ПЪРВИ клас - 4 тема

• 54 495
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
Ще видим задачите от състезанията да ги решим тези дни.
Моите колебания за Коледното остават. Как се подава заявка за участие там? Такива грешки в условията откровено ме отказват от участие мен.
Какво е това състезание Таралеж , svetli?
Morena филмчето да го има в торенти случайно?

# 31
  • Sofia
Морена детските филмчета със субтитри ли са или дублирани?
За кои филмчета питаш, Магнолия?
Ако имаш предвид набелязаните от мен - дублирани са. Аз не водя детето на филми със суб., не мисля, че е редно да шепна текста и да пречим на останалите. Детските прожекции в G8 са само през уикенда, затова сега ги няма в програмата.
Иначе в програмата си пише за всеки филм, само за Киноманията не са отбелязани коректно, от детските само Мумините са със суб.

# 32
  • Варна
Какво е това състезание Таралеж , svetli?

Ето това:
http://www.associationeu.com/page-6.html

# 33
  • В светлината на слънцето
Привет и от мен в новата, красива тема.  Hug Морена,  bouquet
Моят не ходи на състезание, но му показах задачите. Справи се без проблем, но на него по принцип математиката му върви. От известно време взе да чете и да проявява интерес и към четенето и писането (дай Боже най-после Praynig). Надали обаче ще го запиша на коледното състезание. Рано му е да ходи, може би догодина. Thinking
Морена, това кино е много симпатично. Една колежка беше на откриването му и доста го похвали. Peace
Аз на кино ги водя единствено в случаите, когато не се налага да отсъстват от училище (и градина до миналата година). Гледали са и озвучени филми, и със субтитри. Каката отдавна няма проблем със субтитрите, той в такива случаи гледа картинки и само от време на време го насочвам за основни моменти от сюжета. Не пречим, тъй като това са закрити прожекции, без свободен достъп за зрители и обикновено сме една шепа хора в киното. Peace

# 34
  • Варна
Привет и от мен в новата тема!
Моренка,   bouquet
Чудех се аз защо не ми излизат нови отговори, а то - темата била свършила... Та ви изпуснах малко пак...
Гледам сте ходили по състезания. Дадох задачките на Марта (тя хич не искаше в началото, но като видя, че е Софийски турнир, пък нали се има за софиянка Wink та склони да ги реши - "Ама набързо, щото децата ме чакат долу!"). И наистина за 10-15 минутки приключи! Shocked Има едно сгрешено примерче с "+-=" (от бързане предполагам, не е помислила, че не може от по-малкото да извади по-голямо). А на 6-та задача беше слагала и стрелки както е поазано в примера и подточка А) не я е затруднила и според нея грешка няма... newsm78
Наближава състезанието по рисуване, за което сама се записа, но като гледам няма ентусиазъм да рисува напоследък. Ама да ходела и тя - да е в калабалъка Simple Smile))
Последната мания е да реди домино. После го бута да стават картинки. Е, с 2 комплекта домино плочки не става кой знае какво, но пък си ги реди старателно по половин един час и си прави фигурки - не ѝ омръзва.
За отсъствията и на нас ни казаха - 3 дни по семейни причини, и до 7 от Директора на училището с не-знам-каква-си молба...

# 35
  • София
Благодаря за отговорите за отсъствията. 

# 36
Здравейте!
Morena   bouquet
Браво на всички деца, явили се на състезание. Нека да свикват.  Peace
На нашата РС не са казвали нищо за отсъствия по семейни причини.  Rolling Eyes Може би трябва да прочета правилника.  Thinking

# 37
  • Бургас
Не знам как стои въпроса с отсъствията, но поне три познати семейства ходиха на море с децата си след 15 септември. Едното семейство бяха дори за 2 седмици. Мисля че трябва да се говори с класната.

# 38
  • sf
С риск да си навлеча форумския гняв ще кажа,че понякога прибягвам до бележки от личния лекар  Blush т.е. детето не  е било болно, но извинявам отсъствията с медицинска бележка  Rolling Eyes

# 39
  • София
Да се запиша и аз в новата тема   bouquet

Благодаря много за задачките по математика. Дадох ги на малкия, реши ги без проблем. Може би трябва да го заведа следващия път, но от ущилище не им бях казали нищо и реших да не го тормозя.

Аз също извинявам отсъствия с бележки от личен лекар, въпреки, че не е бил болен.  Wink

Поздрави на всички!

# 40
  • София
Да, но нашата лична лекарка отказва да дава бележки, след като не е болен.

# 41
Нашата педиатърка е .... нашата баба, но досега бележките й, уви, са си само по повод. Но си ни е опция при силно належащо отсъствие.

# 42
  • В офиса
С риск да си навлеча форумския гняв ще кажа,че понякога прибягвам до бележки от личния лекар  Blush т.е. детето не  е било болно, но извинявам отсъствията с медицинска бележка  Rolling Eyes

А защо? За мен много по-нормален подход е просто разговор с класната. Поне в нашето училище никога не се правят проблеми за такива неща. Особено накрая на сроковете, когато така или иначе са взели целия материал и са минали всичките класни и контролни работи. Дори и когато са леко болни, предпочитам да ги оставя за 1-2 дни вкъщи без да ги водя на лекар, отколкото да ги заведа и там да се заразят с нещо по-сериозно. Ето, преди няколко седмици синът ми имаше рана, заразена с някаква бактерия, която потенциално и хипотетично би могла да е заразна при допир с друго дете (съвсем хипотетично и малко вероятно) Кожния сметна, че може да ходи на у-ще, аз се презастраховах и го спрях без бележка. Проблеми не съм имала. Така и трябва.

# 43
Чудя се аз защо няма отговори по темата, а то имало нова тема.  ooooh! Laughing
Уф, тези дни непрекъснато напред-назад, състезания, рождени дни, тренировки по футбол, чак днес малко по-спокойно. Сутринта моят едва успя да хване буса, толкова му се спеше. Снощи ми тикна да му чета "Дяволът на числата" и прочетохме първите три глави, не е за неговата възраст, естествено, но му е интересно, даже по едно време седна на компа да проверява вярно ли е това, което пише.
Пристигнала му е шахматната книга, после ще я взема от Еконт.

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 16:39 от Анонимен

# 44
  • Варна
Знаете ли къде мога да прочета списъка с книги, който дават за четене в края на първи клас? Мисля да поръчам на дядо Коледа да донесе повечко книги тази година  Wink и гледам да се ориентирам поне да са полезни в края на годината.

Общи условия

Активация на акаунт