Студенти в Италия

• 75 678
  • 516
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не съм пробвала лично, но проверете ако заявите куриер през Спиди, от България - в сайта дават цена за доставка 118 лв. до 31 кг. А ето от сайта на Интерлогистика:
https://www.interlogistica.bg/bg/info/evropa/
Цената е като от България, 60 лв. /до 31 кг/+24 лв. адм. такса.
Това лично тествали ли сте го?

# 241
Момичета, благодаря за отговорите.
Спиди е добра опция, но от чужбина се обработва по-бавно и трябват 3 работни дни.
Който търси намира. Нали част от обмените е и трупането на житейски опит, включително за подобни битовизми.
Колетът е изпратен успешно за 51 евро през BRT - това е партньор на DPD и Спиди. Куриерът няма собствен офис и не взима пратки от адрес. Услугата се заявява и плаща онлайн, получава се фактура, етикет (ако разпечатваш сам) и QR код - ако се разпечатва в куриерска точка. След това колетът се носи в куриерска точка - това са магазини с друг предмет на дейност, тя предварително посети двата най-близки. Но някои работят само с малки пратки (магазинче за цигари), други и с по-големи (напр. оптика).
Сега чакаме детето, после и колета.
Весели празници на всички!

# 242
  • Варна
Здравейте! Има ли деца, които кандидатстват тази година в Politecnico di Torino?

# 243
Здравейте, имам нужда от съвети. Синът ми е приет в Милано (Бокони) и предстои търсене на квартира. Университетът предлага общежития като там наема започва от 750 евро. Та питанката ми е следната, дали да се пробваме да кандидатства за общежитие или да търси квартира? Какви са порядъците на наем на квартирите? Кога започвате да търсите квартира? По-лесно ли е да се намери стая или да се търси цял апартамент, който да дели с приятели? Порядък на месечна издръжка?

Общежитията не са лоши, но процесът по записване е абсурден. Трябва да влезете в портала през няколко устройства и да се надявате, че ще зареди на някое от тях навреме, за да запазите стая някъде. Претоварва се сайтът, защото почти всички са по тази схема. Някои хора вадят късмет, особено на първия рунд, но трябва да знаете какво правите. Аз не се доредих и първите две години бях на квартира, третата си я изкарах от България. Най-добре търсете съквартирант, някой познат, и търсете от рано. С малко късмет може да намерите нещо за по 650 евро на човек (без сметки), поне това бяха цените преди две години. Втората година бях в стая в споделен апартамент за 750 евро на човек с всички сметки. И двете жилища бяха на около 20 минути пеша от Бокони. Ако искате по-близо, очаквайте по-висок наем, тъй като районът е скъп. Имайте предвид, че повече студенти живеят на максимум 15-20 минути пеша от университета. Естествено може и по-далеч, но се целете към северните и източните квартали - те са най-безопасни. Имаше доста случки с познати и приятели, които ме наплашиха и не ходех на вечерните лекции, за да не се налага да се прибирам по тъмно, когато живях в по-южен квартал.

# 244
Здравейте! Има ли деца, които кандидатстват тази година в Politecnico di Torino?
моят го е избрал, но още не е подал документи.

# 245
  • Варна
Ние понеже все бързаме , моят син ще се яви на TIL теста на 12 март.

# 246
Ние понеже все бързаме , моят син ще се яви на TIL теста на 12 март.
  пожелавам му успех. Ще се радвам да споделите по-подробно, какво представлява теста. Моят се е насочил към SAT.

# 247
Здравейте,
Някой родител с дете, което учи или е учило в Католика в Милано? Ще съм благодарна на всякаква обратна връзка.

# 248
  • Сопот
И моята дъщеря ще кандидатства там.

# 249
Здравейте, ако има приети деца архитектура в политехниката в Милано, как се подготвиха за теста за прием? Онлайн учебници за подготовка и примерни тестове се предлагат само на италиански.

# 250
Има тези дни събитие на Скай лайнс точно за ПолиМи - излезе ми във Фейсбук реклама - на 19 март. Може да се включите и да разберете подробности. Доколкото знам от познати има онлайн курсове и на английски, има и учебници на английски.

# 251
  • Варна
Здравейте !
Вчера се прибрахме от Торино . Моят син се справи с теста, изкара необходимия брой точки. Впечатленията му са , че теста е бил много по-труден от примерните в сайта и това малко го разочарова. Примерните в повечето случаи ги е решавал без грешка. Ако някой нещо го интересува може да ме попита .

# 252
И ние ще кандидатстваме в ПолиМи и в Торино. Някой подаде ли вече документи? От Скай лайнс обещаха, че тези дни ще се изпратят списък с необходимите документи за подаване. Обаче не са много активни. Притеснявам се да не изтървем сроковете. Как се случват нещата при вас?

# 253
  • Варна
И ние ще кандидатстваме в ПолиМи и в Торино. Някой подаде ли вече документи? От Скай лайнс обещаха, че тези дни ще се изпратят списък с необходимите документи за подаване. Обаче не са много активни. Притеснявам се да не изтървем сроковете. Как се случват нещата при вас?
Здравейте! Явихте ли се вече на изпит ? Моят син се яви в Торино през март , изкара необходимия брой точки и получи имейл  потвърждение че е приет и да се запише като следва информацията дадена в сайта . Още обаче не сме потвърдили приема . Може сами да се запознаете с датите за кандидатстване и записване на сайта на университета . Не ви е нужна агенция .

# 254
Здравейте, браво на Вас, че сте се справили, успех на младежа!!!

Не сме се явили на изпит, той ще кандидатства със SАТ. Италианска или английска програма, даже италианска предпочита, той говори италиански.
С тези различни университети в различни държави, без агенция хич не ми е спокойно. Ние ползваме Интеграл, обаче те не работят с Италия.

Общи условия

Активация на акаунт