БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 087
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 7 779
Бонго, ставам си още, недей така  Laughing
Ама наистина като съм на диета ми се занимава повече с ядене, а аз вече почти  30 дни не ям, та 30 дни в нас е рай на масата.  Grinning

така де - като не си на диета гледаш само себе си. домочадието се мръщи.
за това - диета само за теб  Joy

# 46
  • Мнения: X
Сгущьонката я дайте насам.  Hug На филийка с масло ще отиде за два дни мах. По руските сайтове има безброй рецепти със сгущьонка. Ето една лесна - http://povar.ru/recipes/pirojnoe_za_5_minut-22683.html. Никога не съм смесвала сгущьонката, но има варианти със сметана (не знам заквасена дали ще стане, Лабрекс да каже).

# 47
  • Мнения: 22 867
Сгущьонката я дайте насам.  Hug На филийка с масло ще отиде за два дни мах. По руските сайтове има безброй рецепти със сгущьонка. Ето една лесна - http://povar.ru/recipes/pirojnoe_za_5_minut-22683.html. Никога не съм смесвала сгущьонката, но има варианти със сметана (не знам заквасена дали ще стане, Лабрекс да каже).

И  у нас, направо с лъжичка мога да я довърша, хич не ми пречи, че е сладка. Heart Eyes Laughing В кафе я слагам, а крем със сметана си става идеално, че и с добавки - коняк, бейлис или нещо подобно на вкус, лимонов аромат, ванилия. Само дето не се разбиват нашите сметанки, или поне аз на такива налитам.  : Rolling Eyes

# 48
  • Мнения: 5 660
Съвет как да сготвя еленски стек. Тази вечер направих задушен с пипер и сол на оребрен тиган. Детето го хареса,на мен обаче нещо не ми допадна. Ще се радвам на други идеи,мисля че имаше една дама,която често готвеше такива диви меса,дано и тя се включи,но се радвам на всякакви съвети  bouquet

# 49
  • София
  • Мнения: 5 766
http://pep-4o.blogspot.com/2012/01/blog-post_16.html?m=0
По тази рецепта съм правила сърна и ни хареса страшно много.

# 50
  • Sofia
  • Мнения: 29 364
и моята рецепта за дивеч е подобна,но добавям и сушени манатарки

# 51
  • Мнения: 127
Искам да направя еклери за събота,дали мога да ги направя днес и как да ги съхранявам?Също така  моля и за други идеи подходящи за кетъринг,които могат да се приготвят предварително.В събота ще празнуваме рождения ден на детето и искам да се представя подобаващо.Ще бъдем около 30 човека и още толкова деца,но те искали пици,така че кетъринга ще е основно за родителите.

# 52
  • Мнения: 9 496
http://pep-4o.blogspot.com/2012/01/blog-post_16.html?m=0
По тази рецепта съм правила сърна и ни хареса страшно много.

 Hug долу горе всеки път така го готвя. На долната снимка е с гъби кладница. Тези дни беше с манатарки, че е много добра на гъби година, но като няма - купувам кладница (или печурка в краен случай, които не ям)

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 10:04 от пеп-4o

# 53
  • Мнения: 9 496
Искам да направя еклери за събота,дали мога да ги направя днес и как да ги съхранявам?Също така  моля и за други идеи подходящи за кетъринг,които могат да се приготвят предварително.В събота ще празнуваме рождения ден на детето и искам да се представя подобаващо.Ще бъдем около 30 човека и още толкова деца,но те искали пици,така че кетъринга ще е основно за родителите.

да, можеш да направиш днес и да съхраняваш в кутия, или плик, без да ги пълниш. Можеш да направиш два вида - сладки и солени, едните кръгли (солени профитероли), другите - дълги (еклерчета)
Можеш да направиш топки от крема сирене (овкусено.....) в бланширани листа от спанак; рулца от патладжани - със сирене или с карамелизиран лук, запечени отгоре с настъргано сирене/кашкавал някакво; рулца от риба с крема сирене или някакъв такъв пастет, да направиш шишчета от полента  / сирене и бекон http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D1%88%D0%B8%D1%88%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0 - виж там има и рибни, удобни са за такива поводи
хапки моцарела в шунка/прошуто и запечени http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_3934.html
пълнени яйца, домати, краставици, авокадо - с някакъв вид млечна салата  
портокали издълбани с руска салата
Това са пълнени домати, но с печено сирене - определено са по-вкусни от обикновените http://pep-4o.blogspot.com/2013/05/blog-post_16.html

Солени торти от палачинки, или хляб с различни плънки.....

# 54
  • Мнения: 9 496
ама всъщност много работи можеш да направиш и то голяма част - предварително.
 кошнички от кори за баница - с различни плънки  - със сирене и праз, сирене/чери доматче,
с гъби и сиренца някакви.
малки банички с пилешко/кайма и гъби
пълнени гъби с различни плънки
бонбони със сирена....
ето такива патладжанени сандвичи (по тънки патладжани, да стават на хапки) http://pep-4o.blogspot.com/2014/06/blog-post_22.html

# 55
  • Мнения: 2 152
Съвет как да сготвя еленски стек. Тази вечер направих задушен с пипер и сол на оребрен тиган. Детето го хареса,на мен обаче нещо не ми допадна. Ще се радвам на други идеи,мисля че имаше една дама,която често готвеше такива диви меса,дано и тя се включи,но се радвам на всякакви съвети  bouquet

Много добри съвети сте дали на момичето, но ми се струва, че пита за нещо друго:
Не е обяснила какъв е еленския й стек, но доколкото съм виждал по нашите магазини, в продажба има едни такива форматирани точно от по 100 гр. - по четири бройки в опаковка. Замразени и са минали някаква предварителна обработка и са по-крехки от дивечовото месо (наловено напр.).
Класическото им приготвяне е леко запичане на плоча (или тиган) и се сервират с някакво сосче
най-често върху карамелиразирани плодове (круши и т.н.). Рядко се гарнира с картофено пюре - пак със сос - гъбен.
Приема се за деликатес с някакви горски гъби.
След като е стек - предполага единствено печене, а не готвене

Все пак нищо не пречи да си го сготви и картофи, но си е грехота

# 56
  • София
  • Мнения: 5 766
Пеп-чо, като ми донесат пак ще пробвам  Hug
Бате, Аз никога не съм купувала, дори не знаех, че продават еленско месо.  newsm78
eleni79, за толкова гости основно бих наблегнала на мезетата, подредени красиво в чинии. Отделно аз често правя за гости малки хамбургери, примерно за 2 часа стават 100 броя. Правя и мънички кюфтенца, които се пържат накуп, набързо и стават от предишния ден да се направят. След това ги набождам на клечки за зъби. Не знам с какъв бюджет разполагаш, но примерно много красиво стои в продълговата чиния по средата да наредиш парчета пушена сьомга, поръсена с малко каперси или краставица на ситни парчета и отстрани наредени филийки, намазани с масло.

# 57
  • Мнения: 127
Момичета,много ви  благодаря за предложенията.Със сигурност ще се възползвам.

# 58
  • Мнения: 5 660
Скрит текст:
Съвет как да сготвя еленски стек. Тази вечер направих задушен с пипер и сол на оребрен тиган. Детето го хареса,на мен обаче нещо не ми допадна. Ще се радвам на други идеи,мисля че имаше една дама,която често готвеше такива диви меса,дано и тя се включи,но се радвам на всякакви съвети  bouquet

Много добри съвети сте дали на момичето, но ми се струва, че пита за нещо друго:
Не е обяснила какъв е еленския й стек, но доколкото съм виждал по нашите магазини, в продажба има едни такива форматирани точно от по 100 гр. - по четири бройки в опаковка. Замразени и са минали някаква предварителна обработка и са по-крехки от дивечовото месо (наловено напр.).
Класическото им приготвяне е леко запичане на плоча (или тиган) и се сервират с някакво сосче
най-често върху карамелиразирани плодове (круши и т.н.). Рядко се гарнира с картофено пюре - пак със сос - гъбен.
Приема се за деликатес с някакви горски гъби.
След като е стек - предполага единствено печене, а не готвене

Все пак нищо не пречи да си го сготви и картофи, но си е грехота




Благодаря момичета  bouquet и Бате   bouquet Laughing!
да,стекове са,но не са замразени- продават ги опаковани при пресното месо / не съм в бг/
наистина мисля другите да ги направя така,както сте предложили. Май аз свиквам трудно с нови вкусове- едва го ядох това еленско снощи,пък имам още от него за готвене

# 59
  • DE
  • Мнения: 971
cvety26, Labrex
благодаря Ви за отговорите!
Аз дори и името не съм написала правилно Embarassed
Значи може да се добави към разбита сметана...cvety26, ще се възползвам от предложената рецепта. Ако не те затруднява, може и на "лични" да ми я напишеш Hug

За еленско филе: запържва се леко в масло, завива се с подправки във фолио и се пече на лека фурна около 15-20 мин. Задължителен и е "тежък сос" например с вино и портокалов сок.
В западните държави се радват на "розово печено", значи като се резне да изтича сока.
Иначе става на подмедка или варианта е да се готви по-дълго.

Общи условия

Активация на акаунт