Искам да кажа ... (7)

• 32 520
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
На мен дънкова ми звучи не по-добре от дънкена. Всъщност и двете ми звучат неправилно.

# 61

Полюлей е правилно. Идва от корена люлей и представка по.
Нещо, което се полюлява  Crazy
 Не смяташ ли, че полилей звучи много нелогично?

# 62
  • София
Не, щото съм учила старогръцки  Simple Smile Поли елей, ако не се лъжа: многосвещник. Ще проверя, че знанията ми са от доста годинки.

Нищо общо няма думата с полюляване..макар че, доста народ си мисли обратното.

# 63
Аз го знам поли леи - много светлини или нещо подобно.

Да, точно свещи са, сега погледнах.

# 64
  • София
Съвсем близо си. Но е елей, запомнила съм, почти:

http://bg.orthodoxwiki.org/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B9

# 65
Не, щото съм учила старогръцки  Simple Smile Поли елей, ако не се лъжа: многосвещник. Ще проверя, че знанията ми са от доста годинки.

Нищо общо няма думата с полюляване..макар че, доста народ си мисли обратното.
В Гърция може да идва от поли елей. Но в България идва от по-люлей.
Точка. Всяка друга прилика е плод на случайността!  hahaha

# 66
  • София
Глей си работата, моме македонко  Crossing Arms  Laughing

# 67
  • Ямбол
"поли" е много, може би много лампи.

Видях, че сте го обяснили вече.

# 68
Много си харесвам новата прическа. До раменете, на черта я отрязах и изправена.

Shocked Точно това влязох да напиша, тъкмо се връщам от фризьор с абсолютно същата прическа!

Няма да казвам колко оставих в най-обикновен "не -марков" магазин за едно пликче детски потници и гащи, че ме е срам ooooh!

Пробвай тукашното детско бельо, което се продава на комплекти.
George на ASDA, например, ето боксерки, ето потници. Общо 9 паунда или 20 лева май идва за три комплекта.
Не съм сигурна, но не е ли по-евтино? И май има тема за организирани поръчки..

# 69
  • Ямбол
Много си харесвам новата прическа. До раменете, на черта я отрязах и изправена.

Shocked Точно това влязох да напиша, тъкмо се връщам от фризьор с абсолютно същата прическа!
...
Явно ще е някаква мода.
Аз от около година съм пак на черта, но къса отзад и по-дълга отпред. В момента е почти изравнена и трябва да ходя и аз скоро на фризьор.

# 70
  • София
Аз не мога да съм на черта, защото косата ми е чуплива и ми стои супер идиотски. С бретон пък съм като олигофрен.

# 71
Лили, да ти е живо и здраво момчето, да има късмет и да постигне целите си!
Света, искам да те видя с новата коса, медна ли е още или се отми?
Искам да ви кажа моя мъж как се изложил днес в мола сега си дойде и ми разказва- отива в магазин за обувки да огледал, харесал си страшни боти, продавачката си говорела нещо по телефона и нашия взел да мери, седна на диванчето бута, не стават, долшо момичето и питало, господине, какво правите? Той- ами меря, Тя- виждам, но защо женски?! Той- ъъъъъ, аз за жена ми ги меря, един номер сме:) Явно не му е минало обяснението, момичето не издържало и прихнало да се смее:)
Не мога да разбера, защо налита все на женски неща моя?! Нали ви разправях как ми дойде на среща, като гаджета, с дамски дънки с бродерии на джоба  Joy

# 72
Сега разбрах, че чертежите за изработването на първия Чушкопек са направени от инженер Пиперков!

# 73
  • София
Аз не мога да съм на черта, защото косата ми е чуплива и ми стои супер идиотски. С бретон пък съм като олигофрен.

И аз. Даже преди да родя си беше къдрава, но мрачните предсказания на околните се сбъднаха и косата ми чувствително се изправи след раждането. За съжаление.

С бретон съм смех.

# 74
Жаки, развесели ме този твой мъж. Grinning Така разказано звучи като виц.

Общи условия

Активация на акаунт