БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 084
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 5 766
Пеп-чо, от една порода сме! Аз магданоз ненавиждам  Laughing не можеш да ме накараш да хапна. А мъжът ми си купува килограми, та чак и на сок го прави.  Grinning
И въпроса, за да не е спамче: ще правя довечера твоята фахита, обаче с телешко месо. Как да обработя месото, за да не е жилаво?

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 16:58 от tzvety26

# 31
  • София
  • Мнения: 1 285
   labrex, мерси за отговора!  Hug И аз за това се учудих - комбинацията от вино месо и сметана би трябвало да е нормална, а като го опитах (защото децата отказаха да го ядат) беше кисело почти като лимон (виното и сметаната не бяха кисели) и имаше неприятен дъх. Затова си помислих, че може би е от това, че виното беше червено а не бяло и дали сметаната не е била много (200г кофичка на едни пилешки гърди само бялото месо и 5-6 гъбки. Разпитвам толкова, защото в тиган със сурово месо ми е много по - бързо отколкото моята рецепта дето я готвя 2 дена и я ообичат много, та трябва да намеря по - лесен вариант.  Mr. Green

# 32
  • Мнения: 9 496
tzvety26,  иди в блога и търси телешко по средиземноморски. Там съм показала как да нарежеш месото, тънки ленти по продължение на  влакната.... така като го запържиш за бързо се готви.  Нищо повече не му трябва.  Вярно сме от една порода, моя също прави сок от магадоноз  Mr. Green

Батето, баба ти може и да знаела ,но ние сладкиш с майонеза (визирам 99.99 от пишещите тук) не го бяхме и чули  Peace преди Роси да го пусне преди години. Точно пък с майонеза  Mr. Green то и майонеза нямаше по магазините

# 33
  • Мнения: 2 152

Батето, баба ти може и да знаела ,но ние сладкиш с майонеза (визирам 99.99 от пишещите тук) не го бяхме и чули  Peace преди Роси да го пусне преди години. Точно пък с майонеза  Mr. Green то и майонеза нямаше по магазините

Мисля, че рецептата беше от "Жената днес" или някакво приложение към него.
а разбито яйце с олио - да не би да не е майонеза?

# 34
  • Мнения: 9 496
в купената майонеза няма яйце  Laughing а яйчен прах.  
Да, такова е, но като кажеш на някой рецепта за сладкиш с 1 яйце и 150 мл олио, ще изгледа странно от количеството мазнина.  Никога не бих сложила 150, та камо ли 200г  олио в сладкиш, преди да бях видяла резултата на публикуван от сигурен човек  Peace

# 35
  • Мнения: X
Искам да опека кюфтета на фурна /готови / .Как става на грил функцията  /имам и грил тиган ,но искам да избегна ароматизирането на целия апартамент/ . На фурна съм пекла ,но тук ще трябва да се обръщат и трябва ли да са на решитката /отдолу тава за мазнината/ или!?
 

# 36
  • Мнения: 4 503
Здравейте! Мога ли да сложа във фризера вакумирани трайни колбаси-ликанка,суджук. Също и кашкавал. Дали ще им се отрази на вкуса след размразяване?

# 37
  • Мнения: 2 152
Разбира се, че с тава и водичка в нея- на най- ниското

# 38
  • Мнения: 2 152
Здравейте! Мога ли да сложа във фризера вакумирани трайни колбаси-ликанка,суджук. Също и кашкавал. Дали ще им се отрази на вкуса след размразяване?

Мръфките- да, но кашкавала ще ти се стричи...
Него си го дръж във вакум на хладно - най- хубавият пармезан отлежава повече от три години

# 39
  • DE
  • Мнения: 971
sasi6 , аз замразявам и колбаси и кашкавал.
Кашкавал ми носят в голямо количество(на евтино), режа на парчета и замразявам.
------------
Дадоха ми днес 2 консервени кутийки сгушенка(сладкото кондензирано гъсто мляко).
От лакомия го взех, сега се чудя каквода го правя.
Отворих едната, но доста сладко ми идва.
С питанка съм: към какво да го добавя и дали може да се смесва с нещо друго за да намаля сладоста?
И колко време може да се задържи така в отворена кутия?

# 40
  • Мнения: 7 779
Здравейте! Мога ли да сложа във фризера вакумирани трайни колбаси-ликанка,суджук. Също и кашкавал. Дали ще им се отрази на вкуса след размразяване?
като са вакуумирани какъв е проблема да се налага да ги сложиш във фризеро  newsm78  ако не са вакуумирани - да.
кашкавала зрее на хладно. във фризера ще му е студено.  остави го в хладилника. след 3-4 месеца може да се появи плесен. преди употреба може да я махнеш. страхотен вкус е такъв кашкавал. Ората дават луди пари за такива плесенясали кашкавали.  Laughing

пп. ако евентуално ти остане такъв кашкавал или пък те е гнус да го ядеш ... бат`Бонго е твоето спасение  hahaha

# 41
  • София
  • Мнения: 5 766
Да дам отчет за Фахитаса на Пеп-чо  Hug - страхотно, домашните ги изядоха всичкото. Единствено куркума добавих за аромат, че моя мъж много харесва. На децата го отделих преди да сложа лют пипер и чили, а на мъжа ми сложих и това. Направих чесново сосче като добавка и гуакамоле. мъжът ми каза да си стоя все на диета, че така най-хубави яденета съм готвила  Grinning
matze, на Лабрекс правя една торта със сгушенка, става страхотна. Искаш ли да потърся рецептата? Аз най-обичам така да го ям или на филия, обаче на много хора им е твърде сладко.

# 42
  • Мнения: 9 496
ауу у   сладур той  Mr. Green зарязвай диетата  Hug

# 43
  • Мнения: 7 779
да бе ...  тогава ще трябва да сменява мъжо  hahaha
диетата, душко, е твоята семейна хармония  Laughing

# 44
  • София
  • Мнения: 5 766
Бонго, ставам си още, недей така  Laughing
Ама наистина като съм на диета ми се занимава повече с ядене, а аз вече почти  30 дни не ям, та 30 дни в нас е рай на масата.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт