Кюретаж и забременяване след това - тема 55

• 33 773
  • 709
  •   1
Отговори
# 525
Жоцка, страхотни новини!
Днес ми дадоха епикризата. Ето и резултата от хистологията. Ако някой разбира нещо да се включи, че ми се струва за притеснение
Скрит текст:
Коагулуми, фрагменти от децидуа с обширни кръвоизливи и левкоцитна инфилтрация, единични кистозно трансформирани жлези

# 526
  • Бургас
Здравейте момичета,

За зло или добро се записвам и в тази темичка.

До началото на миналата седмица бях бременна. За съжаление всичко приключи в 10г.с. с мисед, три дни след сватбата ми. Кюретажа ми беше преди седмица и вече физически почти възстановена, бавничко се измъквам от дупката в която изпаднах. Това беше първата ми бременност, сравнително дълго време чакана и е излишно да казвам, че отчаянието първите дни си беше на ниво. Нищо. Успокоявам се, че това просто не е било моето детенце. Сега просто стискам палци всичко с мен да е наред след процедурата. Оказа се, че имам някакви "особености", както се изрази док, които леко са усложнили кюретажа. Нямам идея какви по характер особености ... първият контролен преглед предстои.
Това за мен ... имам хиляди въпроси, които искам да ви задам, но ще ги пускам един по един. Нека да не ставам прекалено досадна  Wink

Желая Ви успешен ден   bouquet!

# 527
  • NE
Пате Нито хистологията, нито епикризаата дава нужните отговори. Хистологията е какво е видял лекаря по време на К, а епикризата каква процдура и терапия са ти прилагани. Tired
Solace Съжалявам, че се записваш. Радвам се че успяваш да разгледаш нещата и от друга страна. Попитай доктора си какво е установил по време на кюретажа. Там може да се крие отговора за забременяането, а за миседа виж какво може да пуснеш на първата страница. Peace Аз бих те посъветвала да обърнеш внимание на щитовидната жлеза, половите хормони и инфекции като листериоза, токсоплазмоза и др.

# 528
  • София
Solace съжалявам, че се записваш тук. Знам, че болката е огромна. Пожелавам ти всичко лошо да е минало вече за теб и от тук нататък само хубави и положителни неща. Дано на контролния преглед да получиш отговор на всичките си въпроси. Успех  Hug

# 529
жоцко, страхотни новини, стискам палци силно силно всичко да е наред и след 9 месеца да ни показваш снимки на твоето ангелче!!!
kasmetchence аз съм много доволна от Д-р Калчев в клиника Малинов. Ходила съм и при други "известни" лекари но от Д-р Калчев съм много доволна.

# 530
  • В градината...
Писах, писах, даде накрая грешка и всичко се затри  ooooh!

Solace, добре дошла тук, защото тази тема е една доста положителна тема и води само до хубави резултати, независимо по какъв повод сме се записали  Hug

Пате, Феичка ти гое казала  Naughty

Жоцка, честито да ти е сърчицето, все така да бие  Hug

Аз е излишно да казвам колко съм доволна от д-р Калчев при моите нулеви шансове да забременя. За мен медицината беше казала едно голямо и твърдо "НЕ". Вече съм при д-р Чучумишев, от него също съм доволна, вчера бяхме на ранна ФМ.

# 531
  • Варна
Solace, добре дошла, тук всички знаем през какво преминаваш, минали сме и ние през това, но тази тема е помогнала на всяка една от нас, така че се надявам и ти да се почувстваш по-добре тук. Трябва време, но трябва и да поискаш сама да излезнеш от дупката в която си в момента - повтаряй си че така е трябвало да стане, че е било за добро, че просто е трябвало да минете през това,но следващия път всичко ще е наред....  Hug  Аз съм с два аборта - в 11г.с  и в 13 г.с и след двата нещата ми се подредиха, след първия родих дъщеря ми, сега след втория вече съм в 7-ми месец, така че - имай вяра, нещата се подреждат  Hug

# 532
жоцко, страхотни новини, стискам палци силно силно всичко да е наред и след 9 месеца да ни показваш снимки на твоето ангелче!!!
kasmetchence аз съм много доволна от Д-р Калчев в клиника Малинов. Ходила съм и при други "известни" лекари но от Д-р Калчев съм много доволна.
Благодаря ти  Hug ще проуча нещата и ще се запиша

# 533
Solace, много съжалявам, че ти се налага да се запишеш тук Hug На мен ми е още прясно и не мога да давам съвети, но за себе си съм решила, че трябва да продължа напред. Дано скоро се радваш на бебче!
Аз съм наясно, че хистологията не дава отговори за причината на аборта. Питах дали е нормално да установят наличие на кистозно трансформирани жлези.
Исках да ви питам и за вената на която ми беше абоката по време на К. На много кофти място ми го сложиха /на горната ръка на китката/, няколко пъти ме боде сестрата и още тогава се наду ръката. Подуването спадна, но вената си остана болезнена при натиск. От вчера ми направи впечатление, че самата вена е подута и е по-болезнена. Нормално ли е това, минаха повече от 3 седмици. Случвало ли се е нан някой подобно нещо?

# 534
При мен излезе резултата от генетичния анализ на ембриона - тризомия 13.
Минаха вече почти 3 седмици от кюртажа , а а з още немога да се съвзема. Това ми е втори под ред в рамките на 7 месеца.
Сега чакаме резултатите от кариотипа, защото това е последното неизследвано. Стискайте палци всичко да е наред и да сме с нормален кариотип, че иначе ме чака доста опити и положителна нагласа, което нямам Sad

# 535
  • NE
Пате За тези кисти се консултирай с доктора, който е правил К. Според мен е рано да се тревожиш.
А за вената ако е над кост, както при китка боли много. Бяха ми взели кръв за едно приемане в болницата и няма такава гадост. Боля ме доста занапред.

# 536
Solace, и аз съжалявам, че се записваш тук! Но гледай напред, виж колко лентички бременни и/или с деца сме наредили. На всеки си му стои, аз така си казвам  Hug
Теди, и на теб ти пожелавам да си силна, дано излезе проблема на яве, та да знаете какво да правите  Praynig
Пате, и мен вените много ме боляха, много ме подаха, загубих кръв и пустите вени направо се губеха в момента, в който ги набодат Sad Мисля, че е нормално, нали подуването е минало.

# 537
Благодаря!!
Дай Боже всичко е наред и отново се впусна скоро в нови опити. Надявам се третият път да е успешен, че аман от неудачи.

# 538
Не е минало. Аз по-скоро тези дни го забелязах. Преди ме болеше при натиск, сега като че ли повече. Издута е леко самата вена. Над кост е. Феичке, щом и при теб е било така. Значи има изгледи да мине някой ден.
Теди, дано и ти се възстановиш скоро Hug

# 539
  • В градината...
Пате, майка ми често ми е слагала системи точно на това място, тъй като са ми колабирали другите вени в тези случаи. Боли си. Пробвай с компрес с риванол, ако не мине, иди да се консултираш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт