Рим-десета тема

• 74 206
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • Milano
 valya_bl , неприятна случка, добре поне че не се е случило в друг град, където няма консулство.

Би ли разяснила някои неща.

DHL е доставил вече съществуващ паспорт на съпруга ти ли?
Тогава ролята на посолството каква е?

Правиха ли ви някакви проблеми относно доказването на самоличността му?

пп. като правих ЛК на малката, на една жена пред мен й бяха откраднали портмонето с всички документи и беше дошла да си изкара нова.
Поискаха да докаже самоличност с някакъв друг документ със снимка, паспорт прим., но тя нямаше.
Затова трябваше да се върне друг път с 2-ма свидетели, които да потвърдят, че тя е съответното лице.
Това по ит.законите.

Би трябвало преди това да сте направили денунча в полицията и с нея сте отишли в посолството нали?

# 76
  • София
Ranick,  пиши на тази компания от линка, който ти пуснах и ги питай. Когато си поръчахме кола от адреса, където бяхме отседнали до летището дойде обикновено такси, което ни таксува точно, колкото се бяхме уговорили, т.е. те имат и таксита и смятам, че никакъв проблем няма да има да се уговори такси за адрес в самия град. В контакти има тел. и e-mail. Пиши им директно и ги попитай.  Peace
Благодаря

# 77
regina di cuori , когато разбрахме за липсата на документите,  бяхме вече в апартамента, беше към 21 ч. вечерта и първата ни мисъл беше да звъннем в посолството. От там един ведър мъжки глас ни каза" Еее, не се притеснявайте, той да е жив и здрав, хич да не му пука, нека дойде утре сутринта и ако има  акт за раждане, да го покаже." Добре, че дъщеря ни си беше вкъщи- веднага и поръчахме да сканира международния паспорт и да го пусне на имейла на посолството. На сутринта там вече са разполагали с данните за самоличността му. В посолството са казали, че не е необходимо да се обаждаме в полицията,освен ако не искаме:), но ние решихме, че е хубаво да си имаме и документ от тях. Един съвет- ако се случи нещо подобно, не търсете полицията, а карабинерите. Те се занимават с такива случаи. Полицията само ни препращаше към поделението, което е на временния адрес, където сме отседнали. Накрая ватиканската жандармерия ни прати при карабинерите и там за един час ни съставиха протокол. Този протокол сега ще ни е неоходим при ваденето на документи.
Скрит текст:
Почуствах се точно като в "Шестото клеймо" #2gunfire
Ролята на посолството беше, че използвахме техния адрес за доставка с DHL- така ни беше по-удобно.
Пожелавам безпроблемно пътуване на всички!!!

# 78
  • София
Здравейте, започвам да ви чета, с надеждата януари да хвърлим отново монета във Фонтана ди Треви! Харесали сме си зареждаща тридневна екскурзийка в първите дни на януари, съчетана с еднодневен шопинг по намаленията, вече две поредни години я осъществяваме. Миналия януари не случихме на хубаво време, яко дъжд, та не ни беше кеф по камънаците, но пък като пекне Слънце и се намираме в района на Колизеума и монумента на Витторио Еманиуле..... думите не са достатъчни!
Назад някой беше питала за Коледа, не мога да дам отговор, но 3-5 януари си е претъпкано, още има туристи от посрещналите Нова Година.
Аз лично се интересувам от хотели в централната част на града, но не безбожно скъпи! Ходим винаги две семейства, сутрин хапваме и поемаме...вечер кривваме леко настрани по вътрешните улици и хапваме в непретенциозни, но местни, квартални ресторантчета.

# 79
  • София
 Embarassed Намерих аз такси компания с поръчване онлайн, но сега срам не срам ще кажа, че не мога да се оправя и искам помощ. Това е сайта: http://www.etaxi3570.it/index.php/ Когато се въведе Roma(което си мислех аз, че е правилно) и после въведа адреса на хотела.....системата ми казва, че този адрес не е в Roma. Писах на адреса за контакти и от там ми отговориха, че първо трябва да въведа "roundabout"  Rolling Eyes Да ама аз като не знам кой? Молбата ми към някой наясно да ми каже кой точно Confused

# 80
  • софия
Малко да се посмеем
Скрит текст:
https://www.facebook.com/video.php?v=10154222780545657&fref=nf

# 81
Малко да се посмеем
Скрит текст:
Май и нашето знаме да сложат на мястото на италианското,пак ще е актуално филмчето Simple Smile .

# 82
  • софия
Малко да се посмеем
Скрит текст:
Май и нашето знаме да сложат на мястото на италианското,пак ще е актуално филмчето Simple Smile .
Абсолютно Simple Smile

# 83
zvanche, жестоко!  Joy Joy Joy Сега разбирам защо се чувствам у дома си в Италия!  Mr. Green

# 84
Embarassed Намерих аз такси компания с поръчване онлайн, но сега срам не срам ще кажа, че не мога да се оправя и искам помощ. Това е сайта: http://www.etaxi3570.it/index.php/ Когато се въведе Roma(което си мислех аз, че е правилно) и после въведа адреса на хотела.....системата ми казва, че този адрес не е в Roma. Писах на адреса за контакти и от там ми отговориха, че първо трябва да въведа "roundabout"  Rolling Eyes Да ама аз като не знам кой? Молбата ми към някой наясно да ми каже кой точно Confused

Ranick, отворих, за да погледна, но уви италианският не ми е сред силните езици. Виждам, обаче, че има задължителни полета за пощенски код на адресите. Въвеждаш ли го? Да не би това да е проблемът?  newsm78

# 85
  • Milano
Валя, направо сте имали късмет с дъщеря ви вкъщи.
Ако не помня зле ми бяха казвали, че ако си си загубил документите подлежиш на глоба, ако са ти ги откраднали - не, та този доклад от полицията ще е полезен.

Мерси, че сподели.

Звънче, много забавно.

Ranick, дай адреса да видим какъв е проблема.

Въвеждам произволно избрани улици, не ми дава никакъв проблем, нито CAP (пощ. код) ми иска.

# 86
Много забавно клипче Laughing И аз съм съгласна, че спокойно може да се сложи и нашето флагче.

Но, от престоя ми в Рим, добро впечатление ми направиха шофьорите - спираха, изчакваха да пресечем /разбира се на пешеходна пътека/.

# 87
  • София
Чак сега се добрах до компютъра..1.piazza della Rotonda 69    до (Ostiese Train station), която мисля, че е с адрес  Piazzale dei Partigiani, 34/35 Ако някой успее да ме светне къде бъркам.

# 88
Ranick трябва и пощ.код да въведеш в адреса.

Относно филмчето за италианските стереотипи е от доста години в циркулация,намирам го достоверно макар че няма перфектни народи.
Последния път на летището в Амстердам  чаках полета за Милано.Поканиха учтиво пътниците да се наредят на опашка преди изхода на гейта,единствените които се подредиха в идеална редица бяха холандците.италианците се скупиха и като отвориха вратите хукнаха през глава минавайки един над друг,имаше и паднали. физиономиите на холандците нямаха нужда от коментар а служителките се смееха на глас.

# 89
  • София
азиа_asia, пробвах с кодове, без кодове, с номер, без номер...няма значение, ще го зарежа този вариант. Благодаря ви за идеите.

Общи условия

Активация на акаунт