Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 890
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • UK
Деже, защо те притесняват сборните групи  newsm78 Аз съм забелязала, че малката е щастлива с деца и от другите групи, ама знам ли - може не всички да са доволни  Rolling Eyes По-добре да свиква от малък с  нови лица, така си мисля аз де  Wink
Защото трудно се адаптира, трудно свиква, ако го пратя днес, ще стои в един ъгъл цял ден, няма да гъкне, и утре категорично ще откаже да ходи. Обаче ако това ще е постоянна практика, вероятно не мога все да го държа вкъщи. То хубаво сборни групи, но поне да си бяха в тяхната стая, или пък някоя пот техните госпожи да е там, а то ни мястото, ни госпожите, ни децата познати. Едва ли не ще го излъжа, пращам го на градина, а отива на съвършено различно място.

# 346
Деже, и при нас е така...

Моят е първа група, вчера го оставих в неговата си група на втория етаж, а вечерта го намерих долу във втора група.. Shocked

Отговорът беше, че от неговата група имало само 8 деца и не можело, цитирам - двама души да обгрижват осем деца Shocked...че как да не могат, нали това им е работата...

Издразних се, и аз не обичам сборните групи, добре поне че беше неговата госпожа следобеда и днес сутринта, за другата смяна незнам коя ще е...То в тази група беше цяло лято, познава ги като цяло децата и госпожите, но...

Все пак си мисля че на втория етаж е по-топличко, пък те ги събрали на първия...но изхождат от собственото си удобство, така им е по-лесно да разнасят храната предполагам, та затова...

# 347
  • Пловдив
при нас досега сборни групи имаше само миналата година от Коледа до НГ и лятото.
Но май и не е имало толкова болни... Поне аз не съм забелязала Peace

# 348
То хубаво сборни групи, но поне да си бяха в тяхната стая, или пък някоя пот техните госпожи да е там, а то ни мястото, ни госпожите, ни децата познати. Едва ли не ще го излъжа, пращам го на градина, а отива на съвършено различно място.

Много драматично го приемаш. Имай предвид, че сборните групи са честа практика преди/след почивни дни, по време на грипни епидемии, от 1-ви юни до 15-ти септември. Да, възможно е да не му хареса в сборните групи, особено ако чуе твоите разсъждения и долови, че си притеснена, но много деца нямат нищо против, най-малкото защото им е интересно. Току виж и "новите" учителки станат любими. Стига да са осигурени нормални битови условия и отношение в сборните групи, за мен са даже полезни, защото учат детето на адаптивност.

# 349
  • Пловдив
с горното мнение съм напълно съгласна Simple Smile
Пуснах го в първата сборна група с много притеснения и понеже си бях вкъщи, смятах ако не му хареса, да си го оставя... Следобед го взех супер въодушевен, че играл с на големите деца играчките Simple Smile
След това, лятото обиколи всичките групи в градината, съответно - и всички госпожи Simple Smile На всички им знае "номерата", както и при коя, какво минава hahaha
...но пък той си е бързо адаптивен и няма проблеми

При нас, комбинират първо двете групи от един набор, след това - 1 и 2  и съответно 3 и 4 и чак след това, ако се налага, смесват "малките" с "големите"

# 350
Аз от сутринта се опитвам да се свържа с детската градина, за да кажа, че детето няма да ходи в следващите няколко дни, защото кашля. Бяха ни казали, че е хубаво да предупреждаваме Grinning
Не знам как ще я караме, ако продължава да боледува през няколко седмици. Ужасно неприятно му става на шефа ми, а кашлящо дете на детска градина смятам, че не е редно да се праща....
Изтръпвам от ужас, ако се наложи да излизам в болнични и заради големия ми син, а ако и аз се заразя покрай тях ooooh!

# 351
  • Sofia
Приема го съвсем нормално като си познава детето ooooh! Доколкото помня, току що е тръгнало на градина и изрично се споменава, че трудно се адаптира. Всеки с откарано дете може да разказва случаи как му харесало навсякъде. Сборни може да има през празници, ваканции, но при нас никога не са събирали децата, когато са малко заради болести.

# 352
  • София
При нас яко ги 'месят', особено лятото. Тогава има по 4-5 деца от всяка възраст в сборна група. Т.е. в една група има от 3г. до 7г. Предполагам, че така им е по-лесно - големите се оправят сами и евентуално помагат на по-малките.
Иначе е имало случаи примерно 2-те трети групи да са заедно. Не знам как го решават това, може би зависи и от текущото присъствие.

И да - събират групите при болести. Особено по грипно време остават по една яслена и макс 2 градински групи.

Аз се бях притеснила миналата година за малкия, понеже малко трудно свикна. Но по Коледа беше с кака си в сборна група.  Тя после докладва, че не си бил играл с нея, ми тичал с други деца. И аз се успокоих, че не е толкова черно положението, колкото аз съм си мислела.

# 353
  • UK
Благодаря, това щях да допълня, че разсъждавам драматично, защото така приема тези неща детето. Иска ми се поне малко да посвикне с градинската обстановката като цяло, той от началото на година е ходил две седмици. Ходи на ясла на друго място, но ходи много малко и или беше до обяд и плачеше много, или болен.  

# 354
Аз подозирам, че при нас са само 8 дечица, не защото всички са болни, а защото тези дни са неучебни за училищата заради снега при нас и някои родители са оставили децата вкъщи с каки/батковци, или ако има кой да ги гледа - че голям сняг натрупа при нас....

Вчера госпожата ми вика-ами вие си преценете дали да идва, при това положение  - в смисъл, че са в сборна група... От сряда миналата седмица сме вкъщи, че изкара вирус някакъв, не мога отново да отсъствувам от работа, за да го гледам вкъщи здрав...пазя си дните, за когато е болен Confused

То ясно, че ще има сборни групи...те тепърва сега предстоят декември/януари по празници и почивни дни, но за мен е вид стрес тази смяна на обстановката...знам ли..

# 355
И моето мнение е, че излишно се драматизира със сборните групи, но вие си знаете децата  Hug
Desive, моята не е "отракана", както се изрази. Просто считам, че адаптацията се възпитава, в това число част от това възпитание в адаптация е да позволите на децата, без предразсъдъци, да срещат нови хора и нови обстановки. Полезно е и не боли толкова  Wink Това, естествено - от моята камбанария  Sunglasses

# 356
За съжаление не на всяко дете му се получава да заплува в свои водѝ извън капсулката си.
Обаче такава е действителността. Педагозите/градинското обкръжение също имат деца, близки или самите те се разболяват. Децата им имат ваканции, някои са с малки деца. Човешки неща. За нас като родители е добре да бъдем предупреждавани за сборни групи и доколкото е възможно, да облекчим емоцията с малко предварителна подготовка или дори с намиране на алтернатива. 

# 357
  • София
За съжаление не на всяко дете му се получава да заплува в свои водѝ извън капсулката си.
Обаче такава е действителността. Педагозите/градинското обкръжение също имат деца, близки или самите те се разболяват. Децата им имат ваканции, някои са с малки деца. Човешки неща. За нас като родители е добре да бъдем предупреждавани за сборни групи и доколкото е възможно, да облекчим емоцията с малко предварителна подготовка или дори с намиране на алтернатива. 
+1

# 358
  • София
При щерката има едно детенце, което вече 4-та година плаче сутрин. След като влезе и децата помогнат малко да се успокои, спирало да плаче. Питала съм моята после дали то реве - не реве, но ако някой го бутне или му вземе играчката и почва да плаче. Или ако учителката направи някаква забележка - пак плачело. Т.е. много лесно се разстройвало.

# 359
date=1414491527]
+1 Peace

Общи условия

Активация на акаунт