Някой преборил ли се е с щитовидната жлеза БЕЗ ХАПЧЕТА?

• 59 185
  • 138
  •   1
Отговори
# 90
+3!!!

Започвам да си мисля, че този тип теми за медицинска взаимопомощ трябва да се забранят.
Пишеш "щитовидна жлеза проблеми" и първият линк излиза в бг-мамма.
И четеш вредни глупости.

За 50 % от патологичните състояния на щитовидната жлеза, редовна доза от 200 мг йод би довело до ендокринен срив. При Хашимото например, източници на йод като водорасли (спирулина и т.н) са абсолютно забранени. Соя също. Йодът е профилактика. Стигне ли се до заболяване, в поне 50 процента от случаите, йодът е фатален.

Здравословните храни са въпрос на последната тенденция в популярната преса.

+1

+2

При Хашимото йода е абсолютно противопоказен,както и соята и водораслите!

Проблемите с щитовидната жлеза като цяло се свързват с:

- депресия,нервност,избухливост, плачливост, като цяло лошо емоционално състояние
- предменструален синдром
- проблеми с цикъла и женските хормони
- проблеми със забременяването
- проблеми с новородено бебе ( може да има кретенизъм или забавено умствено развитие)
- глутенова ентеропатия
- диабет
- задържане на течности в организма
- качване/сваляне на тегло, подуване, подпуване
- проблеми със сърцебиене
- проблеми със съня
- проблеми с косата,кожата и ноктите ( суха коса с мазни корени, суха,лющеща се кожа на тялото, особено под колената, оредели вежди, косопад и др. )
- задъхване, умора, ленивост, мързел
- чувствителност към силен шум и светлина

Чела съм много в чужди форуми и сайтове и от там съм запомнила всичко това. Може би има и други неща, някой ако се сеща да добави.

# 91
Имам Хашимото от 2008г. Уж в реьултат на бременност с близнаци, от които остана само единият. Според мен беше точно обратното - бремеността с изчезващ близнак беше в следствие от Хашимото, което развих след раждането на първото си дете.
Както и да е - пия си хапчетата и не ми пука. От както ми го откриха животът започна за мен. Беше кошмар преди това, мислех, че ще умра всеки момент, нямах нито сила за, каквото и да било, нито желание. Един безкраен, изтощителен кошмар. В момента не съм диспансеризирана при никой и си поддържам дозата сама.
И хора - Хашимото е автоимунно заболяване, не заболяване на щитовидната жлеза. Двете понятия са различни. Хашимото не се лекува - може да има ремисия, но не не се лекува. Не рискувайте здравето си с хомеопатия. Ако хомеопатията помагаше, съвременната медицина нямаше да съществува.

# 92
  • Sofia
какво значи да си диспансеризиран,има ли някакви "ползи"?

# 93
какво значи да си диспансеризиран,има ли някакви "ползи"?
Ходиш периодично на прегледи при специалиста(на 3 или 6 месеца), без да искаш направление от ЛЛ.

# 94
  • Sofia
само при един избран,а не при който си реша?

# 95
katrinkoleva, аз съм с Базед, но следя и темата за Хашимотото. Там има много момичета, които хвалят Начев - забременели благодарение на адекватното му лечение, през бременноста също се следят при него. Защо не отидеш при него на преглед. За ТСХ-то, ако не се лъжа, даже трябва да е под 2 ако искаш да забременяваш, поне според него.
При хиперфункция йода също е противопоказан.

# 96
Lemy, благодаря ти. Виж тази тема, аз мисля, че си намерих лекар ... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=831998.0
да видим обаче другия проблем какъв е ... Темата е от мен

# 97
z1983 може ли да кажеш повече за това как се изследва инсулинова резистентност. ....

# 98
Lemy, благодаря ти. Виж тази тема, аз мисля, че си намерих лекар ... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=831998.0
да видим обаче другия проблем какъв е ... Темата е от мен
Писала съм там преди, за ЯМР-то.
За Инсулинова резистентност най-добре е да се направи ОГТТ, като се изследват и захарта и инсулина.
http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B3%D1%82%D1%82

# 99
МЕРСИ. ЩЕ СЕ КОНСУЛТИРАМ С ЛЕКАРКАТА МИ !

# 100
само при един избран,а не при който си реша?
Да, само при един и същ, който си избереш да те проследява. Даваш съгласие за диспансеризация при него с подпис върху амбулаторен лист за преглед.
Има си предимства, има и недостатъци, затова всеки сам си решава.
Едно от предимствата са периодичните изследвания, на които специалистът те изпраща.

# 101
  • Sofia
мерси  bouquet

# 102
Индексът HOMA

HOMA, или хомеостатичен модел за оценка на инсулиновата чувствителност, е прост индекс за определяне чувствителността на тялото към инсулин, базиран на стойностите на кръвна захар и на инсулин на гладно.
Индексът се изчислява по следната формула: HOMA = (Глюкоза х Инсулин)/22.5, където "Глюкоза" е нивото на кръвна захар на гладно, "Инсулин" – нивото на инсулин в кръвната плазма на гладно, а 22.5 – постоянна величина. HOMA варира от 2 до 15, като по-ниските стойности показват по-добра инсулинова чувствителност. Така например стойности на индекса около 2-2.5 демонстрират висока инсулинова чувствителност и добър гликемичен контрол. Стойности около и над 4 са признак за понижена чувствителност на тъканите към инсулин или инсулинова резистентност. Индекс над 8 обикновено се асоциира с наличието на захарен диабет тип 2.

Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/3554_kak-da-opredelim-insulinova … ost#ixzz3YsuF6aoQ

# 103
здравейте,знаете ли в събота (04.10.2015) доктор Емил Начев(ендокринолога) къде ще приема пациенти.моля ви пишете ако знаете

# 104
Много се радвам, че откривам темата. Ще се опитам да я следя. Ще споделя и аз какво вземам.

От скоро пия хапчета * от това лято. При мен има високи нива на Анти-тироглобулин тела и ТСХ. Лятото се чувствах много зле. Правих един томограф с йоден контрастен разтвор и мисля, че това разбърка/ отключи нещата, както и стреса...прословутият стрес.

Освен хапчетата, Л-тироксин, които почнах юли месец, от есента почти всяка сутрин пия няколко лъжици смляно ленено семе с гореща вода, помощник за стомаха (смилам по малко количество за седмицата и го държа в буркан в хладилника). Това почнах септември, а после октомври и Омнибионта про-натал, комплекс витамини с желязо, магнезий, йод, фолиева киселина.
Изненадата  за мен беше, че при кръвни изследвания анти-тироглобулин телата бяха спаднали на 100, лятото бяха 360. Не знам на какво се дължи, стресът в работата не се промени, та може би е от добавките, или от лененото семе?? което помага за пречистване на стомаха.

Януари ще правя нови изследвания и ще видя дали анти-телата продължават да се понижават.

Вземам и селен, предимно под формата на бразилски орехи. Отначало вземах добавка селен, Цефасил, но мисля, че има захароза в нея, в листовката поне не се препоръчваше при висока кръвна захар.

Също - Вигантол, вит. Д3, по 5 капки няколко пъти седмично.

Освен това -- когато бях наистина зле, с болки в гърлото, правих гаргара с отвара от еньовче. Бях попаднала на информация в интернет, че помага и действително сякаш болките тогава утихнаха, но после спрях с гаргарата и сега я правя, ако усетя болки в шията и гърлото.

Друго, вечер от време на време си мажа шията, около щитовидната жлеза с  масло от вечерна иглика - на английски е primrose oil. 

Не знам кое е помогнало за анти-телата, а и следващите изследвания ще потвърдят дали тенденцията да намаляват продължава..

От позната чух, че липовият чай също помага.

Споделяйте и вие какво ползвате и знаете.

Лекарка по вътрешни болести ми спомена, че последно се предполага, че автоимунните заболявания се влияят много от стомашната флора. Изключително важно стомаха да е редовен, да не се натрупват токсини в организма.  Тя препоръчва и куркума.
Има и предположение, че при автоимунните заболявания на щитовидната жлеза, глутена се припознава от жлезата като анти-тяло и затова се препоръчва да се избягват глутеинови храни, по-скоро съветът е да се набляга на ориз.

Лек спорт - сърдечният ритъм подпомага и стимулира производството на хормони.
Ако имате сърдечни оплаквания, сърцебиене например (при мен се появи в лека форма откакто пия хапчетата)   - чай от глог, цветове, листа, плодчета.

Дано съм помогнала на някой с полезна информация.

Чух от един човек и за  т.н. йодено дърво, забравих точното му име, но плодовете се препоръчват като много богати на йод. В Пловдив в оранжериите се продавало, непроверена информация, но ако някой знае нещо повече да сподели.
 bouquet целувки и кураж на всички

Здравето е най-вече в нашата красива природа и трябва много да я пазим!!! Тя е дар и ни лекува. Да я обичаме, защитаваме и пазим.

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 21:12 от liato

Общи условия

Активация на акаунт