Немски език 4

• 140 330
  • 1 068
  •   2
Отговори
# 165
Много Ви благодаря за бързите отговори!
Да, медик съм и работодателите изискват Б2 с документ, за да получа апробацията. Има страшно много свободни места, аз харесах много една практика до Еслинген, ходих през март, харесахме се взаимно. Но съм вече специалист, отскоро, не все пак отговорността ще е моя. Колегите в тази практика са възрастни и много мили. Пациентите също бяха много мили и усмихнати. Изобщо хареса ми много!
Сега ще започна най-вече упражнения по граматика, видях вчера от теста, какво най-много не знам. Грешката е и моя, че не съм учила всичко както трябва. Не знам рекцията на глаголите, от тук са ми трудни сложните изречения и въпросителните думи -darauf, dazu...Окончания на прилагателните - оправям се ако ползвам таблицата. Поне оправих словореда горе-долу кои съюзи са с краен словоред, кои с обратен. Но като бях там ми направи впечатление, че разбирам много повече, отколкото когато бях есента след А2 и дори мога да водя някакъв разговор. Английският се явява проблем, защото автоматично превключвам на англ при възможност.
 И за да се включа с нещо полезно за останалите:

http://www.dw.de/learn-german/s-2469  много добър курс, въобще целият сайт е страхотен
имат и страница във ФБ   DW - Learn German
Забавни са, раздвижени, много актуални теми, новини, култура и т.н. Сигурно го знаете, но да го похваля и аз. Доскоро!

# 166
zvezdi4kata26, не се излагай! Завършила си медицина, а се плашиш от някакъв немски език!  Crazy Rolling Eyes
Доколкото разбрах си се справила с Б1 и сега ти остава Б2.
Разликата между Б1 и Б2 не е голяма и задачата, която си си поставила не е неосъществима.
Моят съвет е да не се шашкаш, да се успокоиш и да гледаш само немска телевизия, да слушаш радио и да си говориш сама. Да, да си говориш сама - много помага  Mr. Green Laughing
И естествено да правиш упражненията от граматиката.
Аз съм сигурна, че ще се справиш!
Успех и приятно учене!

# 167
  • Street of Dreams
Присъединявам се към написаното от B&C, смело напред и много успех. Стискаме ти палци. Peace Peace

# 168
Мерси много  Hug
И сега уча, след приспиването на децата. Ще пиша пак как вървя да знаете.
Успех на всички !

# 169
Аз търся детски филмчета на немски - 9 год. ученик
Благодаря
     Ето оттук    http://mipolygloti.ru/category/nemetskiy-dlya-detey      Има и тема,в която са препоръчвани детски филмчета  Grinning    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=621867.60;topicrefid=20

# 170
Здравейте!  Simple Smile
Много ще съм ви благодарна, ако изразите мнение за следните книги (разбира се, ако сте прочели някои от тях) или  ми предложите други подобни (ниво В1), защото до ден- два трябва да съм избрала кои книги да прочета за "домашно".  Laughing
Mirjam Pessler- Bitterschokolade
Christine NÖstlinger- Die Ilse ist weg
Peter Härtling- Franze
Bernhard Hagemann- Johnny schweigt
Yildiz heisst Stern
Das Wichtigste im Leben (Не намерих автор)

Също така знаете ли в коя книжарница в София има по-голям избор от чуждоезични книги?   Danke im Voraus! bouquet

# 171
Nadeto181818, книгите не съм чела и от София не съм си купувала книги.
Аз бих те посъветвала, ако имаш възможност, да си купиш книги от amazon . Там има доста голям избор.
Миналата година си купих Kindle и съм супер доволна - най-успешната ми покупка за всички времена!  Heart Eyes
Също така имам немско-английски речник и четенето на книги е цяло удоволствие  Grinning Heart Eyes Grinning
Спестява се време за доставка, обикаляне по магазините, а и речникът ти позволява бързо и лесно да си преведеш непознатата дума Изборът на книги също е голям  Grinning

# 172
Ако държите на хартиени книги  не мога да помогна, но за електронни книги с мп3 към тях - можете да си изтеглите от vorleser.net, също така gutenberg.org има немски раздел, или чисто и просто във вид на торент след безплатна регистрация от rutracker.org  http://rutracker.org/forum/tracker.php?f=1266&nm=%E0%E4%E0%E … E8%F0%EE%E2%E0%ED

# 173
Здравейте, извинявам се, че нахълтвам така в темата Simple Smile Учила съм немски като втори език в гимназията, бях на много добро ниво, но с времето изобщо не ми се налагаше да го използвам и съм позабравила. Курсовете за момента ми се виждат неоправдани, тъй като смятам, че с повече усилия бих могла да се справя сама с опресняването. Самооценям се, че познанията ми са "паднали" от C1-C2 на ниво В2 (да не кажа сигурно и B1), но бях добра с граматиката, та ми се ще да се прицеля и да започна с B2 уж  Laughing Тъй като ще се самообучавам имам нужда от съвет какъв учебник да си купя. Нямам представа вече по какви системи се учи в гимназиите примерно, ще ми се да е учебник и съответно учебна тетрадка с отговори на всички упражнения в края на учебника примерно, защото иначе няма как да разбера дали съм сбъркала някъде, пък ако видя, че съм сбъркала поне ще започна да търся защо, да се върна към правилата и т.н. Едно време учехме по Делфин - според мен прекалено опростен и олекотен  newsm78, добре, че беше читава преподавателката...Та си търся наистина добър учебник и разбираем - все пак не на академично ниво  Rolling Eyes Когато ми остане време ще прочета и темите назад (признавам си, че не съм чела  Embarassed  Embarassed), но ще бъда благодарна да се включите и с препоръки междувременно, че ми се иска да се запътя към книжарницата възможно най-скоро   bouquet

# 174
Almond eyes, здравей! В момента уча ниво В2 по Sicher, а проподавателката ми ми даде и нейн Ziel.
И двете системи имат и учебна тетрадка в тях, както и аудио - диск към нея. И двете системи са подразделени на В2.1 и В2.2. Според мен лексиката е една и съща горе долу. Sicher доколкото аз знам е нов на пазара, а Ziel е от доста време. Ще се опитам да систематизирам какво ми харесва в Sicher:
- много лексика, дадена систематично, отделни изрази по дадените теми са изведени в червено - само да ги научи човек!
- интересни теми, поднесени по лек и увлекателен начин
- цветен, хубави илюстрации, това донякъде има значение, не сме роботи все пак
- граматиката поне според мен е преговор на В1 с надграждане. Тук идва основният въпрос - нивото на използваемост на граматиката от В1. Това за мен е ключовото ниво. Не какво си спомняме от тази граматика, а как я използваме.
Основен недостатък е, че ако си го купиш като мен и не си на курс, нямаш дисковете към учебника, дисковете са само към тетрадката. Съответно няма как да правиш слушането, което ти е към учебника. Няма ги и в нета - търсих доста усърдно.
Затова всъщност ползвам и Ziel - заради дисковете към учебника, като преподавателката ми ми даде и тейпскриптовете- не се сещам за тази дума на Бг Rolling Eyes
Не мога да кажа какво ще ти е най-полезно на теб, но по тези две системи уча аз и според мен са сравними. Има и разговорни курсове по школите - може би са подходящи за човек с високо ниво да се запише направо на тях? Аз ще ходя на един такъв разговорен курс и ще мога да дам отзиви през май.
Не знам дали бях изчерпателна, дано съм ти била полезна!

# 175
zvezdi4kata26, много ти благодаря за информацията, много ми е полезна   bouquet Аз междувременно се поразходих из по-големите книжарници в София и останах изумена - предлагат се само разговорници, самоучители и подобни, но не и някакъв учебник независимо какъв и за кое ниво  Shocked  Shocked  Shocked Много се изненадах, след това ходих до пл. Славейков, но тъй като не знам какво конкретно да търся, разгледах каквото ми попадна/предложиха. В общи линии не можаха да ми намерят нещо за B2 освен Mittelpunkt, по който уж се учи в Гьоте институт, попрехвърлих го, но не ми се стори как да кажа достатъчно "подробен" с обяснения и упражнения и се отказах от него.

Ще потърся Sicher и Ziel, дано да ги открия някъде. Как ти се струват структурирани, възможно ли е човек да ги използва сам за опресняване или материалът си е представен, така че да вървиш с учител по него? За дисковете към учебника най-вероятно са включени към т.нар. помагало на учителя и затова не са ги сложили в комплекта към учебника...ама това да е. За разговорен курс - би ми бил полезен, защото аз имам речник, разбирам някой като ми говори, обаче много се притеснявам да говоря - започвам да си прехвърлям през главата конструкцията и накрая се оплитам и мога да кажа някоя тъпотия...  Sad Ако имам време да си подредя изречението мислено нямам проблем, обаче да има някой срещу мен, който чака отговор и тотално се панирам  Laughing Ще помисля и това как да го превъзмогна постепенно, но на първо време смятам да си припомня граматика, думички, да попиша малко и така Simple Smile

# 176
Здравейте на всички, борещи се с немския Simple Smile
Аз си взех изпита за ниво В2 и се оказах с една камара учебници, от които нямам особена нужда. Ще се радвам да ги подаря на някой, който ще ги използва и занапред, като единствената ми молба е да си поемете доставката, ако не сте от София.

В момена разполагам със следното:

1. Em Neu , Aufgabe 2008 - копие, писано е само с молив, към учебника и тетрадката имам диск, тестовете за всеки урок + транскрипциите на текстовете за слушане;

2. Fits fur Goethe-Zertifikat B2 - книжката съдържа 4 примерни теста и указания за изпита, оригинал, има диск към нея и е писано с молив;

3. Книжката с тестове към жълтата граматика - копие, подвързано със спирала, не е писано вътре изобщо;

От по-ниските нива имам учебници по системата Schritte International - нивата са А1.2, В1.1 и В1.2. Имам и Intensivetrainer + Lesemagazin за цялото А1 и А2 ниво. Тук работех с учител и в учебниците е писано и проверявано с молив. За В2 нивото се подготвих сама и там няма проверка от учител Simple Smile

Ако някой си хареса нещо, моля пишете на лично съобщение, за да не разводняваме темата. Ще обновявам периодично кои учебници са все още налични.

Спорен и слънчев ден на всички и леко учене!
Яна

# 177
Здравейте, бих искала да ви попитам дали някой има впечатления от преподавателите Евгения Акиншина и Мила Михайлова от езиков център Орбис в София. Искам да си опресня знанията и индивидуални уроци по удобно за мен време са ми най-удобни на този етап. Ще се радвам, ако можете да предложите и други такива варианти. Simple Smile Благодаря предварително.

# 178
  • Варна
Almond eyes нашата преподавателка в курса ни препоръча Deutch 1, 2, 3. Старичък е, но има доста граматика  и обяснения (и на български), казва, че навремето по него са учили в езиковите гимназии.
Основно граматиката упражняваме със Schritt für schritt и двете издания на са на Летера.

# 179
Здрaвейте!  Simple Smile
Дaли някоя от вaс имa регистрaция в onleihe.de нa Гьоте- институт?
Днес си нaпрaвих тaкaвa и зa първи път нaех книгa, но естествено нещо недорaзбрaх.  Blush Опитвaм се дa отворя фaйлa, но се изисквa пaролa, a тaкaвa не ми е дaденa.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт