Ароматен дом, или ароматизирани свещи и спрейове

• 94 949
  • 489
  •   1
Отговори
# 480
За мен закон е мръсното да се почисти, а не да се напарфюмира. Инaче все едно да се полеете с парфюм без да се изкъпете. За шахтите - белина, белина и още белина, после промиване с вода, но в стар блок с такъв проблем трябва да се прочисти канализацията централно. Говорете със съседите под и над Вас, не може при Вас да мирише на канал, а при тях на рози...

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 15:13 от soul81

# 481
Подкрепям предишния коментар.

# 482
Миризмата можете да неутрализирате с аерхитон, но трябва да откриете източника и, защото именно той трябва да се третира. Да пръскате във въздуха по стаите ще има моментен ефект.

Опитайте да разпитате съседите дали хората, от които сте купили жилището не са имали пререкания с някой от другите в сградата - възможно е някой да е скроил хитър номер. Надали ще си признае какъв, но поне ще се насочите какво да търсите. Не подценявайте тази възможност, филми има по темата Simple Smile

За съжаление, ако миризмата се излъчва от стените на жилището, ще се наложи да събаряте мазилки и шпакловки до тухла и да се измазва наново. Само съм чувала, че имало грундове, запечатващи стените, но ми се струва несериозно.

Миризма на вкиснато, мухъл и влага - не ме напуска мисълта, че някъде има скрит теч. Проверихте ли какво е положението зад гардеробите и другите големи мебели в жилището? Някъде миризмата не се ли усеща по-интензивно? А в общите части на сградата как е? Когато някой съсед отвори входната си врата лъхва ли Ви същата миризма?

# 483
Вкъщи имаме от тези на air wick електрическите с етерични масла много съм доволна как мирише само океан слагаме защото другите не миришат толкова силно.Синът ми понеже си пада по по-тежките аромати си купува на areon black crystal с пръчици и в неговата стая се не диша че е много тежък отделно от парафюмите му.А в тоалетната сме със спрей на air wick.

# 484
  • софия
Ако миризмата идва от общия канал, няма оправия. На сифоните може да се сложи клапан против миризми.
Иначе се старая да правя регулярно профилактика на каналите със сода и оцет. Върши чудесна работа.

# 485
Канал (подов сифон) в стара кооперация мирише, защото трябва да се почисти - слагате ръкавица и вадите наносите, аз четкам докъдето стигна със стара четка за зъби.
После доливам вода и сипвам течност за канали и отпушването им (бях взела собствена марка Лидл), оставих за 1 нощ, обилно с течаща вода полях, за да отмие.
После налях повече Доместос (класически, зелен). Оставих пак цяла нощ и обилно измих с вода. Това реши проблемът при нас.

# 486
Само внимавайте, че стара кооперация със стари тръби и толкова силни препарати да не протече в съседите Rage

# 487
За мен закон е мръсното да се почисти, а не да се напарфюмира. Инaче все едно да се полеете с парфюм без да се изкъпете.
Много далеч съм от желанието да оставя нещо мръсно и да го напарфюмирам. Идеята ми беше да неутрализирам миризми, които може да се укаже, че не мога да отстраня напълно.

Благодаря на всички, включили се.
Ще обсъдим с останалите собственици да направим почистване на шахтите. Ще направя и по-сериозна профилактика на сифоните.
Блокът е стар, действително, но почти всички собственици сме подменили тръбите в баните.
Течове вкъщи няма. Всичко в апартамента е обновено и подменено скоро, в това число и мазилки. Няма обемни мебели, зад които може да има "изненади". Както казах, миризмата не е постоянна, а епизодична, на моменти просто я усещам тук и там. Вече започвам да се  замислям, какво точно помирисва съпругът ми и дали аз не се вманиачавам.

# 488
Миризмата е от сифоните, често се появява при горещини, дъждове или промяна на времето.
Аз също живея в стара софийска кооперация, с подменени канализационни тръби, но пак периодично си мирише. Всеки ден доливам вода и миризмата си отива, сифоните почиствам често, обясних как.
Препаратът за канали на Лидл е щадящ, Доместос също не прави бели и може да се ползва спокойно.

# 489
  • софия
Същото е и при нас. Въпреки че редовно профилактирам, в големите жеги, обикновено края на лятото, се прокрадва миризма от сифоните.

Общи условия

Активация на акаунт