Искам да кажа ... (4)

• 32 234
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Преди около месец рязко и изведнъж спря да ми се яде сладко. Нямам никакво обяснение. Напротив, плаша се. Чета като луда из нета, какво може да означава това.
Шоколадът винаги е бил мой верен спътник, а за тортите да не говорим. Влизала съм сама в сладкарница, и съм си поръчвала ( и изяждала  Blush) три (!!!) парчета торта. Ставала съм посред нощ за "само една лъжичка" течен шоколад... Мъжът ми и детето не ядат сладко въобще, затова поддържането на запаси и обикалянето по сладкарници винаги е било моето малко лично бягство от всичко и всички... Имаше период, в който и кафето си пиех със захар.

Ако някой има идея на какво може да се дължи, да пише. Съвсем сериозно.
Може да се дължи или на бременност или на менопауза или на други хормонални промени. Друго обяснение на симптом, свързан с рязка промяна във вкуса към храната, не знам.. Wink
Не се плаши толкова.

И аз съм чела, че по време на менопауза, както и през perimenopause (пред менопауза) се променят вкусови и други щения. Май беше заради хормоните.

Един-единствен път през животеца ми не ми се е ядяло сладко: когато за 2 месеца бях веган. Е няма такъв кеф. Килограми се сваляха от самосебе си, бях пълна с някаква щура енергия от сутрин до късна вечер (много нетипично за мен), кожа се изчисти, коса заблестя..абе за тези 2 месеца промените бяха супер.

# 616
О, намерила съм месарница, в която продават кисело зеле (имат си охладени помещения и им се получава - хървати са), а шкембе готвя редовно - има в арабските месарници Simple Smile.
Западна Австралия е много различна от другите "чужбини". Пърт е най-изолираната столица в света.
На 5 часа полет сме от най-близкото място, в следствие на което сме сред най-скъпите градове, а стоките в магазините са силно ограничени.

# 617
  • Варна
Имам позната, която живее в Пърт Simple Smile

# 618
  • София
Един-единствен път през животеца ми не ми се е ядяло сладко: когато за 2 месеца бях веган. Е няма такъв кеф. Килограми се сваляха от самосебе си, бях пълна с някаква щура енергия от сутрин до късна вечер (много нетипично за мен), кожа се изчисти, коса заблестя..абе за тези 2 месеца промените бяха супер.
Хм, а защо спря? Защото ти се прияде не-веганска харана ли?
Аз пък не знаех, че веганството има такова благотворно влияние, да взема да пробвам някой път Rolling Eyes

Бърдс, не че нещо искам да ти кажа...ама единственият път, когато у нас грамаден тоблерон прашаса върху хладилника, беше, когато бях бременна с Ники, първите 3-4 месеца Wink Едно тестче ли да вземеш да си направиш, а?

Аз с мита за вкусната българска храна се разделих, откакто започнахме да ходим в Гърция.Толкова близо, а толкова различно. Там ям като обезумяла риби, тахан, хляб, маслини, кисело мляко от това цеденото, тиквички, хайвер...Абе страшна работа. Не ни е лоша кухнята, напротив, но средиземноморската е моята Heart Eyes

# 619
Кръвта ми е в норма, следя си кръвната картина по други причини - нямам отклонения.
Някакво хормонално разбутване е, явно, или пренасищане на организма с магнезий, че пих два месеца. Продължавам да чета и да ръчкам. Личната ми каза - "Да ти имам проблема!", но за мен е важно, защото държа да знам какво точно ми сигнализира организма.

За бременност - пу, пу, и заключ fingerscrossed
Цикълът ми е като часовник, а и откакто спрях да ям шоколад вече се яви веднъж, така че е много малко вероятно. Но ще изследвам и тази хипотеза.

# 620
Искам да кажа, че заради вас сега ям Milka Bubbly кафяв  Mr. Green

# 621
Просто понякога вкусовете на човек се променят, Бърдс, аз сега ям неща, от които като малка направо ми се гадеше. Това е според мен при теб.

Искам да кажа, че времето се затопля и е чудесно. Ще направим традиционните есенни разходки с децата до едно любимо местенце и ще вземем кошница. Събираме жълъди, кестени, шишарки, шипки и всякакви подобни и си украсяваме, а така също и научаваме всеки път по нещо за някое дърво, растение, сезон, за природата.
Всяка година с детето правим по нещо заедно за Коледа - ръчно правени картички и разпращаме на приятели, друг път повече сладки, миналата година ръчно правени опаковки за подаръци, а тази година ще правим играчки за елхата само от естествени материали и спрей. Та с разходката ще набавим и материалите. Ще си вземем малко живо дръвче за Коледа.

# 622
Мис Ноар, най вероятно я познавам или поне съм чула за нея Simple Smile. Не сме много българите тук.

# 623
  • София
Белинда, от мързел. По принцип вкъщи готви основно мъжът ми, ядем и доста навън. Та моят мъж, който е мръвкар от класа, отсече, че който иска да зоби само разни безмесни храни и салати, киноа, ядки и прочие алабализми, да си ги прави. 

Навън пък ми писна като седнем с приятели всеки да си взима готвено, пица, прочие, аз да кълва само салата.

На всичкото отгоре и бирата бях спряла..абе писна ми в един момент. Но се чувствах супер, да, не мога да си кривя душата.

# 624
  • София
Искам да кажа, че обожавам шоколада, който продават в Лидл и сега като говорите за шоколади и палачинки само за него си мисля.

Оххх и аз само него обичам и признавам! Добре, че нямам Лидл на удобно място и не ходя често  Laughing

# 625
Кръвта ми е в норма, следя си кръвната картина по други причини - нямам отклонения.
Някакво хормонално разбутване е, явно, или пренасищане на организма с магнезий, че пих два месеца. Продължавам да чета и да ръчкам. Личната ми каза - "Да ти имам проблема!", но за мен е важно, защото държа да знам какво точно ми сигнализира организма.

За бременност - пу, пу, и заключ fingerscrossed
Цикълът ми е като часовник, а и откакто спрях да ям шоколад вече се яви веднъж, така че е много малко вероятно. Но ще изследвам и тази хипотеза.

Потърси tcm spleen. Може да намериш някакъв отговор.

# 626
Не съм правила много шантави неща в живота си, затова искам да кажа, че днес направих едно - излязох в 12:30 от работа, отидох и записах втора магистратура, решението се взе за около 10 минути, супер спонтанно, до някъде под натиск... просто отидох, подадох документи и се записах  #Crazy Та 4 часа по-късно вече съм записана...

# 627
Искам да кажа, че обожавам шоколада, който продават в Лидл и сега като говорите за шоколади и палачинки само за него си мисля.

Оххх и аз само него обичам и признавам! Добре, че нямам Лидл на удобно място и не ходя често  Laughing

И аз нямах, но наскоро отвориха под носа ми до работата ми и всяка сутрин минавам за кисело мляко и вода оттам, гледам да заобикалям щанда с шоколадите, но не винаги ми се получава.

# 628
Над нас летят някакви военни самолети /може би е учение/, но е много страшно. Звукът е ужасен.

# 629
Над нас летят някакви военни самолети /може би е учение/, но е много страшно. Звукът е ужасен.

Ако живееш близо до летището, или по трасето от военните хангари до летище София, може да репетират за голямото авиошоу в събота.

Общи условия

Активация на акаунт