БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 065
  • 749
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 607
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 87



Мъж решил да даде повече свобода на жена си... и разширил кухнята!



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • София
  • Мнения: 1 285
  Пак съм ти по петите!  Laughing
Мерси за темата!   bouquet
   И да не е само спам - децата много обичат сварено пиле, обезкостено в йенска тенджера намазана с масло, сосче от 1 малка кофичка сметана заквасена втечнена на тиган и разредена с водата от пилето, 1скл чесън, запържени гъби филийки пушено топено сирене и запечено във фурната. Много е вкусно и много трудоемко. Опитах се да запържа хапки пиле в тигана с гъби, но после сипах малко вино да покъкри и като извря 1 малка заквасена сметана.... стана кисело и гадно на вкус!  Sick Къде сбърках? Сметаната ли беше много или съчетанието от вино и сметана не се прави....  newsm78

# 2
# 3
  • Мнения: 22 867
Маме,   bouquet Hug  bouquet Няма да те бия, само ще те овиквам, гледай поне два-три пъти да се появиш, хептен ни заряза! Направиш темичка и зачезнеш. Laughing

katri, освен да е била кисела сметаната или пък виното.... newsm78Правила съм такива комбинации, дори и доматено пюре съм слагала със сметана, не е кисело, вкусно се получава. По тая рецепта съм готвила пилешко, почти като твоята е, но стана нормално. Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 5 766
Не мога да уцеля този бял сос за пълнени чушки и това е! Дайте нещо изпитано, за хиледен път. Ама да е този, в който се слага и сокчето от чушките.

# 5
  • софия
  • Мнения: 31 173
СПЕШНО
Колко време се вари царевица в тенджера под налягане?

# 6
  • София
  • Мнения: 5 766
Ако е млечна около 35 мин. Винтилът на 2 и 35 минути след като започне да  newsm78 фъшка.

# 7
  • под тепетата
  • Мнения: 11 336
 tzvety26,запържвам 3 с.л. брашно в малко олио. Добавям соса ( около 0,5л) от чушките и бъркам до завиране и сгъстяване. Отделно си разбърквам 2 яйца и 1ч.ч. кисело мляко и към тях постепенно слагам с бъркане брашняния сос ( както застройка - да се уеднаквят температурите). Слагам да поври 2-3 мин. на слаб огън заради яйцата. Посолявам на вкус.

# 8
  • софия
  • Мнения: 31 173
Ако е млечна около 35 мин. Винтилът на 2 и 35 минути след като започне да  newsm78 фъшка.
Hug

# 9
  • София
  • Мнения: 5 766
tzvety26,запържвам 3 с.л. брашно в малко олио. Добавям соса ( около 0,5л) от чушките и бъркам до завиране и сгъстяване. Отделно си разбърквам 2 яйца и 1ч.ч. кисело мляко и към тях постепенно слагам с бъркане брашняния сос ( както застройка - да се уеднаквят температурите). Слагам да поври 2-3 мин. на слаб огън заради яйцата. Посолявам на вкус.
Билянка  Hug Ей това търсих. В интернет изчетох 10000 рецепти, но те са от рода на: "брашно, докато се сгъсти, вода-колкото поеме, сол на вкус и печем на умерена фурна"

# 10
  • Мнения: 9 496
Не мога да уцеля този бял сос за пълнени чушки и това е! Дайте нещо изпитано, за хиледен път. Ама да е този, в който се слага и сокчето от чушките.

обиждаш  че си прочела 1000 рецепти  Laughing   винаги съм се старала да пиша някакви мерки, точно, защото като млада булка мразех "колкото поеме"  Mr. Green http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html

Диде   bouquet  bouquet

# 11
  • София
  • Мнения: 5 766
Пеп-чо  Heart Eyes. Дори за секунда не съм си и помислила да те обидя  Grinning. Аз съм ти казвала, че в твоя блог съм се припознала в Ники, всичко написано за него спазвам дословно Hug. Ама като не съм се сетила да погледна под рецепти за пълнени чушки, а просто търсех в нета соса само.  

# 12
# 13
  • Мнения: 9 496
tzvety26  newsm03   Hug Да споделя за   Ники -  прояде миризливи сирена, видове риби, дори шкембе-чорба. Какво ли не прави любовта   Heart Eyes

# 14
  • София
  • Мнения: 5 766
Хахахахха и аз така - проядох шкембе, боб и грах, та любовта не прощава! 
 

Общи условия

Активация на акаунт