Студенти в Италия

• 72 849
  • 499
  •   1
Отговори
# 465
Добър вечер на хубавия празник Димитровден! Да отговоря - подготовката за изпита си е продължителна. Ще споделя каквото ми е известно като източници: 1. Профил мат. и физика в училище; 2. Книжките- 4 бр. Alpha test - Arched test- те са на италиански език, но може да се купят с код за онлайн тестове на английски; 3. Курсове- linguaviva; polimitestprep.com -
може да има и други школи; 4. Регистрация на платформата Cisia - там могат да се правят симулативни тестове.
Децата от математическите гимназии се справят много добре, но трябва и добра обща култура -история на изкуството, да посещават известните галерии, музеи или да разгледат техните сайтове.  И да бройките с италиански език са много повече.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 10:27 от Ranomi

# 466
  • Бургас
Привет,
Влизам с няколко въпроса  -  някой изпращал ли е пратка със Спиди до Италия, до parcel shop? Има ли някаква специфика при заявяването и изписването на адреса?
Има ли други варианти за изпращане на пакети от Бургас за Италия/изключвам Български пощи/?

# 467
Аз съм пращала до адреса на общежитието, не мога да помогна, но може да погледнете и Интерлогистика за Италия, лятото имаха по-добри цени от Спиди.

# 468
Може би да питате в Спиди как да напишете точно адреса.

# 469
  • Бургас
Справих се. Пунктовете за доставка излизат след въвеждането на кода в страницата за генериране на оварителница. Благодаря все пак.

# 470
Привет! Кога би трябвало да има резултати от  класиране в Бокони?

# 471
  • Отвъд алеята зад шкафа
В сайта пише "късен следобед на 12 ноември". Ако ми кажете оценките и сат, мога с голяма точност да прогнозирам приема.

# 472
  • София
Казват "в средата на ноември". Аз залагам за утре в 16 (15 часа тяхно време). Simple Smile

Явно не съм дочела, ама съм близо. Simple Smile

Ooo, това е ново, добавили са го в последните седмици. Утре вечер ще се броим. Simple Smile

# 473
В сайта пише "късен следобед на 12 ноември". Ако ми кажете оценките и сат, мога с голяма точност да прогнозирам приема.
Писах на лично. Благодаря!

# 474
  • София
При САТ над 1400 и пълен отличен в училище би трябвало да ви приемат в Бокони, в някоя от по-хубавите специалности.

# 475
Ако на ранен прием не ви приемат, не се отчайвайте, лятото приемат още доста народ и не с такива високи резултати. Успех!

# 476
  • София
Има резултати в Бокони!

Моят е приет BIEF ( Финанси).

Благодаря на Гадамер за разясненията за прием! По-лесно се чака, като имаш яснота. А и го помолих да повтори САТ , за всеки случай.
За статистиката: SAT 1520, успех 5,83/5,84

# 477
  • Бургас
В кой клас е добре да се вземе SAT?  А на курсове ходили ли сте?12клас сигурно е късно, имайки предвид, че сега се приемат документите на бъдещите първокурсници? Май сме позакъсняли с подготовката на другия кандидат-студент...

# 478
Има резултати в Бокони!

Моят е приет BIEF ( Финанси).

Благодаря на Гадамер за разясненията за прием! По-лесно се чака, като имаш яснота. А и го помолих да повтори САТ , за всеки случай.
За статистиката: SAT 1520, успех 5,83/5,84
И моето дете е прието същата специалност!

# 479
  • София
Сега излезе класиране само за ранен прием. Ще има още два -  зимен и късен. Има време за всякакви изпити. Моят се яви на SAT юни, не му/ми хареса резултатът и се яви отново през август. Не е ходил на курсове, но се готви сам.

Общи условия

Активация на акаунт