Прахосмукачка робот - 6

• 94 688
  • 789
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
аз се чудя дали да не взема първо да пробвам от мострите на иробот и тогава да реша какво да си купя, дали някой е ползвал тази услуга
точно така се ориентирахме какво да очакваме от нашата Румба.
Цанихме си мостра, дойде, чисти няколко дни, останахме доволни и си поръчахме.
Нямахме проблеми с поръчката и доставката.

# 691
Момичета, запилях се  Blush
Много ви благодаря за отговорите! Имаме явно такъв навигатор, като от снимката 2 в 1 със стената, моят мъж каза, че като включвал стената да не влиза в кухнята включвал и него. Дали пък не чисти хубаво заради килимите, защото на паркет е ок, но примерно като е накрая на килима не може да обере това от паркета, т.е. сякаш вакуум не и достига..
Абе ще си караме, пък..

# 692
Здравейте!
След дълго четене и обмисляне реших да си купя робот-прахосмукачка за ежедневно почистване.
Жилището ни е 80кв.м., подовата настилка е паркет и гранитогрес, имаме 1 килим в детската. Не ми е нужна виртуална стена, нито отложен старт. Колебая се между румба 630 и 770.
Моля за мнение и съвет!
  bouquet

# 693
Интересува ме дали мога да оставя румбата да чисти и да изляза от къщи например; шумна ли е; заобикаля ли разхвърлени играчки и как се справя с ъглите?   Колко често се чисти прахосмукачката, трудоемко ли е и какви са консумативите, откъде и колко често се купуват? За колко време почиства /приблизително/ една стая?
bouquet

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 15:35 от slan4ice12

# 694
Ето че дойде и нашият Теди - Irobot Braava 380. Много сме доволни. Прекрасно се допълва със Спас - Irobot Roomba 581. Спас е вече на възраст 7 години вярна служба, но мъжът ми не иска да го заменим с по-нов модел за нищо на света.
За тези, които се колебаят, не му мислете модела, вземете това, което ви е по джоба и пак ще сте доволни.

# 695
Честито, wilian!
Така ми се иска и аз да се реша... Сега се зачетох за LG и се разколебах... Има ли накой, който е ползвал и двете, за да направи сравнение? Притесняват ме думите на една продавачка, че румбата не чисти добре ъглите?

# 696
  • SF
А за LG кое точно те разколеба?

# 697
Esmee, за тях има по-малко отзиви. Все съм си мислила, че  ще си взема румба, сега започнах да си мисля, че LG са по-добри...но впечатленията ми са от клипове в мрежата, затова питам...

# 698
slan4ice12,
Да ви споделя моите наблюдения до тука между Румбата и LG. LG  то е много по тихо и не се удря така както Румбата. На места където румбата минава и заминава LG  то спира и дава грешка. Също е с една идея по висока от румбата. Относно чистенето без значение, че румбата е само с една четка за ъглите, се справя по добре. Румбата в 2 стаи събира много повече боклук от колкото LG то ми събра от целия апартамент /4 стаи с 2 коридора/.
Но изниква един проблем с Румбата. Не иска да изчисти мокета на сестра ми/ който е черен/. Казва да я преместим на друго място. Явно го отчита като бездна. А в къщи имам черен килим и си го чисти без проблем. LG  то същия този мокет успя да го изчисти и не дава грешка.

# 699
Здравейте!
След дълго четене и обмисляне реших да си купя робот-прахосмукачка за ежедневно почистване.
Жилището ни е 80кв.м., подовата настилка е паркет и гранитогрес, имаме 1 килим в детската. Не ми е нужна виртуална стена, нито отложен старт. Колебая се между румба 630 и 770.
Моля за мнение и съвет!
  bouquet

привет разликите не са много, не са и малко..Това са две различни серии, по-скоро си избери серия..Доста са писали мамите тук..Но, ако те улеснява, ето един блог с инфо, може да ти е полезно, успех с избора Simple Smile
https://-spam282-.wordpress.com/

# 700
Слънчице12, а попита ли продавачката тя самата ползва ли робот или е чула от един човек, на който жена му има една приятелка,  която иска да си купува такъв уред?  ooooh!
Дори и да има пропуски в ъглите те са незабележими особено ако от време на време се пуска и друга прахосмукачка, а не се разчита само на робот.

# 701
  • В света на мечтите
Моята Брава 380 явно не е наред. Като я пусна почва да чисти назад като върви съвсем бавно и в момента в който се блъсне в нещо - може да е само след 10 см дава индикация, че й е паднала батерията и повече ве може да се включи.
Някакви идеи?

# 702
  • Пловдив
Пробвай рестарт-извади батерията и след това пак я върни на място.Друго не се сещам.

# 703
  • В света на мечтите
Пробвай рестарт-извади батерията и след това пак я върни на място.Друго не се сещам.

Цъ! Не става! Това го правих преди да пиша  Rolling Eyes

ПП: Тръгна! Може да ми се е паднала някоя мързелива и да е искала да си почине  hahaha
Наистина нямам обяснение - постоя си на спокойствие близо 24 часа и преди малко реших да я пробвам и си работи нормално

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 19:38 от AvAnA

# 704
Здравейте, дами! Simple Smile Щастлива седмица на всички!
Благодаря за отговорите! Окончателно реших да е румба.
Но като се замисля за модел тотално се обърках   Confused Ще ми върши работа 630. 770 обаче има хепа филтър и отложен старт, което определено силно ме изкушава. Само че, като гледам цената... то спокойно за още малко пари мога да взема 800. Но пък 800 е два пъти по-скъпа от 630 и се чудя дали си заслужава...   newsm78 Реално мога да взема 630 и подочистачка и като финансов резултат нама да има разлика...
...Принципно има ли смисъл да държа на хепа филтъра, след като детето така или иначе ходи на детска и там едва ли някой чисти с хепа филтър?...

Моля ви, помагайте със съвети!

Общи условия

Активация на акаунт