ВТОРИ клас

• 76 783
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • у дома
Похвалвам част от коледните подаръци на малкия
от тук https://www.ozone.bg/nastolni-igri/nastolni-igri/dobble/ - играем я всички...
от тук http://www.mytoys.de/Smart-Games-SmartGames-IQ-Puzzle/Lernspiele … p.ca02.02/2394013 - имаме подобна,но с нея не се прави пирамида,а стази може-ето ни и другата http://www.mytoys.de/Smart-Games-SmartGames-IQ-Fit/Konzentration … a02.02.18/3334005 - тази също си има предимства ,защото фигурките са двойни и от едан и от другата страна са различни...
- това също му хареса,той е от тези,които не учиха лятото таблицата за умножение и сега му е интересно да се занимава...
Споделете за интересни попадения,защото от януари до март сме на 6 детски РД на наборчета и търся идеи...

# 691
Дядо Коледа дойде, донесе подаръците.Поигра малко с тях, вече не са му интересни.Оглежда се за нови неща, които все още няма  Laughing
А когато стане дума за решаване на задачи или за четене, то са сръдни, цупене и т.н.
Не намерих точния подход и начин да му стане поне малко интересно и все с караници се случват нещата.

# 692
  • у дома
Аз не се оплаквам от моето-чете си доброволно,има домашни за училище,които се опитвам днес да приключим,за да нямаме повече задължения,но нещо май няма да се получи и ще се дописва и утре...Искаше ми се да порешаваме малко състезателна математика ,но реши темата от миналата година от Математика без граници и до тук -за съжаление сборникът на Георгиев хваща прах и все не ни остава време да стигнем до него,а е чудесен,но колкото толкова...Вътрешно се ядосвам,защото с почти никакво допълнително решаване е втори при нас на КМС и по принцип може,но просто не ни остава време за системно решаване...

# 693
Пу пу да не ви е уруки Laughing Laughing Laughing

Колкото и да не ми се иска да изпадам в истерии , не виждам друг начин и с караници и наказания ще се случват нещата.
Пък да ме мрази колкото си иска.
Как не ми се падна едно ученолюбово, само красиви ми се падат.
 Laughing Laughing Laughing

# 694
Пу пу да не ви е уруки Laughing Laughing Laughing

Колкото и да не ми се иска да изпадам в истерии , не виждам друг начин и с караници и наказания ще се случват нещата.
Пък да ме мрази колкото си иска.

Ох и при нас положението е същото,за да си напише домашните то са караници,наказания и т.н.,нерви не ми останаха вече,но ако не и "вися" на главата нищо не прави,вече се виждам в чудо с нея  Rolling Eyes Rolling Eyes
Иначе от Дядо Коледа получи образователни игри и така модерните ластици за плетене и е супер доволна,по цял ден с това се занимава,но усещам,че до 2-3 дни ще и е минал мерака  Laughing Laughing

# 695
  • у дома

Големият ми е от тези деца,които все трябва да се ръчкат,контролират и т.н-учи в МГ от 5 кл и то доброволно по собствено желание,отличник е,но просто ми е писнало вече само да му напомням и да го контролирам написал ли си е,научил ли си е,та ти съчувствам...Само за книгите не го ръчкам-може да си чете и денем и нощем на лунна светлина даже,защото гася лампата.
Дребният е по-организиран откъм писане на домашни и по принцип си е друг темперамент-бърз е,гледа да не се мотае с домашните,за да може да се занимава с каквото му е интересно...

# 696
При мен проблемът е друг.
Големият е най-доброто дете, за което може да си мечтае една майка.
До 6 клас - пълен отличник, без зор, по желание, сам.
Но се захвана с футбол.
Замина за "големия град" . беше 8 клас.Сам самичък.
Никакви проблеми не ми е създавало детето.Но заряза ученето.
Едното за сметка на другото.От едно се лишаваш с цената на друго.
От там - не съм сигурна дали е било правилно или не .
И такива ми работи Laughing Laughing Laughing...
Малкото незнам на къде ще се насочи, но все ми се иска да е учен. Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 14:25 от ratridi

# 697
Аз пък съм измислила следния начин за учене през ваканцията, за да няма караници и да му е интересно. Още в началото на ваканцията съм му казала какво ще искам да прави всеки ден задължително и чак тогава да пуска телевизор и компютър. А задачите са съвсем малко, колкото за разгрявка - 1 задача по български, 5 по математика и една глава от Ние врабчетата (защото само тя остана недочетена).

# 698
Моят приключва "Магьосникът от Оз" и каза, че му била интересна.

# 699
  • España (Плевен)
Честита Коледа!
Да се запиша при вас, може ли?
Дядо Коледа (в който вярваме още) ни донесе глобус, енциклопедия за космоса, 2 книжки: Алиса в страната на чудесата и Приключенията на Пинокио. Сега сме започнали Алиса.
Започнахме и таблицата (която и ние не сме учили лятната ваканция) - сега сме до 4. Малко ни е трудно...

# 700
Дядо Коледа тази година донесе по-дребни неща, но младежът така и не можа да измисли какво всъщност иска. А и всичко си имат - една камара настолни игри, конструктори, коли, камиони, пъзели. Изчерпах се и аз откъм идеи какво да купувам. С парите, които дадоха баби, дядовци им взех по едно пухено яке още преди 2-3 седмици и сега по един халат за баня. От вуйчо си и чичо си също получават подаръци и камарата наистина става ненужно голямо, ако всичко е играчки. Получиха играта "Хотел". Интересна е, когато играем четиримата, но отива към 2 часа. Големият обаче взема много на сериозно печалбите/загубите - ако печели е усмихнат; губи ли, се скръндзи за всеки долар, сълзи, сополи, ще речеш, че истински пари губи.
От домашните е направил само 2-3 страници от една малка ваканционна книжка по български. Трябва да я довърши. Освен това има стандартното всекидневно домашно по математика плюс 1 лист със задачи. По английски няма нищо. Като цяло за 2 часа му е работата по домашните, ама ей на, нищо не е свършил. Вярно, че и ходим насам-натам по гости, но все пак. Оставила съм го без ръчкане, само напомням, да видим кога ще си свърши работата. Все оправдания си намира. За сравнение малкият имаше около 10 страници домашно от две книжки Моливко и вече отдавна е забравил за тях. Още първите дни седна самичък и си ги направи. Сега си знае, че е напълно свободен, а на големия мотльо ще му висят на врата домашни сигурно до неделя.

# 701
ХУбава ли е играта Хотел?

# 702
ХУбава ли е играта Хотел?

Интересна е. Горе-долу на принципа на Монополи. При първоначален прочит, правилата изглеждат малко объркващи, но като започне играта, се оказва, че всъщност са много прости. Движиш се по разчертано поле според показанията на зарче. Можеш да си купиш парцел земя, ако попаднеш на съответно квадратче, което ти разрешава това. Веднъж сдобил се със земя, можеш да започнеш да строиш хотели на нея. Колкото повече сгради успееш да построиш, толкова по-скъп е хотелът. Много важно е да успееш да поставиш повече входове на квадратчета, които заобикалят хотела, защото само ако противниците попаднат на квадратче с вход, заплащат за нощувки. Техният брой съответно се определя от хвърляне на зарчето. Забавно е. Понякога се разминаваш евтино само с една нощувка, но може да се наложи да платиш и шест. Има стратегия в играта, но и известна доза късмет, защото има възможност да построиш  безплатна сграда, но има и вариант, при който трябва да я платиш в двоен размер, а това може да те разори. Ако някъде не можеш да си платиш, се налага да продаваш хотел или парцел. Забавна е, определено. Трябва обаче да играят трима или четирима, за двама определено не става. Много скучно би било.
С нашата кутия имаше и един проблем. На част от сградите липсваха покривите, но я купихме от друг град, а я разопаковахме чак вкъщи, така че нямаше какво да направим за липсите. Направихме нови покриви от парчета шперплат.

# 703
  • София
Относно настолните игри за деца, аз купих "Околосветско пътешествие" с надежда да е забавна и образователна, но не е нито едното от двете. А е доволно скъпа. Не я препоръчвам.

При нас най-голям успех извади един неочакван подарък, който изобщо не беше предвиден. Бях поръчала комплект за караоке от Амазон, а в опаковката имаше пъхнат и един комплект за плетене на гривнички от ластичета. Три дена се плетат гривни, та пушек се вдига...

# 704
При моята манията по гривничките отмина. Ролери получи, много им се зарадва, справя се чудесно  Peace Страхотна бяла зима е при нас, вчера поиграха доста в снега, днес пак....красота  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт