Искам да кажа ... (9)_03.11-09.11

• 37 719
  • 814
  •   1
Отговори
# 750
Янечек, много ясно, че изобщо не са никакъв бич. Просто хората като започнат да залитат в крайности и е много интересно. Както с всичко. И със здравословното хранене, и с еко-био, така и с техниката. Без която така или иначе не може. И моята има табелет, порадва му се първите няколко дни и после само понякога и то когато няма възможност да играе навън или са си прави нещо с приятелки или съвсем и се е изчерпала фантазията Simple Smile
Аз съм по майчинство сега и не мога да съм съвсем обективна, но по мое мнение малко се отпушиха нещата в София, като че ли. Ако не навсякъде, то на доста места - с метрото, с кръговите, нови разширения.
Иначе аз лично много карам кола. Градски транспорт не знам от кога не съм ползвала. Много, много години. Но пък и работата ми е на такова място, че няма никакъв задръствания и с кола съм за 7-8 мин., а автобусът заобикаля и ще ми отнема час.

# 751
Иначе аз лично много карам кола. Градски транспорт не знам от кога не съм ползвала. Много, много години. Но пък и работата ми е на такова място, че няма никакъв задръствания и с кола съм за 7-8 мин., а автобусът заобикаля и ще ми отнема час.

И при мен е същата работа. При положение, че кварталния автобус минава през час!!! и после трябва да взимам още 1 превозно средство и да пътувам ок 50мин, просто няма как да не се кача на колата, с която  за 10-15мин съм в центъра на София.

Така, че решението не е вдигане на данъците на колите, а пускане на удобен транспорт.

# 752
Нино, разбира се, че такива като теб ще си ползват колите, аз съм за личното возило, но също така има хора като мен, на които не им трябва кола, стига да има удобен транспорт из града. Имам много, много познати, които са на колите, само защото не могат да понасят да се блъскат в ГТ и да мръзнат по 20 минути на спирката, защото рейсът им е в задръстването и не се знае кога ще дойде. Ако ГТ стане удобен начин за придвижване, част от хората с удоволствие ще слязат от колите.

# 753
  • Ямбол
'звинете, но тук има удобен транспорт, малки разстояния, няма блъсканица в ГТ, сравнително редовен е, времето е меко и пак има автомобили в излишък. Тук не е престижно, ако не ходиш на комшията на гости с колата.

# 754
Аз пък съм изключително щастлива, че дивите чалгари, които живея над нас ще се изнасят. Направо ми иде да подскачам от радост. Няма да слушам долнопробна чалга и пиянски пригласяния. Само се надявам следващите наематели (ако има такива) да са малко по-съобразителни.

# 755
Е това, вече е много, да идеш до комшията с кола. И аз също трябва да поработя над това, че до кварталната аптека или супер мога да ида и без кола. Това вече ми е лош навик.

Съгласна Янечек. Даже мъжът ми, който доста повече шета от мен из града си прави сметки, за да не ползва колата излишно, хем не е и удобно. Слиза например до метрото с кола и от там започва да се разпределя на където е тръгнал.  

# 756
  • Пловдив
Аз си ползвам колата. Щото с трите деца си е някаква лудост в градския транспорт.

# 757
Аз пък съм изключително щастлива, че дивите чалгари, които живея над нас ще се изнасят. Направо ми иде да подскачам от радост.

Еее, честито, за радост си е Simple Smile Моите комшии всичките слушат хип-хоп. Не че ме кефи особено, но е 300 пъти по-добре от чалга. Когато прекалят, им пускам любимата си ария от Риголето и те се сещат какво искам да им кажа.

# 758
  • София
Аз ползвам само градски транспорт. Откак оставих колта, се родих направо. Вече 3-4 години имам време и за четене, и за блеене, и не се нервирам толкова в задръствания. Някакъв рядък случай съм явно, но ето - предпочитам трамвая и тролея пред колата си. Но не мога да не споделя, че това има общо с факта, че мотрисите са нови, хубави, топли и в момента, в който тръгне един от спирката, следващия се вижда, че идва от горната - супер редовно и начесто са, буквално през няколко минути Peace За трамвай номер 5 става въпрос.

# 759
А успоредно с това е просто задължително да се уреди велосипедният транспорт, така че да е безопасен. Защото има не малко ученици в големите класове и студенти, които бих ходили с колело на у-ще и лекции. Ама сега е самоубийство - ако не те блъсне идиот с кола, глутница бездомни песове ще те свалят от колелото.

# 760
Аз пък съм изключително щастлива, че дивите чалгари, които живея над нас ще се изнасят. Направо ми иде да подскачам от радост.

Еее, честито, за радост си е Simple Smile Моите комшии всичките слушат хип-хоп. Не че ме кефи особено, но е 300 пъти по-добре от чалга. Когато прекалят, им пускам любимата си ария от Риголето и те се сещат какво искам да им кажа.

И аз бих предпочела хип-хоп макар да не ми е любим стил. Но лошото при тези беше, че каквото и да решиш да пуснеш, не се впечатляваха. Дали ще е класика, метъл или рок нямаше ефект. Дебили отвсякъде. Най-шокирана бях когато бяха започнали да мешат чалга с техно. Shocked Какафония пълна.

Сега ми предстои боядисване и после трябва да забъркам нещо за ядене. Иска ми се да направя тирамису, но е доста пипкава работа и нямам нещо желание. Затова нещо бързо и лесно. Или мляко с ориз или крем-карамел.

# 761
Да, да, знам. Слушащите чалга са най-тъпите, те не разбират нито от думи, нито от намеци. Според мен това не са хора, а орки.

# 762
Човек да не си изкара добре - снощи бяхме на разходка, в новия мол послушахме квартет Дестини, на сцената имаше много дечица, гледайки в захлас красивите момичета. Харесвам кросроудса - май така се нарича и на детето също му допаднаха добре съчетаните модерни ритми с класическите инструменти. Обаче от снощи като ме сви корем, гадене, днес съм пълен парцал. Не ми харесва как зачестиха тези неразположения и болести, буквално през седмица, дано само на детето му се размине, че е ужасно.

Систем ерор, Гита Ог, добре дошли! Самият ти ник крещи '' Обичам Пратчет'' ! Simple Smile

# 763
За тези дето работят на центъра, не е много удобно да се ходи с кола на работа, ако нямат уреден паркинг. В нашия квартал няма метро, но пък има трамвай 5, но на мен и той не ми е удобен до работа, затова си ходя с тролея, с който вечер се прибирам за около час. Не ми е гот, но какво да се прави.

Julia_21, този вирус минава за часове, дано да е и при теб така.

# 764
Искам да кажа, че ми е много мъчно. Нощес сънувах една от най-близките ми приятелки, с която скъсахме отношения преди четири години вече....., без да знам защо.... Сънувах, че пак си говорим, разказваме, но като я попитах защо така се случи, тя ми казва - сети се сама.... Ми не мога да се сетя, колко ли не съм си блъскала главата каква може да е причината, не мога да я открия. Питах и нея тогава, каза, че е просто е в гаден период и да не се притеснявам.... Ако аз съм била виновна, защо не ми каза, дет'се вика, що не ми потърси сметка защо съм направила това и това /макар че не знам какво може да е/... Беше кръстница на дъщеря ми дори... Отдавна не я бях сънувала, дори се опитвах и да не се сещам и мисля за нея, но явно ми липсва... Бива ли така да изтриеш човек от живота си....

Общи условия

Активация на акаунт