това не ми пречеше, защото аз го изхарчих доста преди това  Mr. Green Струваше около 75-80 лева. Преди време го гледах в Бюти шоп, но на около 150 лева. Сега мисля, че го няма.
Двустъпковия пилинг Ейдж Пил е много икономичен и стига за много повече от 5 пъти. Има 5 кърпички, които са за подготовка на кожата за пилинга, но аз ги разделям на три, защото са големи и го позволява. Така вместо 5 мога да направя 15 процедури и пак ми остана от тубичката на самия пилинг. Той се нанася на тънък слой,  стои се 6-7 мин. и се изплаква обилно с вода.  Няма лющене на кожата, просто се активизира естественото обновяване на клетките и така цялото лице изсветлява и се избистря. Моите петна бяха над горната устна /като мустака на Хитлер  hahaha/ и на двете бузи с диаметър около 1 см.  Прави се в домашни условия и е много лесен - не губи време. Веднъж седмично се прави. След като се отмие е много добре да се нанесе подхранваща маска или любимо масло, защото тогава кожата много добре проема и усвоява веществата, които я подхранват.

# 246
Магнолия, много благодаря за инфото, златна си  bouquet

# 247
Между другото разтърсих се он лайн за професионалните кремове на Филорга и намерих в аптеки Марви, но Profesional 50+, т.е. слънцезащитен професионален, външно тубичката изглежда точно като този против петна, но не мога да увелича снимката, за да прочета описанието. Дали са различни newsm78, против петна е писала Магнолия, а този , който намерих е с фактор 50+ защита. Може би ще го поръчам, защото и без това ползвам слънцезащита, но само си разсъждавам така дали са различни. Ще поръчам и Age Peel да видим как ще ми се отрази на мен.

# 248
# 249
Зимата ще мине, аз още не съм започнала (не им вярвам много) но някой видял ли е ефект от SCAREX силиконов гел против белези -Биотрейд, Melabel Tonic Избелващ тоник против лунички и петна или ДЖИНДЖИРА МЕДИКАСОЛ СПРЕЙ http://apteka.framar.bg/30022655/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … -30-%D0%BC%D0%BB-

# 250
  • София

Точно този е!

Между другото разтърсих се он лайн за професионалните кремове на Филорга и намерих в аптеки Марви, но Profesional 50+, т.е. слънцезащитен професионален, външно тубичката изглежда точно като този против петна, но не мога да увелича снимката, за да прочета описанието. Дали са различни newsm78, против петна е писала Магнолия, а този , който намерих е с фактор 50+ защита. Може би ще го поръчам, защото и без това ползвам слънцезащита, но само си разсъждавам така дали са различни. Ще поръчам и Age Peel да видим как ще ми се отрази на мен.

Не е същия. Има крем за слънцезащита от професионалната серия и изглеждат подобно с този, за когото говоря, но не са еднакви. Висока му е цената за слънцезащитен. Аз си поръчвам от Франция по 2-3 бройки от слънцезащита на Филорга от сериите за домашна употреба.  От там ми излиза по 15-16 евро за крем, а в България го продават за 60-70 лева.

# 251
kristalina04, мисля, че става въпрос за този:
http://www.thecosmeticpractice.co.uk/pigmentation-skincare-c10/f … eatment-50ml-p987

а от този сайт може ли да се пазарува и има ли доставка до България?

# 252
Да, 6 паунда /15-16лв/ е доставката за Европа. Ако поръчаш до английски адрес на превозвач /аз ползвам uktobg/ доставката до там е безплатна. На превозвача ще платиш около 5 лв да ти достави пратката до офис на куриер в твоя град.

# 253
Благодаря много   bouquet

# 254
Срещу петна помага най-добре химичния пилинг. Друг вариант, ако става въпрос за козметика е козметика с ретинол. Нищо друго не е в състояние да премахне пигментации, особено ако са от дълго време.
Защо пък ретинол?
Интересно ми е, защото знам, че е против стареене и бръчки, но не и против петна.
Ретинолът възобновява епидермиса, като излющва повърхностния слой и стимулира вазпроизвеждането на нови клетки. Така действа както срещу петната по кожата, така и изглажда бръчките и подмладява лицето, като цяло. Концентрацията на чист ретинол в продуктите трябва да бъде 0,5% и 1%. Тези с по-ниската концентрация могат да се използват и за околоочния контур. Става въпрос за специализирани професионални продукти.

Би ли посочила такива продукти?

Общи условия

Активация на акаунт