Математически турнири - 29

• 78 241
  • 795
  •   1
Отговори
# 390
И мен ме интересува от къде е инфото над какви точки ще бъдат наградени децата? Включва ли 64т.? Много малко деца ще бъдат наградени в такъв случай. Лично аз, се сещам за 3 деца с макс резултати /може би още някой написа, че в тяхното училище има още 2-3/, хайде да са 5-6, 1бр. с 65 и 4бр. с 64т. Под наградени какво се има предвид, грамоти ли? Съжалявам, но ни е първо състезание, не съм наясно.

# 391
aniram*, нямам представа тези 64 точки какъв процент са от максималните, но според мен е невъзможно да не наградят детето ти, ако има само десетина или по-малко резултата над получените от него.

# 392
  • София
Здравейте, може ли да ме ориентирате, къде да потърся резултатите от ЧХ от 2014 г.? Интересуват ме конкретно за 2, 3, и 6 клас.
Благодаря ви предварително.

# 393
Здравейте, може ли да ме ориентирате, къде да потърся резултатите от ЧХ от 2014 г.? Интересуват ме конкретно за 2, 3, и 6 клас.

http://www.math.bas.bg/ch/

# 394
  • София

Би ли ми казала, къде в тази страница, защото не мога да открия как става.

# 395
  • Резерват "Северозапад"
Погледнете предишни турнири - там има таблица по класове и градове.

# 396

Би ли ми казала, къде в тази страница, защото не мога да открия как става.

Ето виж тази връзка

# 397
  • София
Някой може ли да ми каже дали като излязат резултатите от СМТ в 125-то ще ги публикуват на сайта? И защо се бавят толкова  newsm78

# 398
Някой може ли да ми каже дали като излязат резултатите от СМТ в 125-то ще ги публикуват на сайта? И защо се бавят толкова  newsm78
Най-вероятно няма да ги публикуват. Иначе едва ли биха сложили на сайта на Секция " Изток" това.
На 8.11.2014 г. от 11:00ч. в 125 СОУ „Боян Пенев“ гр.София се проведе
"Софийския Математически турнир"
Резултати на http://smbsofiagrad.wordpress.com/

# 399
  • София

Резултатите са изнесени в училището. Не мисля, че ще ги качат на сайта-никога не го правят, не разбирам защо.  Rolling Eyes

# 400
# 401
и тук го има субективният фактор, но здраве да е.
първи клас награждават в диапазон 68-64т., когато имат най-голяма нужд да бъдат стимулирани и им оставят такава миниатюра за грешки, а втори клас: от 74 до 61  Rolling Eyes
според мен по принцип, още със самите тествове, преди каквито и да е резултати, трябва да е ясно над х точки: златен, над у - сребр, грамота и т.н., просто да са ясни. и дори и едно дете да е, дори и 50 да са: има равенство, а не случайност. на същото мнение съм и по отн на регионалния принцип, който засегнахте, макар и малко да съм далеч от него, не е ок с еднакъв брой точки да си различно награждван.
с две думи успехъттрябва да се измерва спрямо математиката, а не спрямо нивото на децата около теб.

# 402
  • София
с две думи успехъттрябва да се измерва спрямо математиката, а не спрямо нивото на децата около теб.

E, не е вярно това  Wink Децата се състезават помежду си, а не с математиката  Wink Естествено е при всяко състезание да се мериш със съперниците си. Задачите може да са трудни, а може и да са лесни. Те са такива за всички, т.е. всички деца са поставени при едни и същи условия. Така че е важна класацията, а не стойността на точките.
Точно така и се определят наградените. Доколкото аз знам точките на СМТ не са твърди всяка година. Не знам как се определят, но всяка година след като се тегли чертата казват от колко до колко точки. Може би взимат примерно първите 5 резултата. Нещо от този сорт.

# 403
  • най-шареното място
Винаги можеш да похвалиш вкъщи /че и в клас/ че са постигнати поне 50%, 30% или 80% от максимания резултат. Половината е извървяна, една трета е супер, почти всикчо е преборено... Въпрос на подход. Но наградите са в боя.

Затова е състезание. Като спорт е. Има колебания във всеки, има психически и битови проблеми за всеки... награждава се ефектът на моментната снимка според нивото на конкретното състезание. Не може да има спринт в Япония с награди за достиженията на друг в Рим. Не става така Simple Smile

# 404
  • Варна
Докато се включа и тя темата свършила...
Да попитам за Варна само в МГ ли провеждат Коледното математическо състезание? И още нещо... Къде да се явим на Иван Салабашев за Варна?

Общи условия

Активация на акаунт