БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 102
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
леле, вие наистина сте подобни  ooooh!   е, мен сляпата неделя вече 27,5 години не успява да ме накара да ям магданоз  Mr. Green

# 16
маме мерси за темата
много як аватар Joy

# 17
леле, вие наистина сте подобни  ooooh!   е, мен сляпата неделя вече 27,5 години не успява да ме накара да ям магданоз  Mr. Green

а мене ме отказаха от любимото мляко с ориз, дето не се ядяло.
Сега и двамата ядем - млечно-оризов крем
Heart Eyes

# 18
Ако готвеше половинката, сигурно щях да проям пиле фрикасе, но не би.  Wink

# 19
  • под тепетата
Прочетох и аз на пеп-чо рецептата за соса.Нейната е по-здравословна, че няма пържене на брашното. И аз съм казала на детИто- студентка  да поглежда в нейния блог, че не мога винаги да съм на линия за кулинарни консултации - все пак и на работа ходя  Mr. Green
 Бате, днес готвих супа от патешки дреболии с ориз, сварих патешко за манджа с ориз, и имах неблагоразумието да попитам - а да направя ли и сутляш? Познай отговора - ДА! и с пинсета си дръпни очите  Laughing

# 20
И щом сме тръгнали да спамим - аз почти отказах гъбите заради Него, той пък ги прояде  Crazy, прояде и спанак, а да не казвам как започнах да ям заради него тестени  #Crazy , а сега ме майтапи дали ще пълним прасенце по Коледа, ами какво да го направя като е с право черво и аз искам  Crossing Arms

# 21
Аз проядох покрай него магданоз, булгур и лук в супа(преди го слагах цял и като е готова супата, го вадех и хвърлях  Mr. Green). Само мляко с ориз не проядох.  Crossing Arms
А той яде вече безсолно.  Mr. Green

Маме, благодаря за темата.  Hug

# 22
E, не е страшно да поспамим малко - то тази душа иска и малко свободийка  #2gunfire

# 23

Батето със сопата благодаря   bouquet
 Хмела е пресен ,а не сушен.Какво количество е за чая -2 части хмел и една вода ли newsm78
 Там е от чай /дрога /.
 Често вървя от там и се чудя кой ли е посял този хмел, ше си набера и ще пробвам .

# 24

Батето със сопата благодаря   bouquet
 Хмела е пресен ,а не сушен.Какво количество е за чая -2 части хмел и една вода ли newsm78
 Там е от чай /дрога /.
 Често вървя от там и се чудя кой ли е посял този хмел, ше си набера и ще пробвам .

за да направиш квас - трябва да замесиш брашно с течност (само с пресен хмел няма как да стане). Затова трябва да го свариш

# 25
  • Пловдив
 Peace  bouquet
Да ви споделя за един бърз,успешен сладкиш с майонеза-сигурно го знаете,щото е лесен.Много се хереса и се отстрамих пред гостите подобаващо.
Продуктите са - 2ч.ч. брашно,1ч.ч. захар,1 бакпулвер,ванилия,1 кут. майонеза и същата кутийка вода,3 с.л. какао.Бъркаш всичко на ръка и печеш.Отгоре го покриш с глазура от черен шоколад и поръсих със натрошен бадем...Вкусно!

# 26
Това е ясно ,че се вари- Просто не знам съотношението. Показано е със сух. Сухата дрога е по-концентрирана. Какво да е съотношението никъде не открих .

# 27
Това е ясно ,че се вари- Просто не знам съотношението. Показано е със сух. Сухата дрога е по-концентрирана. Какво да е съотношението никъде не открих .

Е, те т`ва и аз не го знам - може би 1:2, пробвай.
Понякога се прави по пътя - проба, грешка, проба

# 28
Peace  bouquet
Да ви споделя за един бърз,успешен сладкиш с майонеза-сигурно го знаете,щото е лесен.Много се хереса и се отстрамих пред гостите подобаващо.
Продуктите са - 2ч.ч. брашно,1ч.ч. захар,1 бакпулвер,ванилия,1 кут. майонеза и същата кутийка вода,3 с.л. какао.Бъркаш всичко на ръка и печеш.Отгоре го покриш с глазура от черен шоколад и поръсих със натрошен бадем...Вкусно!

аааа този сладкиш е много популярен тук , една рецепта, която има около 140 страници с коментари  Laughing пък аз съм го правила сигурно трицифрено число вече, преди да от криия постния шоколадов, толкова бързо става http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588509.msg18890214#msg18890214

# 29
аааа този сладкиш е много популярен тук , една рецепта, ..........

Тфу, това ли било! Тази рецепта я имам още от баба си - само че поради липса на истинско какао, го правеше с това дето го продаваха тогава - т.нар. шоко;

Общи условия

Активация на акаунт