С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 516
  • 815
  •   1
Отговори
# 555

А ако имате две дъщери, сори, родът не се продължава. НО пък сте облагодетелствани с това, че дъщерите ви ще ви обичат и държат на вас, а не на свекървите си и ще се грижат за вас, а не за свекървите си. Както се казва - откъдето е момата, оттам е и родата...А ние, със синове, сме обречени на вечна омраза. Така че, поне едно нещо и ние да вземем от живота - продължаването на рода. Joy

Joy
Жива да не бях! Какви са тези родове, бе, династии ли, какво? Британската монархия е наследена от жена, ние за рода Минчеви от Скобелево ще се тюхкаме, че няма престолонаследник, а все женски се раждат...

# 556
  • Насред хаоса
Ами изумявай се, колкото си искаш. Факт е. Всъщност да, дължа им уважение, но след простотиите, които натвори свекърът преди време, вече смятам, че на него специално и уважение не му дължа. Виж, свекървата е друга работа.

# 557
  • Пловдив
На свекърите не дължа нищо, че да си позволяват да имат претенции.

Shocked Това направо ме изуми!! Shocked
Е какво им дължи????? Кое те изумява?!?

# 558
Аз съм убедена, че Popule е трол. нищо друго не може да обясни писанията и. Аз го приемам от веселата част и си разнообразявам петъка Laughing Laughing Laughing

# 559
Всъщност да, дължа им уважение...

Уважение не се дължи, а се заслужава, според мен...независимо на колко си години и колко синове или дъщери имаш  Simple Smile

# 560
Какво от написаното от мен не разбра?
Вече казах сто пъти - традициите са за това, за да се спазват. Ако имах дъщеря, тя като се омъжи ще си кръсти детето на свекъра, да. А защо смяташ, че обичта към мъжа ти няма общо с това как да се казва детето ви? Thinking

И ако тя не иска, ти заедно с мъжа й и свекърите ще я принудиш ли? Добре, че не си ми майка.

И да обичта към мъжа ми няма нищо общо с името на детето ни. Нима ти сега твърдиш, че не го обичам, защото дъщеря ни не е кръстена на техния род?  ooooh! Значи добре, че не си ми свекърва, че не знам как щеше да живееш с мисълта, че снаха ти не обича сина ти, не и по начина, по койти ти го разбираш.

# 561
Тази традиция трябва да се забрани със закон.И друг път съм го писала...Що нерви съм изхабила за това име...Трябвало да се казва Драганка, че и трите имена да са като нейните...Баси комплексите...Наскоро разбрах, че в нощта на раждането на детето ми, недоволните навивали мъжа ми да ме зареже...Истина е, че имахме дразги след като родих и предполагах, че причината е тя...Но никога не намери смелостта да каже истинската причина, т.е. името. Изписват ме от болницата и се прибираме, ей започна да се заяжда още от там.Върхът беше в къщи. Стигна се до там, да я питам директно името ли е проблема, ако толкова настоява за друго име, синът и да отиде и да го смени. Странно, не беше такъв случая с дъщеря и-кръсти си детето както намери за добре.Тогава и думичка не обели...Та прави сте- чуждото можем да го мачкаме, но ако мачкат твоето боли...
 За информация, детето ми носи име, чиято първа буква съвпада с първата буква на нейното.Но това било отбиване на номер...

И моля, не бъркайте и не смесвайте две и три неща.Обичта към мъжа ми няма нищо общо с името на нашето дете, защото идва въпросът доколко жената е обичана щом и се оказва натиск.
Да добавя, това манипулативно изказване, че щом не правиш каквото ти кажа, значи не обичаш мъжа си, ми е до болка познато.В началото се връзвах, сега ми е през....

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 13:17 от twix

# 562
  • Насред хаоса
Всъщност да, дължа им уважение...

Уважение не се дължи, а се заслужава, според мен...независимо на колко си години и колко синове или дъщери имаш  Simple Smile
Така го разбирам и аз, но като млада снаха сметнах, че ще е добре да тръгна с добро, пък оттам нататък - каквото покаже. Никога не е късно да отговориш на проклетията с достойна проклетия.  Mr. Green

# 563
  • Пловдив
Не съм оценявала свекърва ми. Горката, от моите три деца, двете са кръстени на моите майка и баща. Жената копче не е казала.

# 564
  • София
Скрит текст:
Тази традиция трябва да се забрани със закон.И друг път съм го писала...Що нерви съм изхабила за това име...Трябвало да се казва Драганка, че и трите имена да са като нейните...Баси комплексите...Наскоро разбрах, че в нощта на раждането на детето ми, недоволните навивали мъжа ми да ме зареже...Истина е, че имахме дразги след като родих и предполагах, че причината е тя...Но никога не намери смелостта да каже истинската причина, т.е. името. Изписват ме от болницата и се прибираме, ей започна да се заяжда още от там.Върхът беше в къщи. Стигна се до там, да я питам директно името ли е проблема, ако толкова настоява за друго име, синът и да отиде и да го смени. Странно, не беше такъв случая с дъщеря и-кръсти си детето както намери за добре.Тогава и думичка не обели...Та прави сте- чуждото можем да го мачкаме, но ако мачкат твоето боли...
 За информация, детето ми носи име, чиято първа буква съвпада с първата буква на нейното.Но това било отбиване на номер...

И моля, не бъркайте и не смесвайте две и три неща.Обичта към мъжа ми няма нищо общо с името на нашето дете, защото идва въпросът доколко жената е обичана щом и се оказва натиск.

Ама защо позволявате (въпросът ми е принципен, не само към теб) така на външни да ви се бъркат в семействата, независимо дали става въпрос за име или за друго? ПРи мен беше за друго - трябвало с мъжа ми да живеем при свекърите, а не отделно. Пак традиция някаква, която не ме интересува. Поводът няма значение, става въпрос за принцип. Името на детето, как и къде ще живее семейството, е семейно решение, а не фамилно, и в абсолютно никакъв случай едностранно фамилно, т.е. само на свекърите. 2/3 от оплакванията в тази тема са "Те ми се качиха на главата, ама аз първо го позволих". Защо е нужно да се стига до там? Като се вижда, че нямат такт, нямат възпитание и се бъркат в чуждо семейство, ами слага се една дебела граница и се държи на нея. И животът става много по-спокоен.

# 565
  • София
Изумява ме първо - как се чете което е изгодно, а се прескача неизгодното. В моя случай, никой не прочете дребната подробност, че мъжът ми СЪЩО искаше детето да се казва на свекъра. Второ - как така нищо не сте били дължали на свекърите? Дължите им съпругът си. Трето - ако не ви харесват традициите, ами пишете писмо до арменския поп. Четвърто - още в началото на вашия семеен живот се хвърляте трупешката върху главата на собствения си мъж да се доказвате, че сте много велики. Но запомнете едно - времето работи за мъжете. Те с възрастта стават по-умни, по-секси и по-желани. И ако започнете на младини да им рипате по главите, като позастареете това ще ви изиграе лоша шега. Разбира се, никому не натрапвам съветите си. Кой разбрал - разбрал.

# 566
  • София
Защо е нужно да се пише писмо?  Thinking Аз и без да пиша, не ги спазих, и както казах, животът си продължава повече от добре.

ПП Иначе съм съгласна, че ако свекърите ми ги е нямало, мъжът ми също нямаше да съществува. Същото важи и за мен и родителите ми. Но пък след тежки размисли, реших, че за себе си аз съм по-ценна, така че съответно дължа повече на моите родители.

# 567
На свекърите не дължа нищо, че да си позволяват да имат претенции.

Shocked Това направо ме изуми!! Shocked

Кое точно те изумява?
Какво една жена на 35-40 години дължи на свекърите си? Днес тези бракове са доста разпространени. Аз съм по-близо до твоята възраст, ако дори не сме и почти набори, но мисленето ти е покъртително (за протокола имам единствен син на 14).
С какво аз съм била задължена на свекърите ми, а и за какви традиции става дума?
Традициите отмират или се изменят. Днес, традициозно се чества денят на Вси Светии - е вече е традиция и какво, ако не я харесвам, длъжна ли съм да я спазя. Ти кадиш ли с тамян на Коледа, защото и това е традиция, а ядеш ли по време на Рамадан през деня?
Традиции, суеверия и какво ли още не има много, но никой не е длъжен да ги спазва, освен ако не желае.
Много момичета казаха, че с радост са си кръстили децата на бабите без никакъв натиск. Но твоите теории, че са длъжни са като теориите ти за Бат Бойко героя.

# 568
Бях излязла от темата, а то станало още по-смешно, докато ме нямаше.  Laughing Laughing

Аз съм убедена, че Popule е трол. нищо друго не може да обясни писанията и. Аз го приемам от веселата част и си разнообразявам петъка Laughing Laughing Laughing

А аз вече мисля, че не е. Защото реалността понякога надминава най-безумните фантазии.

# 569
  • Пловдив
Не се налага да се оплаквам на арменския поп. Просто не ме вълнуват традициите - не ги спазвам. Спазвам това, което ми харесва. А при нас моя мъж реши и кръсти дословно детето на тъста си, аз го бях оставила да реши, децата на моя род ги е кръстил той. Беше ми писнало от избиране на имена. А за времето, което работи за мъжа ми мога само да се изсмея, времето не работи за никой.

Общи условия

Активация на акаунт