Математически турнири - 29

• 78 177
  • 795
  •   1
Отговори
# 15
  • София
А, значи има. Моята не обръща внимание на тия неща. Утре ще се опитам да снимам Wink

# 16
  • Русе
Дано видим резултатите на ЧХ преди тези от СМТ  Wink

# 17
Моят второкласник ще участва в състезанието. Със страхотна подготовка - решени няколко теми от предходни години Simple Smile Точно тази седмица реши, че много му се чете, рисува, учи по английски, а за състезанието - като види задачите, ще ги решава, за какво му е  да си губи времето със задачи от минали години Grinning

# 18
Успех на всички деца днес.

Цитат от Мастер от предната тема "Не ми харесва това, че са изпратили собствените си ученици в 125 СОУ!"

Master, и на мене не ми харесваше, докато детето беше по-малко, но това е стара традиция при турнирите - децата домакини отстъпват училището си, когато има много явяващи се.
Освен гостоприемство, има прозаично обяснение - на децата домакини винаги и със сигурност може да се съобщи за промяната и да се обясни къде е другото училище. При гостите рискът от "развален телефон" е огромен. Обикновено се търси близко място. Разбирам недоволството - СМГ и 125-то са относително далече.

# 19
# 20

Мерси много! Но защо са в сайта на друго училище?

# 21
  • София
Вчера в СМГ отново е станало ясно, че ще има бонус-точки за задачата с меридианите. Споменали са някакви частични резултати, които го доказват.  Confused

# 22
  • най-шареното място
Вчера в СМГ отново е станало ясно, че ще има бонус-точки за задачата с меридианите. Споменали са някакви частични резултати, които го доказват.  Confused

За кой клас става въпрос? 3-ти-4-ти или 5-ти?
Детето каза, че се учат в 5-ти клас /не знам коя част на годината/, но са споменавани и по-рано.

ПП Организаторите да се сетят за кенгурата - там редовно има обща култура, която може да ти провали математиката, ако липсва - и да не пипат хубавото сътезание.

# 23
  • София

За кой клас става въпрос? 3-ти-4-ти или 5-ти?
Детето каза, че се учат в 5-ти клас /не знам коя част на годината/, но са споменавани и по-рано.

ПП Организаторите да се сетят за кенгурата - там редовно има обща култура, която може да ти провали математиката, ако липсва - и да не пипат хубавото сътезание.
Аз говоря за пети. И не коментирам дали се учат, а решението да се присъждат някакви измислени точки заради измислен проблем.

# 24
  • най-шареното място
Мерси.
Да, така е. На същото мнение съм. Ученето е само още една причина да е измислен, не основната.

# 25
Искрено се надявам това да не се случи. В Бургас коригираха " двойното" оценяване. Ако централните организатори са на място, няма да допуснат двоен аршин и тук.

# 26
  • София
Зомбайо, ако помня правилно от миналата тема, детето ти се е явявало в 107мо на ЧХ. Не знам към колко часа си гледала резултатите, но са ги изнесли вчера по обяд и следобяд (в рамките до 16:30 ч.) са ги подменили с дописване. Сигурна съм понеже точо 3-класникът с 133 т. в първото класиране го е нямало и детето се беше зарадвало, че е по-напред, а аз се изненадах как така това дете го няма. Ученик е в 107 ОУ и резултатите са му неизменно високи на всички състезания. Браво!

Успех днес на всички деца! И честито на всички празнуващи!

# 27
  • София
Вчера в СМГ отново е станало ясно, че ще има бонус-точки за задачата с меридианите. Споменали са някакви частични резултати, които го доказват.  Confused
Искрено се надявам това да не се случи. В Бургас коригираха " двойното" оценяване. Ако централните организатори са на място, няма да допуснат двоен аршин и тук.
Класната е казала на едно дете точките, защото са високи и го е питала защо не се е похвалило. То отговорило, че е очаквало със 7 по-малко.
Друго дете разправяло на сина ми как го е "минало" с новите точки, които са му съобщени. Така че...

# 28
В официалното класиране за Черноризец Храбър вече са въведени резултатите за Благоевград, Варна, Враца, Габрово, Сливен, Смолян и Хасково. http://www.math.bas.bg/ch/

# 29
  • София
Здравейте, къде мога да видя задачите, отговорите и начина на оценяване на провелия се днес СМТ?

Общи условия

Активация на акаунт